Zarobki

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 91
"Średnia płaca w Irlandii wynosi ok. 3059 euro, w Anglii 3017 euro, w Polsce zaś 3.tys zl, (ok. 800 euro)".Stokrotka a gdzie w Polsce tak placa? szczerze mowiac nie znam nikogo kto z moich znajomych bierze 1500 :D, moja mama pracuje 26 lat i ma 1300, ja pracowalam przed wyjazdem do wloch w szkole i bralam 720 zl :D a tu srednia 3000 zl B-) skad to sie bierze ....
to SREDNIA stystyczna
wiem co to srednia statystyczna :D skoro ja nie znam nikogo kto zarabia wiecej jak 1500 zl, to chyba ta srednia podwyzsza jedynie pensja politykow ...
ps. chodzilo mi o to ze wylicza sie srednia zeby zamydlic oczy ludziom , oooooooooooooooo!
80 zł za godzinę pracy http://biznes.interia.pl/news/80-zl-za-godzine-pracy,1043474
hej ja bylam we Wloszech przez dwa lata teraz jestem w Irlandii i jest o wiele lepiej,Italia jest miejscem gdzie mozna pojechac na wczasy ale nie miejsce do pracy.W Irlandii zarabiam 1300euro na miesiac to jest najnizsza stawka
31-letni fizjolog z Piacenzy, od roku pracuje na Oregon Health&Science University w Portland. W Ameryce zarabia 3 tys. dol. miesięcznie. We Włoszech młody naukowiec przez pierwsze trzy lata dostaje około 1 tys. euro, po trzech latach wypłata wzrasta do 1,5 tys. euro. Różnica w zarobkach się liczy.
i co z tego ze w Irlandi czy w Angli zarabia sie wiecej,zycie jest tam o wiele drozsze za jakis tam smieszny pokoik placi sie kosmiczne ceny,i zeby sie czegos dorobic to trzeba sobie wszystkiego odmawiac i zalowac,a chodzac po markecie wybierac z polek jakies wstretne najtansze zarcie i nie jesc tego co by sie chcialo zjesc tylko to co tanie.Uwazam ze jesli sie cos potrafi i chce naprawde pracowac to wszedzie mozna znalezc dobrze platna prace,wykwalifikowani i dobrzy pracownicy sa wszedzie poszukiwani.Ja mieszkam juz ponad dziesiec lat we Wloszech i nadal jestem w pierwszym miejscu pracy,nie jest sztuka skakac z jednego miejsca na drugie,tylko utrzymac sie w jednym miejscu wykazac sie i isc do przodu.O powrocie do Polski nawet nie mysle.
Witam! po 3 miesiacach od przyjazdu do itali znalazlem prace w gdzie pracuje do tej pory to jest 2 lata! rok temu mialem rozmowe z pracodawca o podwyzke! byla bardzo nieprzyjemna dla niego! uzylem wszystkich znanych mi brzydkich i obrazliwych slow! w odniesienu oczywiscie do jego osoby, bylem przekonany ze mi podziekuje za prace! (na co zreszta sie przygotowalem) nie zwolnil mnie tylko dal podwyzke i ubezpieczyl! w ciagu roku moja placa wzrosla o 60%, na ten czas zarabiam wiecej niz niejeden makaron! pozatym jak mi sie chce i potrzebuje to sobie jeszcze dorabiam! recepta prosta poprostu trzeba byc dobrym lepszym od innych w tym co robimy! Pozdrawiam A.
NAjwieksza glupota jaka slyszalem to stala praca ze jest pewna itd.
Tylko ludzie z malymi umiejetnosciami zostaja w jednej pracy przez wiele lat.
masz racje..bo sie nie rozwijają..pracuja dla kasy i jest im z tym dobrze...albo maja pracę blisko domu i nie chce im się zmieniac.Trudno te pojac dlaczego Wlosi tak często strajkują Wchodząc na stronę Komisji Gwarantującej Wypełnianie Prawa do Strajku Publicznych Instytucji i zapoznając się ze spisem strajków w roku 2007, można dostać prawdziwego oczopląsu. Wszystko dlatego, że dane wskazują na przeprowadzonych w tym czasie ponad 1600 strajków. (Po skopiowaniu treści i wklejeniu jej do popularnego edytora tekstowego, okazało się, że całościowy raport zajmuje, bagatela, 850 stron maszynopisu.
Prawie każde ogłoszenie strajku uzasadniane jest nie przedłużeniem kontraktu. Jak podają statystyki, we Włoszech żyje ponad 6 mln osób z nieodnowionymi kontraktami, ci pracownicy zatrudniani są na starych warunkach finansowych.
Warto jednak zwrócić uwagę, że jedyną "porządną" firmą we Włoszech jest mafia... jak dotąd nie wpisano jej na listę strajkujących sektorów gospodarki...Wypada teraz rozesmiac sie pelna piersia..nie ma co zabawni ci Wlosi!
ehhh nie chce mi sie pisac!! Powiem tylko ze stala praca w niczym mnie nie ogranicza! pozatym realizacja czy wykazywanie sie umiejetnosciami chyba tez nie ogranicza sie tylko do stalej pracy! Ciekawe dlaczego ludzie bedacy tu daleko dluzej odemnie sa w duzo gorszej sytuacji niz ja? nie maja pracy z kontraktem czesto dokumentow stalego mieszkania itd
Coz, ja jakoś potrafię prosić o podwyżkę kulturalnie, bez obrażania pracodawcy...
Ja tez ! nie lezy w mojej naturze obrazanie kogos! ale jezeli kulturalne negocjacje nie przynosza rezultatu! zasłuzyl sobie znamy włochow z ich slownosci, pozatym od tamtej pory duzo sie zmienilo na lepsze dla mojej osoby! a takie cechy jak takt, kultura czy dobre wychowanie nie sa mi naprawde obce!
Patrzcie frajerzy, jak to się robi, czyli inaczej "jak nie kijem go, to pałką" )))

>>>Witam! rok temu mialem rozmowe z pracodawca o podwyzke! byla bardzo nieprzyjemna dla niego! uzylem wszystkich znanych mi brzydkich i obrazliwych slow!w odniesienu oczywiscie do jego osoby>>>>recepta prosta poprostu trzeba byc dobrym lepszym od innych w tym co robimy!
genio czy Ty masz jakies problemy, kompleksy ktore obiawiaja sie poprzez szyderstwo w stosunku do innych!
Antonio, jakie znowu kompleksy?
Skoro piszesz głupoty, trudno żeby na nie nie reagować.
Chwalisz się, że zdobyłeś podwyżkę, mieszając szefa z błotem i wychodzi na to, że uważasz to za normę.
W połączeniu z resztą wstawek wyszedł prawdziwy kabaret, nie dziw się więc, że ktoś to zauważył.

Hehe, trzeba mu było wpi...lić, może więcej byś dostał.:)))

Nie reaguj tak na każdą drobną uszczypliwość, bo pikawa ci siądzie, albo, co gorsze jeszcze.D
TEn typ tak ma:)))
[wpis usunięty]
Nie czytalam calosci, ale moge was zapewnic ze policjant nie zarabia wcale wiecej niz 1300 euro miesiecznie. Chyba ze ma jakis wyzszy stopien. No i nie maja 14, maja tylko trzynastki. :-)
Druga sprawa, za 1300 euro miesiecznie wcale sie biedy nie klepie, nawet przeciwnie. Nie przesadzajmy. Trzeba sie nauczyc rozporzadzac wlasnymi pieniedzmi. :-)
Ja mam pytanie tez zwiazane z zarobkami. Ile moze zarabiac grafik komputerowy? Tak przecietnie?
Malwa, a znasz jakiegoś policjanta? Dlaczego nie mają 14-stki?
czyli nikt nie orientuje sie? Trudno:)
Pozdrawiam cieplutko:)
ilecka, policjanta osobiscie nie, ale moj chlopak jest wojskowym i to mniej wiecej to samo, orientuje sie w tej dziedzinie.
[wpis usunięty]
[wpis usunięty]
tak dla porownania,ladnie jest..Nie ma co sie przejmowac, ze wloski glina zarabia 1300 eu/mies
>ilecka, policjanta osobiscie nie, ale moj chlopak jest wojskowym i to
>mniej wiecej to samo, orientuje sie w tej dziedzinie.

Aha! Mój chłopak był w wojsku przez parę lat, ale ja już nic nie pamiętam z tej jego kariery :D hehehe tylko tyle, że za to co oni tam robili, to płacili im nieźle ;)
Ale masz rację, 14 to on tam chyba nie dostał.
ja zarabiam w Polsce zawrotne 1500 w pierwszym roku pracy. 7 dni w tygodniu, kilka godzin w terenie, kilka przed kompem, brak czasu dla znajomych, rodziny i kota. Kot mnie zaczyna już ignorować. nie polecam pracy w mediach lokalnych ;)
Zarobki w zagranicznych firmach http://praca.wp.pl/kat,37234,wid,9754508,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 91

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka