księga życzęń i zażalęń do inf.

Temat przeniesiony do archwium.
421-450 z 563
Stefa a czy te książki mogłabys mi przesłać na meila???(ale bez Zawadzkiej!)???
zmiana meila: [email]
pizzamniam a masz jakiś komunikator.P)
full servis Inf.!!!GG, MSN, Skype...;-)))
pizzamniam mozesz podac numer gg.P)
con Vostro ordine!!4617694 :-)
ale wybacz..dzis juz będzie nieczynne...naczynia proszą o litość!!!;-))))
Cinquantatre możesz mi przysłać swój numer aqq na skrzynkę. Bo zaczełem mieć czas aby pisac na komunikatorach. Praktycznie wszystkie te swoje znajome z włoch zeswatałem i podobnie we francji.P)
łolaboga!
litosci..tylko nie baw sie w swata!
Nie bawię agatkaf w swata . Tylko te Włoszki co chciały mnie upolować to prawie wszystkie wyswatałem.P.)
http://www.wieczernik.oaza.pl/stary/dlaciebie/23.html
http://www.praesterno.pl/akademia/?nr=11
http://mydziewczyny.tenbit.pl/9,9374,1367916,artykul.html
P)
Inf. Poslalam na wp.pl
cześć, te trzy ostatnie linki to co, co to jest ?
genio/eugenio nie te linki co trzeba im wkleiłem. to pomyłka.P)
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3686
Ten jest prawidłowy.P)
nie denerwuj mnie, z samego południa, racjonalista.pl, mysli woltera, co to za chłam, czym ty chcesz ludziom mieszać w głowie ?
Chodzi o to że "Języki obce jako okno na inne kultury" i tyle a pewne treści trzeba samemu odrzucząc. P)
Sorki Infie, ale pomyliłam numer...ten jest właściwy [gg] ;-)
i kto by pomyślał:))
http://zdrowie.onet.pl/1336229,2040,0,1,,sztuka_wabienia,styl_zycia.html
No są dobre w tym ciekawa jest ta ksiązka "Umysł w zalotach " - Geoffrey'a Millera dużo sie można dowiedzeć.P
Autor tekstu: Andrzej Koraszewski; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,3674
O pochodzeniu rozumu
Autor tekstu: Andrzej Koraszewski

Ukazało się właśnie polskie wydanie książki amerykańskiego psychologa poznawczego Geoffrey Millera pt. „Umysł w zalotach" (The Mating Mind) [_1_]. Geoffrey Miller występuje z interesującą koncepcją ewolucji ludzkiego umysłu raczej w wyniku działania doboru płciowego niż doboru naturalnego. Jego zdaniem, nasz umysł to nie jest maszynka stworzona do rozwiązywania problemów, a raczej swego rodzaju ozdoba mająca dopomóc nam w zdobyciu możliwie największej liczby seksualnych partnerek. (Oczywiście umysły pań doskonaliły się równolegle i panie wykorzystywały swoje coraz lepsze umysły do krytycznej oceny coraz lepszych umysłów panów, co naturalnie powodowało efekt błędnego koła.) Autor przekonuje nas, że ludzki umysł, podobnie jak ogon pawia, jest bardzo kosztownym ornamentem, dobrze jednak wskazującym na naszą sprawność i znakomicie ujawniającym różne szkodliwe mutacje. Dowodem na to, że to raczej dobór płciowy, a nie dobór naturalny spowodował poniekąd absurdalny przyrost masy naszego mózgu, jest fakt, że między osiągnięciem obecnej pojemności czaszki a pojawieniem się praktycznych produktów lepszego umysłu (które mogły wpływać na nasze szanse przeżycia) upłynęły dziesiątki tysięcy lat. Było to coś w rodzaju szczęśliwego posiadania Rolls Roysa w świecie bez dróg i benzyny. Jeśli jednak ten wspaniały umysł służył raczej popisom godowym, niż walce o przetrwanie, a jego możliwości inżynieryjne ujawniły się dopiero po tysiącleciach uciech uwodzenia i to jako produkt uboczny, wówczas lektura wielu książek staje się znacznie bardziej zrozumiała.
Witaj Inf-ie :-)
Mam do Ciebie kilka pytań odnośnie twojej nauki języka obcego "metodą 5 ćwiczeń". Chciałabym spróbować uczyć się wg Twoich wytycznych, ale nie wszystko jest dla mnie do końca jasne :( Nie wiem jak Cię "złapać" tzn. kiedy i w jakich godz.na ICQ lub MSN. Ja w tygodniu jestem z reguły przy kompie codziennie w godz.7-15.30. Jak będziesz miał chwilkę wolną i zobaczysz mnie to daj mi znać, bardzo proszę :-)

Pozdrawiam
Ola
oleńko, też już próbowałam, tylko podpunkt 3 i 4 chyba się nakładają???
i czy jest ważne źrodło, skąd czerpiemy tekst do nauki?
serdeczności
Infie!z niepokojem przeczytałam o tych trolach jakie mozna złapać przez skajpa...masz jakieś doświadczenia??Panda to za mało, żeby sie zabezpieczyć???Miłego wieczoru!
pizzamniam jakie trole masz na mysli.pozdrawiam
ja nie mam nic konkretnego na myśli..tylko przeczytałam co wyżej pisał Inf na ten temat....Pozdr.
on pisał o trojanach, a nie o trollach. trojan(koń trojański) to rodzaj wirusa komputerowego
Masz racje Genio..to ja sie przejęzyczyłam...cosik jestem zbyt rozkojarzona...;-)
z tego co sie zdołałem dowiedzieć, jeżeli pobierasz skypea z oficjalnej strony, to nie jest on absolutnie skażony zadnymi wirusami, przeglądałem też rózna fora, ludzie, którzy pobrali program w ten sposób nie skarzą sie na niego, ja zresztą też nie. Nic jeszcze mi nie włazło. Morał...tutte cazzate sono queste :))
ahhhha! ....a ten morał na j.polski...b.proszę!;-)
pizzamniam wiesz jak rozrużnić romantyzm wrodzony od romantyzmu nabytego drogą ćwiczeń?)
nie mam bladego pojęcia! ja mam chyba wrodzony i to w najbardziej krańcowej formie...ale chetnie sie doszkolę!!!;-)
Temat przeniesiony do archwium.
421-450 z 563

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia