imię dla dziecka

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 139
Dla mnie nr 1 jest Victoria -> brzmi dumie i tak od razu zwyciąsko ;) a do tego ma mnóstwo słodkich zdrobnień...a jeśli chodzi o męskie to np. Angelo taki mały aniołeczek w domku hi :)
upsssssi "zwycięzko" analfabetyzm mi się wkradł ;)
Pietro e Anna
fabio o elena
Ja swoja coreczke nazwalem Elisa
Proponuje Riccardo (Ricky) dla chłopca i Giulia dla dziewczynki!!! Pozdrawiam cieplutko i gratuluje przyszłej mamusi!!!

ps. Ładne jest również imie Simone, Livia, Chiara, Agnese....
mi się najbardziej podobają imiona :
- sophia, giulietta, chiara, ella ( nie mam pojęcia czy to imię włoskie...)
- nicholas, leonardo, adam, lorenzo

ale dzidzia się pewnie dawno urodziła i imię dawno wybrane :-)
ale nie mogłam nie napisać...
upss, chyba nie doczytałam pierwszego posta, za 4,5 miesiąca... więc się jeszcze nie urodziło :-)
Maly Error... Izabella to nie Isabelle, ale Isabella ;-)

Wiem, bo sama mam tak na imie i musze przyznac ze to dosyc wygodne imię, bo moj kolega z Włoch mowi do mnie i Isa I Isabella, czyli dokladnie to imie brzmi jak w Polskim... ;-)
a moze Monika? po polsku brzmi tak samo ladnie jak we Włoszech tylko tam opisane jest nie przez K tylko c:)pozdrawiam i zycze zdrowka:)
ja mialam urodzic DAVIDE z akcentem na A ale urodzila sie jessica !
ja osobiscie nazwalam swojego synka Fabio pomimo, ze mieszkam w polsce to odpowiednik polski czyli Fabian nie podobe mi sie...a dla dziewczynki podoba mi sie Nicola, ale wybor nalezy do ciebie
PS: wiecie moze kiedy sa imieniny FAbia????????
dla chlopczyka Davide, a dla dziewczynki Maddalena:)
czesc chciala bym sie dowiedziec czy posiadasz znaczenie imienia orieta bo nigdzie nie moge znaczenia mojego imienia
A po co takie dziwolągi wymyslać? Mało jest normalnych imion? Zdajecie sobie sprawe, ze dziecko musi z tym imieniem cierpiec do konca swych dni?
Wszystkie te Vanessy , Dżesiki, czy inne Denisy..
Rodzice! puknijcie sie!
ciocia Brajana
Per mio figlio Riccardo mi piace...Figlia Annalisa,Luana
Agusia tu w Itali Nicola to jest imie meskie ..Nicoletta damskie
A mi sie podoba Giulia, a dla chlopca Luca, albo Gianluca..:-)
daj jej Ania :)
to dziecko to juz sie chyba dawno urodzilo :)
no raczej :D
Dla chłopca-Alberto-Albert (błagam tylko nie andrea!!!chyba co drugi chłopiec we włoszech nosi takie imię!)

Dla dziewczynki-Chiara-Klara
Czesc wszystkim!
Chyba jeszcze nie pojawilo sie tutaj najpiekniejsze imiona meskie!!!
EMANUELE ,SAMUELE
Wez jeszcze pod uwage takie jak : GIANLUCA , GIANMARCO , GIANPIERO

Dla dziewczynki moze byc : EMANUELA , MARISOLL (nie wiem czy tak sie pisze?)

Powodzenia
moze Angela!!??rnto imienie jest po polsku i od tego imienia sie wzieło imie Angelika i Angelina!!rnpo angielsku to imie jest tłumaczeniem ''angel'' czyli ''anioł''
podaję swoje ulubione włoskie męskie imiona-sergio,carmelo,lorenzo .może ktoreś z tych przypadnie ci do gustu
a mnie najbardziej podoba się imię Manuele :-) , a dla dziewczynki Chiara lub Valentina

Saluti
mammina zgadzam się z Tobą absolutnie , Emanuele ( Manuele ) to przepiękne imię uqielbiam je :-)
wydaje mi sie, ze najlepiej by bylo dac dziecku imie "miedzynarodowe", takie jak: Oskar czy Sara
Imię musi być proste a przedewszystkim nieośmieszające.Acha,im bardziej wymyślne imię dla dziecka tym mniejsza samoocena rodziców.Psychiatria to potwierdzi.Najważniejsze,żeby dziecko chowało się zdrowo.Gratulacje mamusiu.
Angelika(Angela)to przepiękne polskie imię-ANIELA. Żaneta to swojska Janina. Margeryta to nic innego jak Małgorzata.Julieta to inaczej Julia.Aby wilk był syty i owca cała daj 1 imię typowo polskie,2 typowo włoskie.Bez udziwnień,żeby dziecko nie musiało się go wstydzić ani zmieniać.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 139

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa