MATURA 2011

Temat przeniesiony do archwium.
91-108 z 108
| następna
Ja pisałam maturę w Radomiu, podstawową może się komuś przyda:
1. Ma przyjechać do Warszawy koleżanka z Włoch:
-spytaj na jak dlugo przyjezdza
-popros o spotkanie
-zaproponuj miejsce
2. Opowiedz o najlepszych feriach
-kiedy byly
-gdzie
-co robiles/as
3. Umowilas sie z kolezanka/ kolega ze bedziecie sprzatac na zmiane, ale on/ona tego nie robi
-przekonaj zeby sprzatal/a
-(nie pamietam moze trzeba bylo wytlumaczyc czemu to wazne?)
-podaj dodatkowy argument

Na obrazku byla dziewczyna z hamburgerem w macdonaldzie jedna reka trzymala hamburgera druga unosiła kciuka w gore i sie usmiechala, pytania:
1 Co chce powiedziec przez ten usmiech?
2. gdzie ty lubisz jesc najbardziej?
Zestaw nr 3 z radomia (ale myśle że sa te same co w warszawie bo to tez mazowieckie)
Gosia, mi też się tak wydaje, że nietrudna była :) Zresztą, jej wynik i tak mnie nie obchodzi, bo wybieram się na studia na uni di bologna :D i tam czekają mnie egzaminy wstępne, bo na mój kierunek zrobili accesso programmato :/ maturę traktowałam trochę jak rozgrzewkę ;)
Camilla ja w Zabrzu zdaję. Życze powodzenia!
Dzięki Milka za scenki, zawsze się przydadzą!!!
MM11 powodzenia!!!
Nie ma za co. powodzenia:)
I jak wyniki?
ja sie zalamalam. 75% z rozszerzenia. totalna porazka.... grunt, ze chociaz ustna mialam na maksa, no ale.. liczylam na min 80%. a jak u was?
95% rozszerzenie, trochę szkoda, bo głupie błędy zrobiłam, no ale i tak dobrze jest :)
wow! i gdzie skladasz? uw? gratuluje!!
dzięki ;) jadę do włoch na studia, do Bolonii :) maturę zdawałam tak sobie, bo i tak mi się nie liczy ;) teraz musze trochę formalności pozałatwiać i 19 lipca lecę :D a Ty gdzie składasz? i na italianistykę?
Cytat: maddalenaw
95% rozszerzenie, trochę szkoda, bo głupie błędy zrobiłam, no ale i tak dobrze jest :)

Tia, 95% z rozszerzonej matury z języka... no to rzeczywiście, nie jest źle ;)
Gratuluję świetnego wyniku :)
taaa, marze o uw, ale glownie ze wzgledu na matme i polski moje dostanie sie tam graniczy z cudem.
Dziewczyny, macie świetne wyniki! Gratuluję!
a jak reszta?? bo cos sie tu cicho zrobilo..
hahahahhaha, jestem 568 na liscie rezerwowych na italianistyke na uw..
Wow :o A ile przyjeli osob? Zycze powodzenia w dostaniu sie na UW, ale raczej nie ma szans :(
miejsc bylo 55
Ja idę na italianistyke w Szczecinie, chcę zrobić lic tutaj i mgr w Italii. Szczecin mam blisko więc to była po prostu wygodna opcja :)
Temat przeniesiony do archwium.
91-108 z 108
| następna

« 

Solo italiano

»

Życie, praca, nauka