Proszę poradżcie!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 117
ja tez to slyszalam..tak jak ty...zrob to podstepem..w sadzie osoba musi prawde nie bedzie mogl swiadek klamac..zapodaj i juz
znalazlam to tu:http://ec.europa.eu/civiljustice/evidence/evidence_ita_pl.htm#6.a%29
.
a) Czy świadkowie są zobowiązani prawem do składania zeznań?

Świadkowie mają obowiązek składania zeznań, o ile prawo nie stanowi inaczej. Odpowiednie przepisy przewidują niezdolność do składania zeznań, zakaz składania zeznań oraz możliwość uchylenia się od składania zeznań.
b) W jakich przypadkach mogą oni odmówić składania zeznań?

(np. świadek jest spokrewniony z jedną ze stron (którą?) lub złożenie zeznania byłoby ze szkodą dla świadka)
W przypadkach objętych art. 199 i 200 kodeksu postępowania karnego, do których odnosi się kodeks postępowania cywilnego.
c) Czy w stosunku do osoby odmawiającej złożenia zeznań można zastosować sankcje lub zmusić ją do złożenia zeznań?

Tak, zgodnie z powyższym.
d) Czy istnieją osoby, od których nie można uzyskać zeznań?

(osoby dorosłe nieposiadające zdolnosci prawnej, osoby nieletnie, osoby o interesie zbieżnym z interesem jednej ze stron, osoby skazane za niektóre przestępstwa …)
A pierwsza strona od ktorej zaczelam to bylo: Przeprowadzanie dowodów - Włochy

http://ec.europa.eu/civiljustice/evidence/evidence_ita_pl.htm
juz ci polepszylo sie :D..czasam zle nam z tym, ze nie mamywiekszej wiedzy wajkims temacie, wszystkich informacji..Wlosi to zawsze wykorzystuja przeciw obcokrajowcom
O mammamia,a gdzie Ty to znalzłeś SettediNove,aaaa już widzę nawet link jest.Jesteś WIELKI.
Polepszyło mi się,będę lepiej spała.Dzięki,zobaczymy co przaniesie jutrzejszy dzień.
w razie nie pojawie sie na wezwanie sadu/un ordine di citazione/ swiadkowi grozi multa di una somma da euro 51,64 a euro 516,45w sprawie karnej per le cause civili, di una somma da € 100 a € 1.000...twoja to cywilna sprawa?..za stracony dzien pracy swiadkowi nalezy sie rimborso le spese..prawdopodobnie placi za to strona ktora przegrywa sprawe... lub lo Stato szimia tu nie ma sily,nie ma innej opcji zebys tego nie wygrala!
jeszcze jedna frazaw jezyku wloskim.mysle ze rozumiesz j.wloski w stopniu komunikatywnym,juz pare lat pracujesz w IT :CHI PUO' TESTIMONIARE
La persona che ha assistito ad un fatto o che comunque ha informazioni su di un fatto rilevante in un processo civile o penale e che ha ricevuto un atto di intimazione da parte del Tribunale.Obecnosc swiadka w sadzie jest wazna dla SPRAWIEDLIWOSCI.Dobrze by bylo gdybys mogla porozamwiac z osoba taka jak ty o twej profesji badante czy colf ,ktora rowniez pracowala na czarno i przeszla przez proces w sadzie by odzyskac to z czego ja bezpodstawnie ograbiono ..sa wpisy na forum..kobiety pisaly, ze wygrywaly procesy.Aktualnie nikt sie nie pojawia..ale zagladaj tu
sorry za literowki
Sette od kiedy Ty jestes wielKI?:)
to ja tak napisałam,bo jak weszłam na profil,pisało Mężczyzna,a to nie ???
SettediNove, dziwna osoba. Raz jest mężczyzną, innym razem kobietą
Tak naprawdę to mi wszystko jedno.Myślę,że to brava persona,bo popatrzcie na wpisy,każdemu poradzi coś mądrego,doda otuchy.Mnie, w mojej sprawie podpowiedział/ła b.dużo i dodał/ła mi skrzydeł.
Dzięki SettediNove !!!
szimia, a nie jesteś jej kolejnym wcieleniem?
Zgadnij frankaaa,to wiemy tylo my,ja i SettediNove ;)))
to nie pierwszy raz gdy sette zakłada nowy temat jako nowa osoba,po czym "stara sette" koresponduje zawzięcie z "nową sette", udziela rad, podtrzymuje na duchu, zbiera pochwały jako to jest wspaniała następnie nowy nick znika a sette wymyśla kolejne wcielenie z którym rozpoczyna swą chorą gre od nowa :)))
ot, taka jej choroba o której wszyscy wiedzą i nikt już na to nie zwraca uwagi.
Nie wiem czy wiesz ale hitem forum było gdy ta chora 53 latka półtora roku temu ogłosiła że jest w ciąży.
Ubaw po pachy mamy z tą wariatką
Cytat: Felicita78
to nie pierwszy raz gdy sette zakłada nowy temat jako nowa osoba,po czym "stara sette" koresponduje zawzięcie z "nową sette", udziela rad, podtrzymuje na duchu, zbiera pochwały jako to jest wspaniała następnie nowy nick znika a sette wymyśla kolejne wcielenie z którym rozpoczyna swą chorą gre od nowa :)))
ot, taka jej choroba o której wszyscy wiedzą i nikt już na to nie zwraca uwagi.
Nie wiem czy wiesz ale hitem forum było gdy ta chora 53 latka półtora roku temu ogłosiła że jest w ciąży.
Ubaw po pachy mamy z tą wariatką

Dokładnie to jest typowa wariatka
juz ustalilismy na forum ze felicta78 to trol ..A mia 77 tez ma mezczyzna w opisie..skoro ktos ma 4 nicki i je sobie stale zmienia to ja i mia czasem plec sobie zmieniamy, a ty frankaa nie' fai franca' nie interesuj sie mna tylko patrz na to co masz pod swoim nosem i twoij wspis nie jest nijak powiazany z TEMATEM postu, nie jest na temat pisz na temat albo sie nie wypowiadaj jak nie masz nic madrego do zaoferowania szimii
szimia tu masz post o trolu felicita http://www.wloski.ang.pl/forum/inne/224684 nie wiem czy umiesz obslugiwac forum kliknij na nick feliciata i czytaj jej wszystkie wpisy sama sie przekonasz jak sa ochdynie zlosliwie a frankaa co wali franca..tez nic konkretnego nie wniosla na forum..ma zaledwie 4 wpisy ...a tak duzo wie o mnie nie ,ze od razu widac ze to trol heheh..Nie karmic troli debili..zyja tylko mysla o sette przychodza wpisywac sie tam gdzie jest sette bo nic innego nie potrafia byc chamami trolami..szczegolnie felicta ...potrafi tylko rugac ochydnie ludzi ke schifo!Po czym rozpoznac trola na forum?..po tym ze pisze tam gdzie sette!..pamietaj szimia:D
edj to znaczy,że tuto tutto falso.Ale jesteście??????????????????
SettediNove io ho fiducia di te, non lo so perche
.
rowniez w realu ludzie widzac chociaz jeden raz mowia mi ze wzbudzam zaufanie ..a to co robia tu trole to podwazanie zaufania do mnie..negowania moich wpisow i wymyslani stek bzdur..Zazdroszcza mi czegos??..chyba tego czego sami nie maja
jakbym miala miec 53 lata to musialbym sie urodzic pod koniec lat piecdziesiatych ,co niestesty rozczaruje durnego trola nie wydarzylo sie ,nie miailo miejsca bo mama byla jeszcze bardzo nieletnia ani nie znala wowczas tatusia heheheh..widzisz szimia tu jest tak ze idiotatrol wyciaga jakas wiadomosc na swiatlo i mysli ze to jego wielki as wyciagniety z rekawa ..jak sie nie ma juz zadnych argumentow to sie komus ZARZUCA ze ma tyle czy iles tam LAT..to chore jest...ale takie sa trole..sa forumowym chwastem po prostu ,fanno schifo,chca dokuczyc to co robi trol to ciagle powtarzajace sie zlosliwe nagabywanie i naruszanie prywtnosci..widac to golym okiem
i tak to cara szimia zapoznalas trole..pamietaj ze zawsze sie wpierdalaja nie proszone tam..gdzie jestem ja..hehehe..trola tak juz maja...pustaki .Ide na concert Uraiah Heep..ciao
dobrze, już dobrze kochana sette :))))))))))))))))))) no ale powiedz jak ci się chowa dzidziuś? bo to żeś ogłosiła iż jesteś w ciąży to fakt i nie zaprzeczysz temu. Więc logiczne jest pytanie czy urodziłaś chłopczyka czy dziewczynkę, prawda? a może urodziłaś -hmm-szimię-twoje kolejne wcielenie?
a mnie jest wszystko jedno,daliście mi droga,forsa, fre,non loso che mingha.pero,sono-jestemszczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.że spotkłam.SetediNove
non sono cazzi tuoi http://www.wloski.ang.pl/forum/inne/214529 mozesz o sobie i zyciu prywatnym pisac na poscie o tobie i nawet sie ludz ze ci odpowiem na twe maipulacje bo trola trzeba traktowa jak trola nie jestes dla mnie partnerm do rozmowy jestes dla mnie zerem trolu,bo zawsze byles tu zerem,golym zerem z gola dupa
szimia co znaczy "minchia http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa-tlumaczenia/180060
tu jeszcze byly fajne rzeczy http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/161330.Ja juz lece....a dopo szimia :D
SettediNotte a,w jakim rejonie jesteś?Jeśli możesz mi odpowiedziedzieć?????????????????????
już wiem chr ti volgip bene!!!!!!!!!!!!!!!!!
idę spać miłam dzisiaj bardzo przechlapane.
Najśmieszniejsze to są kłamstwa jej że biegle włada językami:
http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa-tlumaczenia/214267
Witam
Troszkę się tu pomieszało,wyszło jakieś zamieszanie.Ale ja chciałabym kontynuować ten temat::aparoszę poradżcie!!! "
a więc nie pisałam ,bo miałam inne obowiązki,a dzisiaj pojechałam do adwokata.Chciałam zmienić co prawda adwokata,tak jak mi radziła SettediNove,ale do południa nie mogłam namierzyć naprawdę nikogo i bardzo dużo petentów,wszędzie długi czas oczekiwania.Więc postanowiłam iść jeszcze raz do tego,który już mi rozpoczął tę sprawę.Adwokat wystosował pisma i oddał sprawę do sądu pracy,teraz muszę czekać 60 dni na powiadomienie.Adresy i nr.tel.świadków zdobyłam,ale jeszcze nie były mi potrzebne.Tyle załatwiłam dzisiaj.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 117

« 

Życie, praca, nauka