Polacca, Polacchi e gli Italiani cz.6

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 231
Ho visto"l'ultimo bacio"=lo spechio degli ragazzi italiani!!!;-)))))))))))))
se qualcuno vorebbe parlarci un po' dell'cinema italiano!!!!aspetto!!!saluti!!!
Pozdrowienia z okolic Rzymu - jest goraco, ale tu naprawde nie jest zle, a w nocy nawet chlodnawo momentami:) chociaz wiem ze w samym Rzymie nie do wytrzymania... a ja jestem ogolnie contena, no bo w koncu z moim mezczyzna i dobrze jest :) Cashia, predzej czy pozniej Cie "dorwiemy" :))) Jesli bedziesz miala ochote rzecz jasna:) Baci a tutte e tutti. I wybaczcie, ze tak tylko o sobie, ale nie mialam czasu przeczytac wpisow. Papapapa
witam cię mariusz pierwszy raz zaglądam na forum i dzięki bogu wpadłam na twój wpis, jeśli dobrze zrozumiałam twoja żonka to pigułka tak jak ja. Od kilku miesięcy jeżdżę na kurs włoskiego po którym gdzieś w połowie przyszłego roku myślę żę wyjadę do pracy do itali , zostawiam tu 2 dzieci i kochanego męza na myśl o tym już mi miękko.Błagam każda informacja o tym jak twoja połówka dała sobie radę będzie dla mnie cenna.Cudownie że już niedługo będziecie razem,napisz mi jak długo trwała wasza rozłąka?
Podziwiam cię serio 3 dzieci i dom na głowie to mistrzostwo świata dla ciebie.mój adres [email] jeśli dasz radę odpisz! pozdrówka
nie zmieściłam się wyżej pozdrawiam wszystkich stałych czytelników jest tu ekstra miło i sympatycznie. Mariusz daj znać czy dobrze znasz wloski czy długo się uczyłeś? Ja uważam że włoski nie jest trudny ale brakuje mi osoby z którą można poćwiczyć mówienie i z tym mam problem.Jeszcze raz pozdrawiam .Ps moj mąż też będzie do mnie zjeżdżał (kiedyś tam) ale cały czas mówi że ma czas na naukę.
Witam.Coś z tym serwerem jest nie tak.Tylko sprawdzam czy ten wpis w końcu wejdzie.
No nareszcie da sie cos wysłać>WITAM WAS WSZYSTKICH!!!
Pustawo coś na tym forum.No w sumie czas kankiuły,vacanze itd:):):)
>pigułka dorka wiecej informacjii poszło do Ciebie na mail-a.
>
Witam.
>Moja żona dziś wprowadziła sie an Nasze mieszknie (bo juz zmieniła) i zaczęła go sprzątać:):):) WIDOK Z OKNA MAMY NA GÓRY!!!
Koniec mieszkania w mieście (zawsze o tym marzyłem :D)
>A ja od września mam pracę.:):):):):):):)
>Więc wszystko narazie jest Ok, obym tylko szczęśliwie dotrwał do wyjazdu i bedzie już normalnie (BĘDZIEMY WSZYSCY RAZEM).No jest super i bardzo się cieszę.
>właścicielka struttury jest bardzo zadowolona z mojej żony i jej dwóch rodaczek (W końcu to polskie pielęgniarki dyplomowane!!!!).
SALUTI A TUTTI !!!
Mario jeszcze raz gratuluję załatwiłeś i uporałeś się z tym wszystkim z prędkościa światła no podziwiam , czyli jak się czegoś chce to można.Jak już wyjedziesz daj od czasu do czasu jakiś znak życia, może pamiętniki internetowe? Jak ci się udało w ciemno znależć pracę czyżby zdjęcie wystarczyło?(żartuję)Faktycznie ostatnio mało wpisów ale to nie sezon na wieczory przy kompie, raczej inne rozrywki.Nie mogę się coś zalogować nie wiem czemu.
Do Marzeny :jeśli czytasz forum odezwij się mam kontakt do pracy ale do niemiec i musisz znać podstawy języka, szczeguły i adres jeśli chcesz u mnie. Pozdrawiam wszystkich , ja jestem na urlopie więc życie nie jest złe
No co wy wszyscy śpicie ? Udało mi się zalogować wiec jeśli pozwolicie czasem się dołączę do dyskusji, ewentualnie skoro jestem pielęgniarką mogę dawać darmowe porady medyczne,chodż za skutek nie ręczę. Znam się trochę na złamanych sercach raczej damskich, wzystkie moje kumpele z problemami mają u mnie darmowe sesje psychologiczne, coś jak kozetka u amerykańskiego psychoanalityka,mam też dwoje dzieci syn ma 12 a córa 13 lat , męża też mam większych kłopotów w przeciwieństwie do dzieci nie sprawia. Aha mamy jeszcze psa, on z nas wszystkich jest najmniej konfliktowy i pokojowo nastawiony do świata.Reszta w trakcie znajomości sama wyjdzie
Mario zanim wyjedziesz to zacznij jeszcze część 7 sagi , bo tu już sporo wpisów. Idęmasować plecki mojemu marito, co będzie dalej nie wiem.
A ja z utęsknieniem czekam na moment kiedy będę już mógł wymasować MOJĄ KOCHANĄ ŻONĘ i zawsze wiem co będzie dalej :):):)
oj bedzie goraco:) ...bardzo sie ciesze Mariusz , ze juz sie zbliza dzien twojego wyjazdu. Zawsze uwazalm, ze rodzina powinna byc razem...i jestem przeciwna wyjazdom " za chlebem " jednego z malzonkow ... Choc pewnie po tej rozlace mogliscie zatesknic i przezyjecie drugi miesiac miodowy :)
no to się będzie działo wiadomo czym się kończą takie masaże w moim przypadku nie było wyjątku.Ktoś na forum napisał nazwę strony do nauki słówek jest super polecam:www.pdictionary.com/italian dobra dla dzieci i nie tylko, zajrzyj jeśli jeszcze nie byłeś. Pozdrawiam muszę lecieć zajrze wieczoem pa
witajcie. ostatnio szwankowal tu serwer, wiec moze dlatego taka tu cisza.pogoda nie dopisuje,ciagl pada. klimat sie zmienil. jagody juz sie skonczyly. wiec teraz siedze w domu.mariusz ciesze sie, ze spodkasz sie z swoja sylwia i bedziecie razem. moja dzidzia wczoraj mocno upadla, udrzyla sie glowka o betonowy kraweznik, ma krwiaka z tylu glowki. martwie sie.wogole to jakos niic mi sie nie uklada, ciagle problemy, ciagle smutek. pozdrawiam
italian oczywiście razem rozdzieliło mi się
Marzenko a bylas z Dzidzia u lekarza? Taki krwiak to powazny uraz i trzeba obserwowac...
A jak twoja nauka wloskiego?
marzena zasuwaj z mloda do lekarza.No wiesz teraz jej nic nie ma ale za pare lat to moze wyjsć.I spróbuj jej załatwic tomografie.Powiedzx ze ona jest jeszcze parwie niemowlak.Nie daj sie wykręcic z ich pieprzonymi limitami.MÓWIĘ CI IDŹ DO LEKARZA BO TO NIE ZARTY
Dorka a ty miałaś odezwać sie ma GG i perche zero scrivi???
Mój nr 2007441
>Xlę sie dzis czuje chyba nerwica żoładka(ale sie doprowadziłem).Jakieś ziólka musze sobie kupić,bo sie k....a wykończę.No taki mam charakter że się wszystkim zamartwiam.NO mówię wam koszmar.
jest jedna rada trzeba duzo pic :] ale coz ..... jestes z dziecmi to odpada
odbijemy na posiadowce z jasiem :] ja dostalem od lekarza takie pigulki na "nerwowy zoladek" i na jakis czas pomoglo potem stres tez ustapil i byl spokoj ale widze ze zaczyna mnie tez juz brac abuuuuuuuuu
Witam wszystkich miłośników italiano , chyba się uzależniam, ledwo przyszłam do domu a już sprawdzam co tu nowego. Mario pisałam do ciebie na gg i to strasznie dużo nie wiem czemu to nie doszło, mniejsza z tym. Marzenka ,Mariusz ma rację uraz głowy u takiego malucha to dość poważna sprawa, mam nadzieję że pokazałaś małą lekarzowi, nie mówiąc już o chociaż rtg głowy. Obserwuj ją jakiś czas, objawy wstrząsu mózgu pojawiają się dość póżno u kazdego różnie. Chciałabym ci dodać optymizmu ale wiem że jak się pieprzy to dkładnie wszystko, trzymam kciuki aby ci sie poprawiło, aż mi głupio bo ja się czuję naprawdę szczęśliwa może trochę optymizmu przejdzie na ciebie gdy to przeczytasz
Na chory żołądek najlepszy wysokoprocentowy napój może przy dzisiejszej pogodzie cię nosi, słuchaj Mario chrzest bojowy przeszłeś tu, gorzej już nie będzie, a przynajmniej każdy kłopot podzielisz na dwa i już łatwiej. Ja to dopiero mam pod górkę, praca do kwadratu(mam dwie),dom (i wszystkie atrakcje związane z tym słowem),nauka włoskiego, też się boję że coś będą do mnie mówić a ja zrobię karpika. A wogóle to ci zazdroszczę że już wiesz na czym mniej więcej stoisz.Ja jeszcze nie wiem w który rejon włoch mnie rzucą ani jakich ludzi spotkam itd, widzisz inni mają gorzej, więc się rozlużnij to i żołądek może ci odpuści
czy ktoś z was uczył się z tych fiszek bo ja bym zamówiła ale czy warto może ktoś to ma?
Na chory żołądek najlepszy wysokoprocentowy napój może przy
>dzisiejszej pogodzie cię nosi, słuchaj Mario chrzest bojowy przeszłeś
>tu, gorzej już nie będzie, a przynajmniej każdy kłopot podzielisz na
>dwa i już łatwiej. Ja to dopiero mam pod górkę, praca do kwadratu(mam
>dwie),dom (i wszystkie atrakcje związane z tym słowem),nauka
>włoskiego, też się boję że coś będą do mnie mówić a ja zrobię karpika.
>A wogóle to ci zazdroszczę że już wiesz na czym mniej więcej stoisz.Ja
>jeszcze nie wiem w który rejon włoch mnie rzucą ani jakich ludzi
>spotkam itd, widzisz inni mają gorzej, więc się rozlużnij to i żołądek
>może ci odpuści
Witajcie wszyscy "fioletowi"
Franci -pakuję się po mału i latam po sklepach bo okazuje się,ze jak trzeba gdzieś jechać to brakuje tego ,tego i tego(już wydałam full kasy-BÓL)
Marzenka zmartwiłam się tym upadkiem,chyba powinnaś iść do doktora.
Mariusz super,że się tak ułożyło,masz stresy ale spokojnie ,wiesz,ze to nic nie da(łatwo mówić ,co?)Każdy je ma serio,ja jestem sama z 11 letnim synem,młoda wdowa i jakoś ciągnę wózek.
Ale niedługo urlop we Włoszech ,spotkania z przyjaciółmi,słońce,morze i wiem ,że o wszystkim na miesiąc zapomnę.
Hej starzy forumowicze -do boju!!!
Buona notte tutti!
Znalazłem w domu jakieś ziólka na stres ale to pewnie pomoże dopiero po kilku dniach regularnego picia.Ale staram sie juz pomalu wyluzowywać.Czekam na ten dzień z utęsknieniem.Coraz częściej zaglądam do włoskiego,bo czeka mnie po przyjeździe rozmpowa z pracodawcą(już widzę ten śmiech niedopowiedziane słowa itp:):):))ALe to dla mnie nie stanowi problemu wierzę ze bedzie Ok.Znów stwierdzam ze spakowanie sie z trzema moimi pociechami plus potrzebne rzeczy których nie ma na mieszkaniu to wyzwanie nie lada.Te torby( bo walizki stwierdziłem są w/g mnie za małe)tez nie za bardzo sie rozciągają:).
chyba bedzie cztery osoby i pięć bagaży plus wózek (trzeba bedzie dopłacić do biletów)Planuje wyjechać juz 11.08 czy mi sie uda ta sztuka zobaczymy???Kurde ten widok z okna na góry no ciekawie to musi wygladać.Już myśle jak tam z netem ale załatwie jakąś brykę i podjade do Parmy do kafeji i bede Was informował na bieżąco co i jak.I tak do Parmy będe jeździł na zakupy bo w tej wiosce jest jeden sklep,więc ceny też będą odpowiednie.
Pozdrawiam wszystich.
dorka pigułka
no to moze dasz swój nr gg???To ci coś szkrobnę może ode mnie pójdzie.
mój numer [gg] nie mam pojęcia co jest nie tak bo z innymi dziś gadałam a do ciebie dziś znów nie poszło, gg jest na mojego Tomasza ale korzystamy oboje. Hej ktoś z was oglądał ZEBRĘ Z KLASĄ? mnie ten film a zwłaszcza dialogi odstresowóją bankowo, Mario jak masz to polecam ljak nie to jeśli chcesz prześlemy ci meilem. W Świdnicy właśnie przeszła burza.
Strasznie nieortograficznie piszę sory
mój numer [gg] nie mam pojęcia co jest nie tak bo z innymi dziś gadałam a do ciebie dziś znów nie poszło, gg jest na mojego Tomasza ale korzystamy oboje. Hej ktoś z was oglądał ZEBRĘ Z KLASĄ? mnie ten film a zwłaszcza dialogi odstresowóją bankowo, Mario jak masz to polecam ljak nie to jeśli chcesz prześlemy ci meilem. W Świdnicy właśnie przeszła burza.
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 231