fajne piosenki

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 220
nie no wiem ze to smiesznie wyglada ale jak mam inaczej opisac. To tak oczywiscie nie elci tylko motyw muzyczny mniej wiecej tak wyglada. Scherzo e to nie bo to jest bardziej muzyka pokroju "julia" Napewno kazdy z was ja slyszal. ale nie wiem jak moge jeszcze ja opisac.
kalinowski ostrzygł sobie włoski
MUSZE dorzucic jeszcze jedna:
!!!!SAPPI AMORE MIO - BIAGIO ANTONACCI!!!!!, nigdy go nie lubilam, ale ta piosenka jest przecudowna, poza tym mozesz sobie sciagnac SUGARFREE- CLEPTOMANIA i chyba nie bedziesz zalowac.. i jeszcze MODA'- NUVOLE DI ROCK
Hmm ja osobiscie bardzo lubie irene grandi 'buon compleano' chyba wszyscy znają Tizziana Ferro...Moge polecic Gigi D'Allesia 'quanti amori', wogole wszystkie jego piosenki, trzeba tylko sie wsluchać w tekst...:)! POzdrawiam
Aha...o mało bym nie zapomniala, nikt nie wspomnial o Giorgio Camariare, a ma naprawde super piosenki! :)
Sergio Cammariere, prawda? Po prostu przesliczne!
Podajcie jedną, od której warto zacząć, ażeby się przekonać ;)
Pytasz o Sergia Cammariere? Panna Tycjanna, jesli lubisz DOBRE (nie uwlaczajac nikomu!!!!) piosenki, doskonala muzyke, aranzacje, teksty, to napewno Ci sie spodoba. Segio jest pianista i poeta. Jego piosenka dostala drugie miejsce na przedostatnim SanRemo i wcale nie byla w stylu sanremowym. Czy o niego Ci chodzi? Chetnie Ci podam piosenki, bo mam jedna plyte oryginalna, ale ostatnio na Video Italia byl jego koncert i przedstawial nowa plyte, wiec trzeba bedzie zaczac sciagac... PIEKNA MUZYKA!!!!
Tak, jak się spodziewałam - wskoczyłam w znajomy programik ;) i piosenek Sergia są ogromne ilości. Którą wybrać, żeby mnie powaliła na kolana i żebym chciała ściągnąć jeszcze...? Sla - którą? Pomóż...
Tutto quello che un uomo, to ta co byla w Sanremo, jest po prostu przesliczna. Na ostatnim koncercie slyszalam Il sentiero. Ciekawa, choc bardziej chyba tekstowo jest Nuova Italia, to tak na poczatek.
cieszę się,że ciągle dopisują się osoby ze swoimi ulubionymi piosenkami, ale ja wciąż czuję niedosyt :) więc proszę proszę o więcej, pozdrawiam wszystkich miłośników ITALII
Z kolan z podłogi wpisuję tego posta Sla :-) Baaardzo fajny klimat. I ta trąbka...Ach...
Ciesze sie, Panno Tycjanno!! A jak tam z Lucio Dalla, ti va?
Hmmm - jakiś taki "rzewny" mi się widzi i kojarzy z "italo disco" - nie bij ;)) nie wiem czemu... Jakos tak do mnie te starsze nagrania mało przemawiają - chociaż, kiedy słyszę "Piccolo grande amore" - to mi się ciepło koło serca robi...
ITALO DISCO???? Mamma mia, co ci sie kojarzy z italo disco???? Sergio czy Lucio???
Ja wiem, nie kazdy lubi taka muzyke, ale co to ma wspolnego z disco? Ja nie mowie o starszych nagraniach, chociaz czasami bywaja stare piosenki calkiem niesmiertelne, ale ja najchetniej slucham tych calkiem nowych lub tych co maja raptem kilka lat. I ja nie bije no ale italo disco to juz mi dolozylas!!! -:))))
Ała ała a nie mówiłam!! Lucio mi się tak kojarzy - może źle napisałam "italo disco", bo to nie żaden francesco napoli :DD, ale jakiś taki klimat lat 80-tych... Sergio to cudo - i ten wygląd D'Artagnana ;)) albo Aramisa jakiegoś - taki jakiś nostalgiczny. ..Już go sobie obejrzałam na stronce ;) i teraz pracuje usilnie nad "Dalla pace dell mare lontano" i "Sul sentiero" - jak już rozpracuję to dam znać - jeżeli oczywiście pozbieram się z kolan, na co się - dzięki Tobie - zanosi.
Wiesz, no bo... moze nie te piosenki Lucia slyszalas... On miewa takie zarciki, typu, Attenti al lupo, na przyklad, napisane dla frajdy, dla zabawy. I jego muzyka rosnie, rozwija sie, to nie jest muzyka akurat 80 lat, rowniez calkiem 21 wieku... To dla mnie taka przepiekna poezja i nieco naiwny czasami tekst (w rodzaju, Caro amico ti scrivo, lub Prima dammi un bacio), a spojrzenie jakby Nikifora... A juz Caruso w jego wykonaniu to po prostu majstersztyk...

Ale chodzilo mi o to, ze jak sie komus podoba muzyka Sergia Cammariere to cos mozna przewidziec jesli chodzi o smak, a jak sie komus tego rodzaju muzyka nie podoba, to i Lucio sie nie spodoba, jesli czujesz, co chce powiedziec. Wiadomo, ze jesli chodzi o wyglad d'Artagnana, to Lucio moze sie schowac, bidulek, do mysiej norki... Ale ostatnio Segio na koncercie tak sobie mi sie podobal wizualnie, troszke brzuszka... -:)

To nie jest tylko kwestia wieku itp. Mnie sie na przyklad potrafia podobac piosenki z przeroznych gatunkow, np. mnostwo Vasco Rossi, choc ogolnie nie przepadam za tak glosna muzyka, podoba mi sie di Risio, ale uwielbiam piekna melodyjna i pelna poezji muzyke, a taka tworzy i Sergio i Lucio, choc oczywiscie, kazdy po swojemu.

No, ale wiadomo, de gustibus... Dlatego wogole pytanie w rodzaju: podajcie ladne wloskie piosenki wydaje mi sie nie na miejscu, no bo to co dla mnie moze byc najpiekniejsze na swiecie, dla kogos moze byc zupelnie nie do przyjecia (ALE NIE ITALO DISCO, DAI!!! :((( )

No dobra, a wracajac do Sergia i twoich kolan :))) Ja juz sobie sciagnelam chyba cala nowa plyte i smakuje teraz...

A co powiesz o Zucchero i jego Cosi celeste, ale obowiazkowo z Cheb Mami?
Ciao! Wprawdzie to nie do mnie pytanie, ale... mignął mi w Twoim tekście Zucchero z Cheb Mami. Uwielbiam te piosenkę, chociaż w życiu nie spodziewałabym się po sobie takich skłonności. Nie przepadam za Zucchero jakos mi nie "va" (może ten brzuszek..;). Ale w tym duecie - super! Zresztą cały album "Zucchero &co"(no, może prawie cały) bardzo mi sie podoba - a najnajnajbardziej "Il volo" z Ronan Keating i moze jeszcze "Hey man" z BB King.. no i DUNE MOSSE CON MILES DAVIS!
Pozdrawiam serdecznie :)
A ja polecam caly album Tiromancino - Illusioni Parallele (2004) a przede wszystkim utwor "Verso Nord" (szczegolnie ze czesto mozemy go interpretowac pod siebie), "Cosa cerchi veramente" i oczywiscie "Amore impossibile". Pozdr
Ciesze sie, ze tez ci sie podoba! Ja godzinami potrafilam sluchac z zapartym tchem tej piosenki, szczegolnie w nagraniu koncertowym na Video Italia. Nagranie plytowe jest nieco biedniejsze, a szkoda!
Ja tez to widziałam i.... wtedy dopiero zobaczyłam, że Cheb Mami jest mężczyzną... hahaha!
A Sanremo? Masz jakieś typy? Moi faworyci (Le Vibrazioni) wypadli dość marnie. Ciesze sie za to, że odpadły juz Paola e Chiara hihihi ;)
Ojej! Nie mam pojecia kto ma byc, skad sie dowiedziec?

Ja najpierw widzialam nagranie koncertowe, e sono rimasta a bocca aperta... Potem szukalam nagran w necie, no i najpierw znalazlam bez Chaba, i to mi calkiem nie pasilo, a potem z, ale nie ma tej ostatniej sekwencji, a szkoda. Te Murzynki tez sa super, poza tym podoba mi sie atmosfera tego koncertu, te usmiechniete pyski, one tez jakos graja... :)))
Jeśli chodzi o Sanremo, to np. tu :
http://www.sanremo.rai.it/sanremo

Stasera categoria gruppi e categoria classic alle 21 su Rai1
Wczoraj Mike Tyson "śpiewał" Volare. Jeszcze sie nie pozbierałam... Uff! :)))
Cavolo! :((((

Ogladam glownie Canale 5 i Italia 1, ale najczesciej Canale 5, i ... nie wiedzialam ze juz jest Sanremo!!!!!! Mozesz mi krociutenko powiedziec, bo z tych stron tak na szybko nie moge sie zorientowac, kiedy sie zaczal? Te nazwiska ponizej, to sa jedyni wykonawcy???

: Ma ecco le graduatorie.
Donne
Alexia
Antonella Ruggiero
Anna Tatangelo
Marina Rei
Paola e Chiara (escluse)

Uomini
Francesco Renga
Gigi D’Alessio
Marco Masini
Paolo Meneguzzi
Umberto Tozzi (escluso)
Zaczęło się już 1 marca! Wymieniłaś tylko dwie kategorie donne e uomini, są też gruppi e classic. No i goście specjalni (wczoraj właśnie był Tyson ponoć za 70 tys. dolarów...)

Gruppi : Le Vibrazioni, Matia Bazar, Velvet, DJ Francesco, Niky Nicolai & Stefano di Bttista.
Classic: Nicola Arigiliano, Marcella Bella, Franco Califano, Peppino Di Capri, Toto Cutugno e Analisa Minetti.

Tu masz gotowy zestaw z piosenkami :
http://musicaitaliana.com/speciale/sanremo2005/?9

No to dzisiaj oglądamy razem :)))
Cos z tym adresem nie dziala!!! Co tam powinno byc na koncu?
jest .... sanremo2005/?9 - a ma byc?

Otwiera sie serwer ftp i zada hasla!
U mnie działa! Wpisałam na zasadzie "kopiuj - wklej" i wskakuje od razu!
Poszukaj w takim razie innych stron przez google ...
O, a teraz sie otworzylo! Tante grazie!!!!

A mozesz mi powiedziec, ja ogladalam San Remo dwa lata pod rzad, nie pamietam dokladnie, wydaje mi sie, ze kazdy spiewa jedna piosenke, tzn kazdy ma jedna i na kazdym koncercie wykonywal te sama piosenke, czy to znaczy, ze niewiele stracilam?
>No to dzisiaj oglądamy razem :)))

Fiorellina, wlaczaj telewizor, niedlugo sie zaczyna! I milego ogladania! Jakbys mi nie powiedziala to bym cale San Remo przegapila!
Ciao! Jestem, jestem :)))
Zaraz wrzucam Rai1!
Tanti saluti Sla !!!
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 220

« 

Pomoc językowa