Szybki kurs wloskiego

Temat przeniesiony do archwium.
61-79 z 79
| następna
dziekuje serdecznie za przeslana ksiazke, jakze milo dostac cos bezinteresownie od nieznajomej osoby. tesknicie za polskimi wedlinami? ja jakos jeszcze nie, ale moze to kwestia czasu? moze z biegiem dni i do ich surowizn sie przekonam
ja to mam pecha, zawadzkiej ani widu ani słychu :(
zakrecona, bardzo proszę, pamiętaj o mnie.
[email]
Renia5 probowalam Tobie to wyslac, ale otrzymalam wiadomosc ze masz pelna skrzynke. Usun niepotrzebne wiadomosci albo podaj alternatywne, najlepiej "puste" konto. Te pliki dosc sporo zajmuja :)
ja tez poprosze o [email]
czego to się nie robi dla Zawadzkiej ;) całkiem nowe, puste konto: [email]
:)))
ja tez prosze o Zawadzką, chodzi mi o
- Komentarz gramatyczny i klucz do cwiczen od 1 - 75 lekcji
reszte mam...
Jesli ma ktos cos 'nowego' (czego nie bylo do tej pory na Chomiku) do nauki wloskiego to tez prosze.

Moze ktos z was ma cos w rodzaju "ITALIANO - Repetytorium tematyczno - leksykalne", autor: Aldona Jenerowicz, chodzi mi o opracowane tematy dotyczace np. zycia, hobby, swiąt, itd...

[email]
Ja tez chcialabym komentarz gramatyczny (1-75)! Nie moge tego znalezc na tym chomiku :)
Oj niestety nie mam tego komentarza (1-75) ale jeśli uda mi się go znaleźć na chomiku to od raz powysyłam wszystkim.
Witam!

Czy ja tez moge prosic Zawadzka na maila? [email]

Pozdrawiam!
Zawadzka to jedyna gramatyka ktora mi wchodzila do glowy:) jak mozesz, podeslij i mnie:
[email]
ech,niestety to ciezka sprawa...sie poddalam, i w Polsce mam panienskie nazwisko, a tu po mezu-bo tak mialam wyrobione wszystkie dokumenty we Wloszech.Nie podoba mi sie to, ale zaoszczedzilam sobie kupe klopotow.
Czy udalo sie juz cos z tego chomika wyciagnac ??? Tego komentarza gramatycznego cz.I nigdzie nie mozna dostac, wypytalam juz we wszystkich ksiegarniach a oni w hurtowniach i nic, nawet w ksiegarniach internetowych tego brak. Nie pojmuje jest popyt a podazy nie ma!! Wiec jesli ktos uprzejmy ma to zapisane w pliku (czesc 1) to poprosze na [email] ja moge powysylac druga czesc jesli tego zakrecona nie zrobila jeszcze :)
Ja też bym bardzo chciała Zawadzką. Wszyscy mają Zawadzką - Mam i ja :D ( jak ktoś będzie tak kochany i mi podeśle) Grazie :*

[email]
Ja też bym bardzo chciała Zawadzką. Wszyscy mają Zawadzką - Mam i ja :D ( jak ktoś będzie tak kochany i mi podeśle. Grazie :*

[email]
Nie będę oryginalna ale mogę i ja prosić o Zawadzką?? [email] z góry dzięuje :)
Muszę się powtórzyć i też poprosić o tą "Zawadzką". moj mail: [email] Z góry dziękuję za fatygę i gorąco pozdrawiam :D
Witam, ja też za kilka miesięcy przeprowadzam się do Włoch. Zeby zminimalizować lęk, staram się jak najlepiej do tego przygotować, ale oczywiście nie da się wszystkiego przewidzieć. Uczyłam się sama w domu j. włoskiego ale ostatnio postanowiłam zapisać się na kurs żeby nauczyć się dobrze gramatyki i rozmawiać w tym języku, bo przecież w domu nie będę gadać sama do siebie. Oprócz tych lekcji oczywiście będę wkuwać słówka w domu, jak do tej pory. Myślę, że to najlepszy sposób na naukę języka, jednak potrwa to pół roku, więc nie jest to zbyt szybka metoda. Ale taką podjęłam decyzję, wolę zaczekać z wyjazdem żeby potem czuć się tam w miarę komfortowo i dość szybko znaleźć pracę, żeby potem nie wydawać na psychoterapeutę, haha. Też nie jestem już najmłodsza i mam za sobą nieudane małżeństwo, więc poziom lęku jest dość wysoki i nie chciałabym znów ponieść porażki życiowej. Szczególnie, że zaczął mi tykać zegar biologiczny i coraz bardziej marzę o domu i dzieciach...
Pozdrawiam wszystkie forowiczki :-)
E_Ditta!!!!!

Czy można się z Tobą skontaktować poza forum?? Jestem w podobnej syt. jak Ty i chciałabym o kilka rzeczy Cię zapytać.
Polecam podręcznik (a właściwie pakiet multimadialny z CD i kasetą magn.) do samodzielnej nauki w domu "Włoski w cztery tygodnie" autor Anna Opolska-Waszkiewicz.
Temat przeniesiony do archwium.
61-79 z 79
| następna

« 

Życie, praca, nauka