księga życzęń i zażalęń do inf.

Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 563
ola i agatka ile doszło do wasz piosenek bo mi część cofło. Nie mogę ciągle obciązać chiary bo się jeszcze zniechęci.P)
belwa podaj adres dziewczyną to Ci podeślą muzykę o demnie.P)
Mam prosbe do Ciebie Inf. o zwiezla odpowiedz na pyt. - czy lepiej zdawac celi 2 czy cils 2. Na forum sie naczytalam ale dalej nie wiem jak bardzo sie roznia? Czy łatwiej zdawać Celi? Czy na 2 jest passato remoto? wiem ze ktorys z nich obejmuje wiecej materialu gramatycznego - który? Z góry dziekuje.
proszę o muzyczkę [email] dziękuję i pozdrawiam
Dziekuje wszystkim ktorzy wciaz zapelniaja moja skrzynke pieknymi piosenkami i nietylko piosenkami:*Grazie;*
inf. z chęcią przesyłam otrzymane od Ciebie materiały
dziękuję
wiesz, czemu teraz potrzebuję więcej czasu dla siebie
serdeczności
Chiara, skarbie, proszę cię, nie przesyłaj mi już nic, bo mi się blokuje poczta na całe godziny, przysięgam. Oczywiście dziękuję za to co dostałam do tej pory, ale muszę zrezygnować, bo mi się komputer zawiesza :D (nie śmiejcie się, ten sprzęt ledwo zipie :D)
Inf. czy umiesz wgrac pliki na serwer ftp? to co przesylasz latwiej by bylo przesyłać przez ftp:) Bym Ci wtedy wyslala adres ftp a pozniej moglabym rozsylac reszcie - szybciej.
a ja dzis wracalam z angielskiego i szla za mna wycieczka wlochow!!! i wszyscy mowili glosno po wlosku (jak to wlosi) i szlam przed nimi tak specjalnie wolno i sluchalam, sluchalam, sluchalam...
ehh... ;)
eh tu wstawie i podam nazwy plików jakie udostępnieP
)
Mute, znamy wszyscy tą nazwę z przycisków naszych pilotów telewizyjnych, kiedy nasz telewizor nudzi nas monotonią nadawanych reklam... wciskamy Mute i zapada błoga cisza ;) czy nowa aplikacja P2P "Mute" zadziała podobnie na wszędobylskie organizacje w rodzaju RIAA, wszelki dane wskazują na to, że tak właśnie może być.

W ramach opensource'owego projektu Mute udostępniono bowiem aplikację, której najważniejszą cechą jest unikanie bezpośrednich połączeń między komputerami wymieniającymi pliki.
Efekt ten uzyskano dzięki wykorzystaniu szeregu węzłów sieci (tzw. supernodes) w roli serwerów proxy. Spośród innych mechanizmów zabezpieczających wymienia się zastąpienie rzeczywistych adresów IP jednorazowymi adresami wirtualnymi oraz szyfrowanie komunikacji za pomocą algorytmu RSA.

Program jest z pewnością o wiele bezpieczniejszy niż popularne programy P2P w rodzaju Kazaa czy eMule, z kilku powodów, nasz adres IP jest rozpowszechniany w sieci w zakodowanej i rozproszonej formie, to znaczy tylko nasz bezpośredni sąsiad zna nasz numer IP, wyszukiwanie czy pobieranie plików zawsze jest przekazywane z innego komputera niż sąsiedzki i to za pomocą tak zwanego adresu wirtualnego, który jest generowany losowo, za każdym razem, gdy uruchamiamy Mute, więc nawet w takim przypadku, kiedy to nasz bezpośredni sąsiad (który zna nasz adres IP) będzie pobierał od nas plik, nie dowie się o tym gdyż te dane będą dostarczane do niego poprzez inny komputer w sieci, w postaci adresu wirtualnego.
Amatorzy "bezpiecznych" sieci P2P mogą przetestować kolejne narzędzie mające zapewnić im anonimowość.
W ramach opensource'owego projektu Mute udostępniono bowiem aplikację, której najważniejszą cechą jest unikanie bezpośrednich połączeń między komputerami wymieniającymi pliki.
Efekt ten uzyskano dzięki wykorzystaniu szeregu węzłów sieci (tzw. supernodes) w roli serwerów proxy. Spośród innych mechanizmów zabezpieczających wymienia się zastąpienie rzeczywistych adresów IP jednorazowymi adresami wirtualnymi oraz szyfrowanie komunikacji za pomocą algorytmu RSA.

Ponadto autorzy Mute'a reklamują jego niewielkie rozmiary, niezawodność i prędkość.
Plik instalacyjny programu (dla Windows) zajmuje 4 MB, wersja dla Mac OS X i Linuksa - ok. 2 MB.

Link do programu:
http://umn.dl.sourceforge.net/sourceforge/...0.1_Windows.exe

Strona
http://mute-net.sourceforge.net/
ten program juz dziala? mowisz zeby wymienic swoje wysluzone emule na ta nowinke?
zamiast sie bawic w "niby" bezpieczne programy p2p itd daje mozliwosc udostepnienia tych plikow u mnie na komputerze na serwerze ftp - laczze 100mbit wiec transfer na pewno bedzie lepszy niz z tej p2p

napisz ile miejsca potrzebujesz to sie dogadamy
Dobra to sie kiedyś umówimy to powrzucam co potrzeba.P)
Regulamin certyfikacji CELI/CIC, oraz inne przydatne informacje na stronach: www.unistrapg.it, www.cvcl.it
przejrze jakie informacje są na temat tych certyfikatow na tym forum i uzupełnie o inne strony.P)
komp (a jednoczesnie serwer) chodzi 24h wiec problemu z dostepnoscia nie bedzie :)
inf...widze ze jednak niespelniles swojejobietnicy o zniknieciu z forum:P Pozdrawiam!
Ciao Inf :-)
Jak chcesz przesylać pliki, to tez fajna jest bezpieczna stronka : www.wyslijto.pl.

Pozdrawiam z bialutkiego Gdańska :-)))
Ola
Witajcie wszyscy.
Dlaczego to nie chce mi sie otworzyć?

Ściągnij plik
Test inteligencja emocjonalna - program
(rozmiar: 0,000 MB).
Aby ściągnąć plik kliknij w powyższy link.

Dlaczego taki zerowy rozmiar?

Hihihi. Chyba jeszcze jedna kawe musze wypić dla jasności umyslu.
cześć, bo to pewnie jest pierwszy punkt testu :))
a ja ponoc mam problemy z okresleniem i panowaniem nad wlasnymi stanami emocjonalnymi;))
a ja ponoc mam problemy z okresleniem i panowaniem nad wlasnymi emocjami ;))
sa dwie wersje, ale ta druga jest "poprawniejsza";PP ;))
Juz działa, bo wkleiłam spakowany program

sorry za problemy
Ola

PS.
wyszło na to, że to ja mam zerową inteligencje hi, hi, hi :-))))
dziewczyny, dostałam od Was test Inteligencja emocjonalna zip
jak się to otwiera? po prostu klika i już? pojawiają mi się jakieś ostrzeżenia, że cośtam nieznane niebezpieczne czy coś tam? zignorować to i otwierać?
poza tym dzień dobry dla wszystkich
to jest zapakowane zipem, wiec najpierw musisz to rozpakować. Czy masz jakiś program do rozpakowania ?
nie wiem :( spróbuję kliknąć po prostu dwa razy i tyle
zaraz dam znać
a jak nie masz programów do rozpakowania, to Ci podesle.
Nie mniej jednak wydaje mi sie, że poczta wysłałm Ci niespakowane. Wówczas trzeba zainstalowac na kompie, albo w katalogu domyslnym, albo jakimś swoim osobistym (wybierając ścieżkę zapisu - przeglądaj). Potem odpalić i zrobić. Ciekawe wyniki wychodzą

Ola
Oleszka no no
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74788,1930471.html
P)
całkiem ciekawy test zrobiłam sobie :-)))

Thanks
Ola
zrobiłam, dzięki Oleszka
Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 563

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia