Mirable ...nie mam czasu ostatnio, zeby wlaczyc komputer w domu. ...a nie pamietam dokladnie gdzie bylam, musialabym rzucic okiem w domu na przewodnik.
Widzac, ze w domu trudno mi znalezc chwilke ...pisze i polecam :-)
Zobaczylam sobie w googlach ta rozowa plaze ...i szczerze chcialabym ja zobaczyc bez wzgledu na moja chec lub niechec do plazowania ;-) ...jak wroce na Sardynie ...to ja wrzuce w program.
Ja polecialam do Cagliari i tam wyporzyczylam samochod. Zrobilam kolka dookola i wrocilam do Cagliari. Zrobilam kilko ...dosc dlugie ...i troche chcialam spedzic czasu w samochodzie, zeby sobie popatrzec na krajobrazy Sardynii.
Nie bylam tam dlugo, wiec chcialam sie skupic na ogolnym wrazeniu.
Zobaczylam Cagliari, potem w kierynku wysepki San'Antioco ..potem w kierunku Alghero, potem Olbia ...i spowrotem Cagliari. Te miejsca widzialam. Po drodze zobaczylam kilka nuragow, rzucilam okiem na Costa Smeralda. Szczerze, to zadne z tych miasteczek nie bylo jakos przerazliwie zachwycajace. To co mi sie podobalo, to nuragi. Jest ich bardzo duzo, ja wybralam kilka 4 czy 5 ...wybor byl raczej losowy. Szczerze mowiac dla mnie byly interesujace. Nietypowe.
Moj znajomy juz 2 razy sie wybral na treking po Sardynii, bardzo zadowolony i jus sie wybiera trzeci raz :-)
...a jezeli o fajne regiony we Wloszech ...to koniecznie Puglia ...i z Pugli mozna odbic do pobliskiej i wspomnianej wyzej Matery. ...a Alberobello (zobacz w google/grafika) jest super!