Szybki kurs wloskiego

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 79
hey dziewczyny! nie bojcie sie wyjazdu, tez mialam sporo obaw, a jestem we Wloszech juz 2tygodnie i jakos zyje :)
oczywiscie bez mojego lubego italiano bym sobie nie poradzila, egzystuje dzieki jego milosci i troskliwosci, ale czas sie usamodzielnic wiec pora zaczac uczyc sie jezyka, bo przyjechalam bez kompletnej znajomosci.jak przesylacie jakies przydatne materialy to tez poprosze :)
pozdrawiam goraco!
egzystuje dzieki jego milosci i troskliwosci,

Zapomnialas wspomniec o zapewnieniu dachu nad glowa i utrzymaniu:D
nie powiem ze nie, ale to i bez jego pomocy moglabym miec z tym ze nie tu, a w kraju bo tu by cokolwiek zalatwic trzeba znac jezyk i zasady panujace wokol
A propo zawazdzkiej, na te maile otrzymuje info, ze nie dochodzi:
edith_ [email] [email] [email] Czy mogłybyście sprawdzić czy nie macie pełnej skrzynki? Przed chwilą wysłałam jeszcze raz. Może dojdzie, jeśli nie, to będe mieć info.
Jak mozecie to otwórzcie na wp poczte, tam dochodzi bez problemu.
pozdrawiam
na moj tj. [email] wszystko slicznie doszlo, jest ok
uuuuuu dopiero 2 tygodnie? no to kochana najgorsze dopiero przed toba :D alez dzis wredna jestem :D
super, wysłałam jeszcze cos zawadzkiej, ale ci co nie odbierają maili powyżej 20MB mogą mieć problem z otrzymaniem.
No 20 MB to mi na skrzynke nie wejdzie, mozesz mi to puscic przez skypa?
Ja tez po dwoch tygodniach czulam sie doskonale (no bo jak na wakacjach) zobaczymy co bedzie po 2 miesiacach albo po pol roku :-) Powodzenia!
sprawdź poczte, bo nie mam info że fo do Ciebie nie dotarło. jeszcze...
Ojej nie sprawdzilam poczty ... ale mi to przeszlo :-0 ;-)
Niezawdona ta skrzyneczka na wp.pl ;-)

Dzieki zakrecona i pozdrawiam serdecznie!
po pól roku to se trzeba psychoterapie zafundować ;)
Bardzo bym tez prosila e-maila Zawadzkiej,z gory dziekuje. [email]
Hej. Ja też uczę się "po domowemu" włoskiego. Koleżanka odstąpiła mi kurs ESKK, na kompie mam Tell Me more, który jest super ale trzeba jednak znać chociaż podstawy, no i Profesor Marco też jest super do nauki słówek. Ostatnio zaczęłam się uczyć słówek tutaj, ale sporo wyrzucam, bo mój chłop powiedział, że niektórych słówek wcale nie będę używać. Jednak uczyć się samemu potrzeba dużo samozaparcia, którego mi brak. No może teraz na jesień i w zimie przysiądę bardziej. Z tym, że zapisałam się na kurs. Nie ma to jak pogadać po włosku z kimś innym. Mój mi mówi, że będzie mówił ze mną tylko po włosku - wiem, że tak się najszybciej nauczę, ale ja się zaraz denerwuję a on też nie jest jakimś wybitnym nauczycielem i koniec końców przechodzimy na angielski. Narazie i tak mam sporo czasu, bo ON pracuje teraz na słowacji, ale potem przeprowadzę się niedaleko Pescary. No, dobra.. idę powtarzać słówka. Pozdrówka.
http://www.italica.rai.it/lingua/corso.htm

podstawowy kurs wloskiego on-line bezplatny, moze sie komus przyda.

Agnieszka
czy moglabym ja tez poprosic Zawadzka na maila [email] :)
z gory dziekuje i pozdrawiam:)
ja również bardzo proszę o książkę Zawadzkiej na maila: [email]
Ja też poproszę [email]
ja tez [email]
jak wszyscy po prośbie to ja tez :D poproszę kilo karkówki, kilo schabu, golonkę, ze 3 pedka kaszanki, pasztet zajeczy, kiełbasę podwawelska, krakowska, torunska, chlopska...prosze wyslijcie mi przede wszystkim te wszystkie wędliny na mój adres, nie moge tu żyć bez krajowej kiełbaski :( juz mi slinianki zaczely pracowac.. hlip, hlip, hlip..jestem taka nieszczęśliwa, gdybym wiedziała, ze tu takiej nie ma 2 razy bym sie zastanowiła przed podjęciem decyzji o przyjeździe tutaj hlip, hlip..teraz juz po ptokach :( ktos mnie poratuje??
zamówienie tylko na mięsko? a takie krówki świeżutkie, ogóreczki kiszone, oscypek albo kapusia kiszona to już w niełasce? ;)
tak, mnie tylko wedliny interesuja, jakies krowki na mnie nie robia wiekszego wrazenia, no chyba ze ogoras, a to przepraszam ogoraska bardzo chetnie
Mulino a dlaczego najgorsze przede mna? jezyk dalej stoi odlogiem po rozmawiam po angieslku a w kolo slysze glownie va bene perche grazie pronto capito i pero.
a reszta to jakas nieskladna szybka paplanina z ktorej trudno cokolwiek wywnioskowac.
owszem uczyc sie mozna z tv ale tu co program to wyszprycowane panienki z biustem na wierzchu i make upem jak na bal przebierancow az sie odechciewa patrzec. ja mam tylko takie wrazenie czy Wlosi rzeczywiscie sa zdecydowanie mniej inteligentna nacja anizeli moi rodacy?
Czy pani zawadzka dotarła, bo nie mam zwrotu? Prosze o sprawdzenie poczty!
na [email] nie dotarla, ale to chyba dlatego ze nie podalam adresu co czynie teraz i ladnie poprosze jesli jeszcze mozna, pozdrawiam!
do mnie nie dotarła, a może zagubiłam się w tłumie proszących na stronce.
bardzo proszę o przesłanie na: [email]
:)
Możliwe, zaraz wysyłam
Zakrecona a masz wyszperalas moze gdzies I czesc do komentarza gramatycznego? Tylko ten komentarz rozumiem ;-)
dziewczyny a co z moimi wedlinami??? jeszcze nic do mnie nie dotarlo!1 wstydziłybyście się doprawdy!!!! wrrrrrrrr..człowiek człowiekowi wilkiem !!!
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 79

« 

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę