Il Nuovo Mondo

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 1688
zwiedzilam poludnie troszke tylko. costiera amalfitana..positana..capri, napoli,salerno... zupelnie inny swiat...jakby 2 kraje w 1...
dobre miesjce, doswiadczenie ale na wakacje. jesli mialabym zamieszkac- wybralabym polnoc..
aaaa jak romano italiano....no ale zaraz zaraz...czy to nie mial dzwonic P?:)

to zwiedzilas stany... ja NY- i za nic w swiecie nie chcialabym tam zyc...coch miasto niezwykle. ale i tak "niezwyklesjszy" jest rzym
tam tez jest pieknie
za polnoca ie przepadam ale bez przesady wszysko ma swoj urok
masz jakies foto w necie co bym sobie obejrzala

(...i np. wyslala na randke.pl)
toskania mnie zniewolila. pozwiedzalam jej najmniejsze miasteczkunia :)- montepulciano, montalcino, siena, pienza, san gimigniano...ach........
agatkaf- foto moje ?:) toskanii?:) czy romano italiano?:)
toscania to wlasnie to czego mi manca bo nie bylam tam a bardzo bym chciala
poza tym polnoc jak milano venezia verona etc - bylam i zdecydowanie wrocilabym na poludnieeee
agatkaf- jesli tylko chcesz- moge wrzucic ci na @ zdjecia toscanii. mam tez amalfi...

stron www nie znam- moze po prostu wyszukiwarka...ale zdjec mam od groma
foto twoje np. w toscanii albo nie he
hahahaahaa- spoko- mam foto krajobraze toscanii

hahaaa- wiesz, ja ani biustu ani nosa nie operowalam, krzywe nogi mam, piegi, blond odrosty na rudych wlosach, w NY i romie probowalam zrobic kariere piosenkarki ale mi nie wyszlo :PPP ;)
ja to magiczna jestem..
wlasnie sciagam zdjecia z sylwestra
o mamo! co za impreza
sluchaj motyw byl taki ze treba wymyslic jakies haslo przewodnie
juz pare razy przerobilismy imprezy przebierane i roznie ludzie sie bawili
teraz stwierdzilismy ze trzeba cos innego wykombinowac...i wyslo tak: wszyscy panowie powinni miec wasy..jak ktos ma swoj zarost to ok a jak nie to musieli sobie narysowac (rozne byly wersja a la don pedro, salvador dali itp.) natomiast panie musialy miec soczyste czerwone usta jakby przyjechaly prosto z moskwy! byly takie jaja ze wszyscy co chwile biegali poprawiac makijaz..panie usta a panowie wasy!
wygladamy jak kompletni wariaci na tych zdjeciach hi hi hi
impreza we wschodnim stylu
czerwone usta i wasy!
a ja wciaz gadam z italiano - romano...................i tez chce foto! zaraz do wroce..............
hahahaaaa- ale pomysl naprawde super! facet z wasami zawsze dobrze wyglada ale nie kazda babka z czerwonymi ustami ( ja!) haaa- ale czad. i tu taka solidarnosc jest w cenie.

ja czekam wciaz na zdjecia od kumpla. ojjj pstrykal. dokumentowal jak wznosze toasty. czad byl o 24 pod ratuszem bo wybylismy z klubu.house nas dobijal. no to mam zdjecia jak tancze z jakims dziadkiem :).
potem spacer po starowce - robienie orlow na sniegu i turlanie sie z gorki. to dopiero fajn sprawa!
rozbawiona, ty mu powiedz, ze masz gosci ;)

i dawaj tu foto. niewazne czyje kogo i czego byleby foto!
Agatka może Ty pomożesz? co to znaczy:
'rimanercene fuori'
i w jakim to jest czasie albo coś bo nie moge zajarzyc?!pozdrawiam
ciao sono io
masz moze cale zdanie?
to jest bezokolicznik...ale potrzebuje kontekstu to wtedy zrozumiemy
Ma sai che mi chiamo Claudia:P
bo ja własnie próbuje przetłumaczyć tekst i juz mam praktycznie cały tylko tego nie wiem, zaraz go dodam to poprawisz błedy:)
to zdanie jest tak:

...vedi come diventa importante (Widzisz jakie staje się ważne)
rimanercene fuori, rimanere qua... (...?... na zewnątrz, zostac tutaj...)
kurcze...
jedni tlumacza
inni wisza na telefonie
ja juz drinka wysaczylam....co robic?:)
oj nie wiem...
rimanerci to zostac tu, a tez pasc,umrzec
fuori na zew
ale ne musi sie odnosic do czegos co bylo wczesniej...wiec moze jak bedziesz miala caly tekst to sie okaze
tez bym sobie wysaczyla...ale wiesz matce-polce to tak czesto nie wypada, vero?
no to juz dodam:) i sie uzupełni i poprawi błedy...mam nadzieję ze chociaż w 1/4 bedzie w porządku to co stworzyłam...
ojj nie vero :) jak dzieci spia to mozna sie podelektowac :)
jestem wielce zaniepokojona nieobecnoscia rozbawionej :))
jestem!!
ale sobie powłsoku pogadałam:)
z takim Italiano Romano....piekna histori ami ise dziewczynki przydazyłą w Rzymie.................
zaraz poczytam o czym pod moją nieobecność bo watek straciłam
i jak jakies zdjęcia to ja też chce was pooglądać!
przydarzyła:)
rozbawiona!
no nie!
teraz to juz musisz napisac o boskim romano i o historii z romy...a ja bede delektowac sie bombelkami.........mineralnej ;):)
babelkami :)
zostalam sama? z nekiem? bo mi gra...
widzialyscie jego oczy?? jesu...
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 1688

« 

Nauka języka

»

Życie, praca, nauka