Twoj wpis by nie zaslugiwal na odpowiedz. Ale powiem cos.
"swiat bylby piekny gdyby wszyscy byli takimi optymistami jak Piero"
Ja odpowiedzialem, powtarzam, faktami, porozumieniami, i nie efemerycznym optymizmem
"nie jest w stanie uporac sie z mafia,zlikwidowac ja...zgrooooza,zgrooooza"
Czy znasz historie Mafii? Czy wiesz co to jest naprawde? Poza filmami? Znasz Falcone, Borsellino, Dalla Chiesa, i innych bohaterow?
Dlaczego Polska ma nadal szpiegowie komunistyczni w rzadzie? I teraz ma osoby tak jak Giertych? Dlaczego Polska ma wzrastajacy antysemityzm? Kazdy ma swoje problemy. Zgroooooza, zgroooooza!
"Jestem dumna z tego ,ze jestem Polka,zawsze to podkreslam w Italii. Wlosi generalnie maja wiecej wad niz my Polacy, drazni mnie ich ignorancja,my jestesmy lepiej wyksztalceni,oczytani,mamy bardziej swiatle umysly,mamy poprostu lepszy material genetyczny.Oni sa skrzyzowani z Arabami,niestety...Ale i ja kocham ten kraj,zyje tam i chce tam byc,ze wzgledu na prace i dobre zarobki"
Ma che bello!
"Wlosi generalnie maja wiecej wad niz my Polacy" no to DLACZEGO znam WIELE Polek ktore szukaja intensywnie Wlochow? Dostaje codziennie maila w tym rodzaju "sono polacca, amo italia e italiani, voglio conoscere italiano per amicizia e forse qualcosa di più" (jestem polka, kocham Wlochy i Wlochow, chce poznac Wlocha na przyjazn i moze na cos wiecej). Dziwne...
"Oni sa skrzyzowani z Arabami,niestety" jestes tez rasistowka, ma che bello!
"Mamy poprostu lepszy material genetyczny. Ale i ja kocham ten kraj, zyje tam i chce tam byc,ze wzgledu na prace i dobre zarobki"
Kiedys Hitler myslal ze Wy macie gorszy material genetyczny. Pamietasz? Ty mowisz ze macie lepszy material genetyczny. Ale rozumiem. Tu sie zarabia wiecej i mieszkasz tu. Aha, jasne jasne.
Ale to dziwne. Jesli macie lepszy material genetyczny, dlaczego we Wloszech sie zarabia wiecej? Dziwne, nie? Aha, to prawda, macie trudna historie. Poludnie Wloch tez.
Czy masz odwage napisac ten wpis po wlosku w 'solo italiano'. Ciekawe.
Papa