Mózgi wyjeżdżają, nieuki zostają

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 157
ciule jest to zwrot używany na Śląsku.
o ja!!!teraz jest ich dwoch!!!:-)
asia.h niewiedzialas ze to jest uzywane na slasku? ja wiedzialam a skad jestes?
spokojnie Iza..racja!kazdy ma prawo na wyrazenie wlasnych opinii...ale trzeba sie liczyc z tym,ze ktos moze sie z nami nie zgodzic i wyrazic nam wlasne zdanie na dany temat...no i normalnym tez jest,ze gdy opinie 2 osob roznia sie od siebie jak biel i czern-zaczyna sie dyskusja..byle w granicach rozsadku
wiedziałam bo mam rodzinę na Śląsku i kiedyś tam bywałm,jestem z Zakopanego
no i niczego wiecej sie po tobie za bardzo nie spodziewam! Ale sprobuj mnie zaskoczyc
na Pomorzu tez:-)
no zgadza sie zgadza
kasia z milano jest z pomorza??
??
wybacz kasia ale nie rozumiesz pytania?? Twierdzisz ze na pomorzu takich okreslen ja ciule tez sie uzywa dlatego zadalem pytanie czy pochodzisz z pomorza? Bo domyslam sie ze teraz piszesz z milano ale moze sprobuje prosciej:
CZY KIEDYKOLWIEK MIESZKALAS NA POMORZU? CZY TYLKO PO PROSTU BYLAS TAM KIEDYS I USLYSZALAS ZE TAM ROWNIEZ UZYWA SIE TAKICH SLOW JAK CIUL...
a bo ja zem taka ciemna!a tera to jo!wszystko jasne!
poza tym czy to Pomorze,czy Slask,czy Mazowsze -slowo ciul jest ogolnie znane.
w warszawie nie znaja slowa "ciul"
zgadzam sie!! Przepraszam a ta wypowiedz jest stylizowana na jezyk slaski?! Wiesz co lasiu osmieszasz sie!!jezeli chcesz uzywac slasskiego to uzywaj go porawnie!!!!!!!!!!!!!
w zadnym razie..nawet nigdy na Slasku nie bylam...a to co napisalam to po Grudziadzku-ok???(woj.kujawsko-pomorskie)
nie mow Izka,ze gdy przeczytalas slowo "ciul" to nie wiedzialas o co chodzi?
kasiu przeciez nie napsalam, ze nie wiedzialam o co chodzi! jasne, ze wiedzialam!!!!:)
Oj, dyskusja staje się dla mnie zbyt wielkim wyzwaniem intelektualnym. Ja odpadam. Ale wstyd:))))
genio-eugenio "ale wstyd" ze dyskutujemy?hmm...dyskotowac mozna na kazdy temat!
ale pomimo wszystko owe slowko nie jest przez Warszawiakow uzywane?
hmm.a jak dla mnie wydawalo sie ono tak bardzo popularne ,znane i uzywane w calej Polsce...no coz
Dla Genia te tematy po prostu za trudne...czarna magia...no wiesz, Genio!?
No skąd!!! Wstyd jest mi, że nie nadążam :)
No co, to nie moja wina, że jestem sobie taki winnie the pooh:)
genio-eugenio hmmm...;D
kasia z mialno wiem, bo kiedys mieszkalam jakis czas w wawie i ludzie nie wiedzieli co to za slowo.
Kasiu, dlaczego nie skomentujesz tego, co napisałem w "Citadini e politici". Nie mam komu skoczyć do gardła.:)))
juz lece:-)
a ja mieszkam w Warszawie od urodzenia i wiem, co to znaczy "ciul"
...i paru innych moich znajomych też wie;-)
rozumiem w takim razie przepraszam bardzo... kasiu z milano...
agatkaf ok. ja akurat spotkalam ludzi ktorzy wogole nie wiedzieli co oznacza to slowo. slaski slogan jest niezrozumialy dla wielu ludzi;)
a to ze śląskiego? nie wiedziałam
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 157

»

Życie, praca, nauka