jade do wloch !!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 140
poprzednia |
jade do wloch, jade do wloch, jade do wloch !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aaaaaaaa!!!!!!!! wlasnie sie dowiedzialam, ze za tydzien jade do wloch !!!!!!

juz slysze ten cudowny szum morza i czuje piach pod stopami, a nade mna to cudowne sloneczko i zapach opalonej skory unosi sie w powietrzu. a potem wracam do domu, jem spagetti, popijam aqua minerale, a od kuchni czuc oliwa z oliwek... i znow na plaze, do wieczora!! a po kolacji na miasto. juz widze te oswietlone, rozkrzyczane kawiarenki wzdluz viale roma, przy kazdej stoi 5 motorow... te fontanny na kazdym kroku i wszedzie slychac muzyke, a na ulicach korki i co chwila jakis klakson. i to wszystko jak bajka wyglada, tyle ludzi dookola i wszyscy mowia po wlosku... i ja tam jestem... i widze to i czuje to i mam to szczescie!!!!!!!!!!
lato jest!!!!!!! wakacje sa!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

jade do wloch!!!!!!!!!!!!!!!!!
wow, ile entuzjazmu :D
ja tak samo sie ciesze jak ty, tylko ze z przyjazdu do polski :D
obys za szybki nie plakala z tego zachwytu!!
chyba zartujesz;))

pewnie wiaze sie to z tym, co we wloszech porabiasz. ja mam 19 lat i jade tam tylko i wylacznie na plaze;DD a zawsze jak wracam do polski, to mam depresje przez 2 tygodnie;(

tam jest tak cudownie, taki przyslowiowy 'inny swiat', spacerowac, czy jezdzic noca po ulicach wloskich miast, to tak jak bym w jakiejs bajce byla!!! wszystko takie piekne, te oswietlone fontanny, drzewa oliwne i palmy i te kawiarenki po obu stronach ulicy, to tak jak bym juz w raju byla !!!!!!!! sen, uczucie nie do opisania!!!!!!!!!!
ojej ;))

ubolewam tylko nad tym, ze nie potrafie sie w taki sposob zachwycac polska. kiedys bede mieszkala w italii, a swoje dzieci bede uczyla polszczyzny, ale w ITALII ;)))))
oj, napewno bede plakala, zawsze gdy po 2, 3 tygodniach wracam do kraju, to mi sie tak lezki w oczach kreca...
Niestety nie żartuję:)

Ja we Włoszech studiuję, ale i pracuję, i to za dużo. Wiem dokładnie o czym mówisz, też się zachwycam Włochami, tymi samymi rzeczami co ty, ale rzadko mam okazję skorzystania z tego tak w pełni. Bo zawsze jest jakiś egzamin do zdania, jakaś sprawa do załatwienia, albo praca następnego dnia... Tak naprawde to ja odpoczywam tylko w Polsce, w moim pięknym nowym domku na wsi:) a we Włoszech męczę się w mieście które mi się nie podoba, ale mimo wszystko kocham Włochy za te szczegóły których w Polsce nie ma...
wlochy sa faktycznie piekne, cudowne iii wogole tak jak opisujesz., ale tylko wtedy gdy jedzie sie tam wlasnie tak jak Ty - tylko na wakacje, odpoczynek - Zyc nie umierac'. czar pryska kiedy zaczynasz ukladac sobie tam zycie, zaczynasz pracowac, uczyc sie itd, wtedy to wszystko mija, nie masz czasu albo sily patrzec na to wszystko w ten sposob. jeszcze jestem w polsce ale we srode z powrotem wracam do wloch niestety i stedy do pracy. Ciesze sie ze wracam bo kocham ten kraj ale tez bardzo zadzroszcze tym ktorzy tylko sie tam bawia Zycze nadal takiego entuzjazmu ciao
Ja też mam nadzieje że kiedyś zamieszkam w tym pięknym kraju.Jestem pod jego urokiem od jakiegoś czasu i fascynacja ta nie mija.
ojejku, jak tylko sobie przypomne ze to jeszcze tylko tydzien, to az nie moge na miejscu usiedziec, normalnie az mnie skreca zeby juz zaczac sie pakowac!!
na razie siedze z ksiazka w rece i powtarzam wszystko czego sie w tym roku z gramatyki nauczylam, koniec z teoria, bede mogla rozpoczac praktyke

ja nie moge, pomyslec ze za tydzien o tej porze zaczne szykowac sie dyskoteke !!!!!!!! wlasciwie, co sie w tym roku nosi na dyskotekach? dalej czarne mini i czarne bluzeczki a na nogach szpile? ;)) to mi sie nie podoba ;) ale to nic, wazne ze naslucham sie jezyka!!!!

jeszcze tylko niedziela, poniedzialek, worek, sroda, czwartek, piatek i.... !!!!!!! B U O N G I O R N O I T A L I A !!!!!!!!!!
fajnie ze jedziesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! milych wakacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeszcze tylko poniedzialek, wtorek, sroda, czwartek, piatek i... ;)) raj na ziemi
naucz sie jeszcze po wlosku mowic ......
ucze sie, ciagle sie ucze!!!!
> raj na ziemi <

phi ! tez mi cos , a gdzie ty ten raj widzisz ? jak ciagle na plazy lezysz ?
a ja slysze ten gwar, te klaksony przejeżdżających skuterów pozdrawiających tych co siedzą przed barem, te spontaniczne okrzyki radości ze spotkania, te śmiecy, gwary, swawole, (ledwo karczmy nie rozwalą, ha ha, hi, hi, hejże hola). Tak do rana. A musze rano wstać do pracy. Bawcie się dobrze, tylko nie nadużywajcie "zakrętów".
na plazy w upalne przedpoludnie i popoludnie, a raj wszedzie, dookola...
ciekawe gdzie, mieszkam tu juz 7 lat i nie zauwazylam ....
to forum dla osob zafascynowanych kultura wloska, jak tu trafilas skoro tak tego kraju nie lubisz?

mi sie tam bardzo podoba, kiedys zamieszkam w italii na stale!!
Coś mi tu wieje nudą i frustracjaą Trochę życia dziewczyno/kobieto
Stella Marina i gosciu z ciemnosci bierzcie walizki i do polski to za rok bedziecie widziec wszystko na szaro ! przeciez nikt was nie zmusza czego tak zawsze placzecie nad soba. w polsce zle we wloszech zle zycie to nie bajka ....
a kto tu nad soba placze ?, Ja nie mam powodow do zmartwien , tylko,ze niektorym sie wydaje ,ze Italia to kraina mlekiem i miodem plynaca , raj na ziemi , a wcale tak nie jest i czesto tacy ludzie jada tam pelni nadzieji , majac w glowach obrazy z wakacji , mysla sobie ,ze tu zycia tak zawsze wyglada , plaza , morze, zabawa , rozesmiani ludzie , zycie latwe i przyjemne ,a tu figa i potem wracaja rozczarowani i nienawidza Italii i nie chca tu wiecej wracac , znam takich ludzi cale mnostwo . Italia jak kazdy inny kraj ,nie jest w niczym wyjatkowa ... mozna tu zyc wspaniale i na ulicy ... ecct.
tak, jak leży na plazy ! przeciez dziewczyna jedzie na wakacje!wiec wiadomo ze wszystko jest wspaniale itd, nie wiem czemu sie dziwicie
co nie zmienia faktu, ze ja sie strasznie siesze na swoj wyjazd!!!!!!!!!!! i krew mnie zalewa gdy ktos mowi "z czego sie cieszysz, tu nie jest tak jak myslisz..." wlasnie jest tak jak mysle, bylam tam juz, widzilam, teraz zobacze to samo co zawsze i dlatego nie moge sie doczekac mojej plazy, mojch dyskotek, moich kawiarenek i korkow na ulicach!!!!!!!!!!1
jeszcze: wtorek, sroda, czwartek i piatek !!!!!!!!!!!!!!!

wow!!! jade do wloch !!!!!!!!!!!!! ;DDD
mowia tak osoby sfustrowane ktore musza tam robic na zycie i nie moga cieszyc sie z tych rzeczy, nie wiem po co sie tu wypowiadaja w taki sposob , przeciez dziewczyna jedzie tam na wakacje i ma prawo sie cieszyc i myslec o italii jako o krainie mlekiem płynącej
Jedź i łap każdą chwilę!Po to są wakacje!Ja wróciłam tydzień temu i mam nową energię do życia.Powodzenia!!!
Masz racje piccolaccia :) Ja tez zawsze sie ciesze na kazdy wyjazd do Wloch, choc raczej na plaze nie jezdze. No.. moze nie zawsze. W tym roku jade po raz dziesiaty i radocha taka sama jak za pierwszym razem:)))
Baw sie dobrze!
ale Ty jestes naiwna , mieszkam tu od 7 lat , a Ty przyjerzdzasz tu tylko na wakacje , wiec skad mozesz wiedziec jak tu jest naprawde ? mlodziutka , glupiutka i naiwna , ale fajnie ,ze sie cieszysz , bo na wakacjach to faktycznie jest tu bosko ....
to bylo do piccolaccia
Slusznie. Jeśli tylko na wakacje, to do Wloch. ;) Tutaj nie doznacie rozczarowania z powodu pogody i rozrywek. Po sezonie już nie jest tu tak różowo.
piccolaccia fajnie że jedziesz życzę więc udanych wakacji sama z wielką chęcią bym pojechała bo też uwielbiam Włochy byłam tam 4 razy tez na wakacjach i jest naprawdę suuuper. Pozdrawiam Cię serdecznie 3maj się
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 140
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia