fajne piosenki

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 220
Witam,czy słyszeliście Michele Zarillo?facet ma piekny głos i ładne piosenki,polecam.
Jeśli ktoś lubi Julio Iglesiasa,wystarczy w googlach wpisać jego nazwisko i italiano-i macie do wyboru to koloru,są naprawdę piękne,śpiewa tak, że można zrozumiec każde słowo i wszystkie o miłości,polecam,moje ulubione to
bacciami,se tornassi,uando si ama davvero...są tez piosenki Salvatore Adamo i przepiękneCADE LA NEVE(Pada śnieg)wystarczy wpisać googlom tytuł te piosenki,pozdrawiam
Pewnie Emra , ze znamy Michele Zarillo...to prawda ma przyjemny glos i nastrojowe pioseneczkki...jakies 10 lat temy bylam na jego koncercie ...i tez polecam.
Heheh, złapałam się za głowę :)))))))))))))
Ja też przygotowuję mój zespół do śpiewania piosenek włoskich i mam problem z tekstem.Jedna babka powiedziała,że to o pierdołach ale dla mnie to mało precyzyjne.:).Piosenka nosi tytuł "Galleggiando" i pochodzi z musicalu "Pinocchio".Oto jej tekst:
Galleggiando la vita e' piena
no tenemos problema
piu' leggeri che sulla luna
tutti nudi nel blu
Galleggiando sotto il mondo
molleggiando e svolazzando
anche quando tocchi il fondo
torni sempre su'
Galleggiando e bailando
si toccano i cuori
sotto il pelo dell'onda
non nevica mai
rotolando fra i flutti
c'e' tutto per tutti
alla luce dei fatti
di piu' cosa vuoi
Galleggiando ti lasci andare
abboccato all'amore
a 'sto mondo son cozze amare
se non hai corazon
Boccheggiando resti secco
come un tonno nel caciucco
galleggiando vai ballando
e al mondo resterai
Galleggiando e bailando
si toccano i cuori
sotto il pelo dell'onda
non nevica mai
e secondo la legge
piu' vecchia del mondo
piu' profondo del fondo
affondare non puoi
Galleggiando vai col mambo ohe'
niente puo' andar male
annaspando vai a fondo ohe'
poi son cozze amare
Boccheggiando resti secco
come un tonno nel caciucco
galleggiando vai col mambo
e al mondo resterai
Galleggiando e bailando
si toccano i cuori
sotto il pelo dell'onda
non nevica mai
e secondo la legge
piu' vecchia del mondo
piu' profondo del fondo
affondare non puoi
niente puo' andar male
poi son cozze amare
niente puo' andar male
poi son cozze amare
niente puo' andar male
poi son cozze amare.
O właśnie tak.Gdyby ktoś był tak uprzejmy i chociaż w przybliżeniu opowiedział,byłabym wdzięczna.
PROSZĘ PRZETŁUMACZCIE TEN TEKST

Come vorrei vorrei
amarti meno
e invece no
niente oltre te
e invece no
sei padrone di me.
Come vorrei vorrei
volerti meno
come si fa?
bella come sei
come si fa?
con quel cuore che hai
Sempre sempre
sempre sempre tu
(sempre sempre insistentemente)
Nella mente insistente tu
(nella mente insistenemente
che lo voglia o no
ho voglia sempre sempre di te
oh! oh! oh!
Come vorrei vorrei
amarti meno
come si fa?
bella come sei
come si fa?
con quel cuore che hai
Sempre sempre
sempre sempre tu
(sempre sempre insistentemente)

SALUTI A TUTTI!!!
hey. znacie moze jakies piosenki szybsze...:> tzn wszystkie te co podajecie jakos kojarza mi sie tylko z miloscia i kwiatkami. a czy znacie jakies no nie wiem... troche szybsze, nie wiem moze jakies rockowe:) raczej w tym gustuje. moze byc nawet cos na podobienstwo shakiry i tego faceta:)"la tortura" :)świetna piosenka. tylko ze chyba po hiszpańsku... z gory dzieki:)
hej byłam w tym roku w rimini i tam było coś takiego jak nauka tańca na plazy czy aerobik ale mniejsza o to no i leciały fajne piosenki w jednej napewno było słowo muchacho w drugiej si si si a w trzeciej cabaleros jak ktos zna z was tytuł wykonawce to prosze podajcie ........... z góry dzieki Ciao :-)
cia :O bambin:O
czecs wszystkim szukam tytulu piosenki lub wykonawcy,jej pierwsza zwrotka brzmi:lui lui passo.... a refren:a amore,jak ktos wie o co mi chodzi to niech napisze na [gg] błagam!!
wywęsze bez nosa nawet na końcu świata :P
BUNGARO- guarda stelle, MARCO MASINi-bella stronza; cucciola, ADRIANO CELENTANO-L'emozione non ha voce,ELISA-luce,MICHAEL BUBLE-quando quando quando,GIANNI BELLA-non si puo' morire dentro,HOMO SAPIENS-bella da morire,BLUE-a chi mi dice,GIANNA NANINI-amandoti; amore cannibale;contaminata.MICHELE ZARILLO-una rosa blu,PEPPINO DI CAPRI-champagne,TIZIANO FERRO-non me lo so spiegare; Imbranato.RICCARDO COCCIANTE-se stiamo insieme,FRANCO CALIFANO-tutto il resto e' noia
też za czymś żywszym jestem-znalazłam ostanio 'misia' - jeszcze nie to ale już lepiej więc obadaj to 'gosc 86'.pozdro
w wakacje we Wloszech krolowaly 3 boskie rytmiczne piosenki no i jes t mala kupa bo nie znam ich tytulow a tym bardziej wykonawcow czy moze ktos kojarzy jakies?? help mi.... buziaki gorace i dzieki z gory...
CapaRezza - Fuori Dal Tunnel. Albo cały album CapaRezza.
Bez obrazy, ale myślę, że francuska muzyka jest lepsza szczególnie Akhenaton, IAM i Octopuss. Cóż... włoska też jest wcale niezła. Z włoskich polecam CapaRezza.
haha fuori dal tunel jest mocne...text odjechany:D
articolo31 jest fajne

a tak kabaretowo, to czy slyszeliscie tego smiesznego gostka:Marco Ranzani -
i jego spoko texty;))))) ????? na pewno
a wiesz ze co do tej francuskiej muzyki to też mi się podoba właśnie kupiłam sobię płytę Patrici Kaas z muzyką z filmu "Piano Bar" jeśli ktoś lubi spokojne jazzujące kawałki,które chwytają za serce i duszę polecam.
Polecam piosenke Alex Sorrenti Tu sei l'unica donna mia
umberto tozzi. tytulu nie pamietam
Mam proźbę, czy wiecie gdzie można kupić płytę Luca Dirisio? Nie mogę jej nigdzie znaleźć. A może ktoś prześle mi na maila jakąś piosenkę z jego płyty oprócz calma e spangue freddo, bo tę mam :] To mój adres [email] postaram się jakoś odwdzięczyć. Z góry dziękuję...
adamie moge ci wyslac "per le mie mani"
un minuto x favore
Jejku, dziękuję Ci! Jesteś wspaniała! Gazie!
Luca Dirisio ma naprawdę świetne piosenki!!!Polecam również Paolo meneguzzi'ego i Neka.Jeśli ktoś miałby czas i ochotę przesłac komuś jakies piosenki ...to bardzo proszę pod ten [email] Z góry dziekuję.Pozdrawiam
Jeśli ktoś chce jakąś piosenkę Luca Dirisio niech piszę [email] Chętnie się podziele...
Hello Cristi! Widzę że temat włoskich piosenek nie jest Ci obcy:) prosze pomóz mi znaleźc jedna piosenkę, której refren leci tak:
"...piccolo, piccolo, piccolo amore,
piccolo, piccolo, piccolo amore,
piccolo, piccolo, piccolo amore miiiiiiioooooo..." będę bardzo wdzięczny bo nie pamiętam kto ją śpiewał, to bardzo wolny kawałek, pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje. [email]
Bardzo lubię GIANLUCA GRIGNANI, a ostatnio jego piosenkę "Il re del niente". Polecam bardzo. Tiziano Ferro "Sere nere" też lubię:)
"Piu bella rosa" Ramazottiego...to już klasyka.
:)
a co sądzicie o Antonino?? osobiście lubię Paolo Meneguzzi, Luca Dirisio, Zero Assoluto, Antonino, Povia, Tzn Ferro, Nek i Negramaro...
Nikt nie wymienil Renato Zero a ja go bardzo lubie np. Magari, Come mi vorresti... i wiele innych.
Poza tym Gianluca Gringiani lubie Falco a meta', Destinazione Paradiso, La mia storia tra le dite, jeszcze starsze kawalki Mango lei verra', Oro.
Antonello Venditto Ricordati di me,lubie tez Michele Zarrillo La notte dei pensieri.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 220

« 

Pomoc językowa