fajne piosenki

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 220
poprzednia |
Kochani szukam naprawdę fajnych piosenek włoskich, nie chodzi mi o jakieś strony, ale po prostu o wasze ulubione piosenki,które kochacie, najlepiej gdybyście podawali tytuł i wykonawcę, chcę sobie nagrać czadowe cd z superowymi włoskimi piosenkami. Liczę na waszą pomoc. dzięki. moja ulubiona to Luce- Elisy
Wszystkie Vasco Rossi (a przede wszystkim moje ukochane: "Sally", "Una canzone per te", "Come stai", "Senza parole", "Siamo soli", "Senorita".. no nie, wszystkie są przecudowne!!) i Luciano Ligabue (zwłaszcza "Ho messo via", "L'odore del sesso", "Lambrusco e popcorn"..)!!! A także Le Vibrazioni, mi się podobają zwłaszcza "Vieni da me" i "E se ne va".. e poi per gli innamorati Moda' - "Dimmi che non hai paura", Gianluca Grignani - "La mia storia tra le dita", Marco Masini - "E ti amo", Tiziano Ferro - "Non me lo so spiegare", 883 - "Una canzone d'amore", a żeby się pośmiać z Włochów to ta: Articolo 31 - "Italiano medio" i jest jeszcze jedna , "moja" piosenka, mało znana, ale la sento mia : Otto Ohm - "Christina non lo sa"... niewiele Ci ich podałam, ale tak na poczekaniu trudno sobie wszystkie przypomnieć, polecam też Luca Dirisio - "Calma e sangue freddo", Irene Grandi - "La tua ragazza sempre", a co do Elisy to śliczna jest "Broken", no i Pausini "Resta in ascolto" jest O.K., a także polecana już na tym forum wzruszająca piosenka Gemelli Diversi- "Mary".. No to się nawymądrzałam, a na pewno istnieje jeszcze wiele fajnych piosenek, których nie pamiętam, a te, które Ci podałam być może wg Ciebie wcale nie będą "czadowe", ale cóż, sui gusti non si discute, pozdrawiam i buon ascolto!!
Moje ulubione piosenki to Luca Dirisio "Calma e sangue freddo" i uwielbiam zaspół Articolo 31 " La mia ragazza mena" , " L'italiano medio" , " Due so due" , Caparezza- "Fuori dal tunnel" Gemelli diversi -"damm solo un minuto" "Stella Gemella" "Tu no"
hey moje ulubione piosenki to: marco masini "l`uomo volante" i "vafanculo" paolo meneguzzi "lei e`" andrea bocelli "vivo per lei" i "la preghiera" z celine dion oraz "nel cuore lei" z erosem ramazzottim hmmm co jeszcze moze adriano celentano "azzuro" na razie wiecej nie umiem sobie przypomniec ale popatrz jeszcze sobie na sąde tam tego jest wiele pozdrowienia miłego szukania
Witam. Właściwie piszę po raz pierwszy, więc może od razu się przywitam :) Cristii - podpisuję się pod Twoimi postami:). Vasco i Luciano - to także moje typy;) Vasco - trudno wybrać, bo wszystko zależy od najstroju - E..., Toffee (asolutne numery 1), Albachiara, Anima fragile, Liberi liberi - to roztkliwiacze, Non l'hai mica capito, Colpa di Alfredo - te do wydzierania wniebogłosy :)) ; Ligabue - Almeno credo, Piccola Stella Senza Cielo, Tu Che Conosci Il Cielo, Tutte Le Strade Portano A Te; Nek - Tutto di te; Il Nucleo właściwie wszystko, ale najbardziej Sospeso, Quotidianita, poza tym jeśli ma być szybciej, to Eiffell 65 :). Pozdrawiam Wszystkich :)
No, Panno Tycjanno, pisuj częściej, bo piszesz z sensem ;-) Benvenuta na forum :-)
Cristii - dziękuję za powitanie :) Napiszę coś jeszcze z sensem, jak będę mieć coś sensownego do powiedzenia;) A żeby nie było tak całkiem OT, to dopiszę jeszcze Una canzone per te - Vasco Rossiego;)
Lucio Dalla....Dlaczego o nim nikt nie wspomina...Jego piosenki wszystkie sa wspaniale, trudno wybrac... od Anna e Marco` do.... 'Ciao'
No wlasnie -ciao
Ja wspomnialam, nawet pytalam czy jest jakis jego milosnik na forum, ale chyba w innym watku o piosenkach.
To jest calkiem niezwykle zjawisko... A Caruso, choc niby oklepana piosenka, ale cudowna...
Mam, ostatnio odkrylam wsrod kaset wideo ktore dostalam od przyjaciela z Wloch, koncert Dalla-Morandi w Ameryce... Niezwykle przezycie!
Muze maja niezła , ale w uczcie kinomana - na TVP 1 zadaja ostatnio filmy wloskie , fajne i takie sobie , ale jezyk mozna podszlifowac !
dziękuję wam wszystkim za wasze propozycje, czy jest jeszcze ktoś kto doda swoje najukochańsze włoskie piosenki??? czekam z niecierpliwością
Ja dodam Paolo Conte, obojętnie co, bo albo się go lubi albo nie, ale niestety nie zauważyłam, żeby go tu ktoś polecał (why????).
Ja jeszcze dorzuce Neffa "Come mai", "Prima di andare via", Le Vibrazioni - WSZYSTKO, Giorgia - płyta "Ladra di vento", Ligabue "Piccola stella senza cielo", Nek "L'anno zero" i duzo innych , Articolo 31 "L'italiano medio", "Senza dubbio",Caparezza "Io vengo dalla luna", "Sono fuori dal tunel", Irene Grandi "Prima di partire per un lungo viaggio", "Per fare l'amore", Lunapop "Vespa", Cesare Cremonini "Gongi boy", Samuele Bersani "Cattiva", Max Pezzali" Lo strano percorso" , Alex Britti "La vita sognata"..... No i oczywiście duuuzo innych, ale miały byc te ulubione :)
Pozdrawiam i miłego słuchania!
A gdy juz sobie te nasze piosenki pozdobywasz, to zrób swoj ranking, ok?
jasne, tylko teraz będę miała dużo roboty, żeby wszystko pościągać, ale jak się już uporam, to ogłoszę moją top10,
Dziwne, ze nikt z Was nie wspomnial o Gigi D'alessio, przede wszystkim Mai, Quanti amori, Fiore, Via, Vorrei, praktycznie wszystkie jego piosenki, Mina(jeden z piekniejszych glosow we Wloszech, Cielo nella stanza), co do wyzej wymienionych artystow, zgadzam sie, sa warci polecenia. Pozdrawiam Kasia
a z jakiej strony asciągasz bo nie moge znalęzć szczególnie chciałabym come stai i seniorita jak sziągnęłas to sobie to napisz mi skąd oki???
Korzystam z programu WinMX czy jakos tak... w każdym razie jak podasz maila i jak możesz dostawać gigantyczne załączniki to mogę Ci przesłać Come stai i Senorite
Jeśli ukochane to... - "Due destini" i "Per me e' importante" - Tiromancino
"Gocce di memoria"- Giorgii, ''Parole di burro" Carmen Consoli i przede wszystkim Matia Bazar z "Ti sento", "Vacanze romane", "Messaggio d'amore" i ... oj, mozna by tak długo wymieniać...
mój e mail [email] ....wielkie dzięki!!!!
Wysłałam, mam nadzieję że dojdzie :-)
doszło cristii ale jak otwieram to mi pisze ze windows media player nie może otworzyć tego pliku albo wystąpił błąd nie wiem co jest...moze ktoś wie...?a ty cristii skąd masz te piosenki z jakiej stronki konkretnie?
Polecam Ci poszukać na Win MX, ten program jest bardzo popularny we Włoszech więc sporo tam włoskich piosenek. Powpisuj w to co zaproponowali inni i znajdziesz tego baaaardzo dużo. Powodzenia w poszukiwaniu :) Pozdrawiam.
Zobacz czy czasami nazwy plikow nie zawieraja wloskich znakow. Ja tak mialam, i dopiero po roku sie zorientowalam, ze wystarczy zamienic nazwy na bez znakow (np. c'è na c'e) i juz wszystko mi dziala!
Gabry Ponte-La Danza Delle Streghe
gdzie można znaleźć tłumaczenia tych piosenek ?
witam, czy jest jeszcz ktoś chętny kto doda swoją ulubioną piosenkę
no, to moze ja, czesc piosenek jest bardzo bardzo starych, ale niesmiertelnych, ale nie wszystkie:
Riccardo Cocciante Margherita
jw lub Patty Pravo Poesia
Toto Cutugno Italiano vero
Paolo Conte Via con te
Mina Ancora
Lucio Dalla Caruso, Caro amico, Ciao, Prima dammi un bacio i mnostwo innych
Adriano Celentano La confessa oraz cala masa innych NOWYCH piosenek
Sergio Cammariere Questo che un uomo i wszystkie inne
Zucchero & Chab Mami Cosi Celeste
Laura Pausini In assenza di te
Luca di Risio Calma e sangue freddo
i jeszcze tysiace innych...
Korzystam z MinMX i sciagam co sie da, tworzac sobie cala dyskografie. Wiem, ze to nieladnie, ale coz na to poradze. Kupilam kilka oryginalnych plyt, ale nigdy w zyciu bym nie poznala takiej ilosci wloskich piosenek gdybym miala kupowac plyty. A poznaje tez piosenki z telewizji, VideoItalia solo musica italiana, Amici etc. Czego i Wam zycze
Cześć szukam pewnej fajnej i znanej piosenki ktorej tytulu niestety nieznam. Wloskiego sie nie ucze wiec z tekstu nie znam tym bardziej. Leci to mniej wiecej
ta, ta ta ta
ta ta ta ta ta ta ta ta
ta, ta ta ta
Esta amore.... czy jakoś tak :D:D Z gory wielkie dzieki za pomoc
Ty tak na serio? Wszystko w porządku??
Scherzo e'! ????
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 220
poprzednia |

« 

Pomoc językowa