fajne piosenki

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 220
Co do tytułow: Nek: Instabile, L'inquietudine, Lascia che io sia, Contromano, Laura non c'e - dużo ich jest.... :; Francesco: Ridere ridere, Non cado più, Salta, Francesca; Neffa: Cambiera, Il mondo nuovo; Tiziano Ferro: Stop! dimentica, Ti voglio bene, Imbranato; Eros Ramazzotti: I belong to you (feat. Anastacia, Bambino nel tempo, La nostra vita. To tyle co naranie mi się przypomniało :)
Ciao a tutti,kto chce "Qualcosa cambiera"-M.di Cataldo i "Chiama piano"-Nek-a super muza...pozdro
chiama piano -neka???? a z jakiej to jego plyty jesli moge wiedziec??wyslij mi to na [email] bo na serio nie znam tego utworu......
juz poszlo , sprawdz sobie jak chcesz to wysle ci ta druga Si,viaggiare tez jest fajna troszke szybsza od tej
hehe rzeczywiscie to byl nek:-)))ale zes mi sorprese zrobil:-))dziekuje bardzo!!pewnie ta druga tez mozesz wyslac:-))jesli kiedys bedziesz potrzebowal czegos konkretnego to mozesz pisac do mnie-musze sie zrewanzowac hihi
A czy i ja mógłbym prosić o włoskie piosenki

[email]
ps. głównie chodzi mi o Laure Pausini
a'propo włoskich piosenek - w tym roku w Irlandii słyszałam utwór, który szczególnie utkwił mi w pamięci - opowiada o chłopaku, który ..hmm.. słyszy od dziewczyny no no no, że ona za niego nie wyjdzie i.. to wszytsko, co pamiętam - może mi ktoś pomoże:) POzdrawiam
LUBIE TAKIE ZAGADKI:-))A MOZE PAMIETASZ PRZYNAJMNIEJ KTO TO SPIEWAL?MEZCZYZNA CZY KOBIETA?;-)
szczerze - jestem pozytywnie zaskoczona, że Ktoś zareagował ;) To był zdecydowanie mężczyzna - jedna wskazówka więcej;P hihi
chciałabym poprosic o przetłumaczenie mi tekstu piosenki:
Piekny kawalek chcialabym go zapspiewac na festiwalu- ale bez Waszej Pomocy nie dam rady
prosze o przeslanie mi go na [email]

Le cose non vanno mai come credi
un'altra notte ti svegli e ti chiedi
se hai sbagliato per quella promessa
se hai mentito per una carezza
per questo viaggio ci vuole coraggio
per questo amore pieghiamo il destino
ti resto accanto su questo cammino
perň ti prego tu dammi la mano
I'll show you something good

e tutto quello che č stato č giŕ stato
lo metteremo nel nostro passato
vieni con me, ti porterň
sopra i deserti che ho scoperto con te
vieni con me, ti condurrň
per quegli abissi dove mi perderei
e io sarň una regina
sarň l'estate e la nebbia di mattina
sarň il tuo miele, sarň le tue vele
e per questo ti chiedo
amami

le cose non vanno mai come credi
il cuore č pieno di lacrime rotte
il tempo č ladro di cose mai dette
e so che indietro mai piů si ritorna
eppure ancora ti resto vicino
stanotte resta su questo cuscino

e tutto quello che č stato č giŕ stato
lo metteremo nel nostro passato
vieni con me, ti porterň
e io sarň una regina
e per questo ti chiedo
amami

amami
amami
amami ancora
(come una preghiera sulle ali del vento)
(ancora ancora ancora...)
amami

vieni con me, ti porterň
e io sarň una regina
e per questo ti chiedo
amami
amami ancora
amami
A moje ulubione piosenki to ( stare ale jare):
Eiffel 65 - Voglia Di Dance All Night
Eiffel 65 - Viaggia Insieme A Me
Paolo Meneguzzi - Hi bisogno d'amore
Eros Ramazotti - Solo con te
PUPO - Su di noi
i wiele więcej:P
ballando al buio - stadio
La Notte - Modà
Modà - Sono già solo
Ciao :) Uwielbiam muzykę włoską juz od 3 lat słucham na bieżąco jej :) a moje ulubione piosenki to
Negramaro - Estate ,I'immenso , Nella mia stanza Cade la pioggia, , Elisa - Luce , Laura Pausini - Come Se Non Fosse Stato Mai Amore , Luca Dirisio - Magica ,Sandy , Spariro,Paolo Meneguzzi - Ho Bisogno D'amore , Sugarfree - Una Baciola Di Te , Tazenda e' Francesco Renga - Madre Terra , Tiziano Ferro - E Fuori e' Buio, Ed Ero Contentissimo, Imbranato ,Salutandotiaffogo, Sere Nere , Ti scattero una Foto, Zero Assoluto - Meglio Cosi , Fabrizio Pensa - Pensa , Baggio Antonacci - Sognami, Pazzo Di Lei , Luca Napolitano - L'infinito, Paola e' Chiara - A modo mio ,Amoremidai , Anni Luce , Milleluci, Pioggia d'estate , Anna Tatangelo - Averti Qui , Essera uba Donna , Lo so che finira , Quando due si lasciano , Qui ... Mogła bym tak wymieniać :) Kocham muzykę włoską :)
witam wszystkich,

powiem szczerze,ze poświęciłem dużo czasu na znalezieniepiosenki , ktora wpadła mi w ucho, ale niestety z mizernym skutkiem:/ Moze ktos z Was zna ją lub słyszał. Wiem tylko, ze piosenka jest włoska z 2005 roku, spiewa ją facet podobny do jeana reno, pamietam rowniez teledysk na, którym ucieka dziewczyna ubrana w czarna koszulke na ramiaczkach. najpierw biegnie przez miasto, a potem wpada do jakies hali, ogolnie przez caly teledysk ta dziewczyna ucieka i sa urywki jak ten facet (ubrany na biało) spiewa. Tylko tyle pamietam, jakby ktos mial jakis pomysł to z gory dzieki:)
No to jest pytanie kto z wloskich piosenkarzy jest podobny do Jean Reno?:D
Neffa... za 20 lat. :)))
Ja, kiedy się nie ogolę. Oczywiście jestem od niego o wiele przystojniejszy, ale przecież się nie obleję kwasem, żeby być bardziej podobny, nie?:)
O wieeele przystojniejszy!
Dobrze, ze zawsze sie golisz. :)
Nie zawsze, tylko Ty nie widziałaś mnie nieogolonego.:)
Mi ritengo fortunata, allora.
Neffa naprawde jest podobny do Reno i czesto ubiera sie na bialo. :)
..ale....ale!...Neffa w 2005 nic nie wydal..wydal w2004 i 2006..
może Pino Daniele? chyba jest podobny? czy nie?...
Szukam tutułu i nazwy wykonawcy piosenki włoskiej (najpr.przeróbka) która bardzo często byla puszczana w radio styczen-marzec roku 2011.Prosze o wskazanie kilku propozycji moze sie natkne w koncu na którąs-na te właściwa.

Znam jedynie melodie,nie moge przypomniec sobie slow a juz w ogole wykonawcy.
Wystawie sie byc moze na osmieszenie (bo nie znam wloskiego)ale mam dosc szukania i znajdywania piosenek:felicita,volare etc bo to nie te.

To była nowa piosenka, najrp.przeróbka a słowa lecialy tak:
[i ono de fiaczio o ooo o i ono de klanto perke se] śpiewa facet
[gg]
...Dżizaz krajst...a moze tak jasnowidz Jackowski by ci dopomogl..jest wlasnie w kraju....
Cytat:
[i ono de fiaczio o ooo o i ono de klanto perke se]

po takim czyms bedzie NIEMOZLIWE ja znalezc!
Cytat: SettediNove
...Dżizaz krajst...a moze tak jasnowidz Jackowski by ci dopomogl..jest wlasnie w kraju....

edytowany przez siewierzan: 10 maj 2011
Cytat: siewierzan
Cytat: SettediNove

Jak cie nikt nie pytal o zdanie to sie nie odzywaj tym bardziej ze nie jestes pomocna-jak pozjadalas wszystkie rozumy to załóż konto na pudelku itp
Cytat: gosiaBG
Cytat:
[i ono de fiaczio o ooo o i ono de klanto perke se]

po takim czyms bedzie NIEMOZLIWE ja znalezc!

No cóż Gosiu mimo to bede probowal dalej szukac
Zanuc te piosenke jesli pamietasz i nagraj to, wrzuc na wrzuta.pl, a moze inni uzytkownicy Ci pomoga. A propos - jestes z Siewierza?
W polskim radio lecialo ciagle "Tu vuo' fa' l'americano" remix. :)
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 220

« 

Pomoc językowa