Błagam gigi finizio basterebbe

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 131
Da sola asciughi qualche lacrima--- W samotności połykasz łzy,
che dentro il reggiseno scivola --- kiedy ze stanika ci się wylewa
nel diario un po' della tua anima --- w pamiętniku (piszesz, że) twoja dusza
si sbriciola... ---się rozsypuje...
Poi mangi tanto e non ti limiti --- Potem obżerasz się bez umiaru,
ti vedi grassa e non ti piaci più ---czujesz się gruba i nie podobasz się sobie,
ti chiudi a chiave e mi telefoni --- zamykasz się na klucz i dzwonisz do mnie
e spegni la tv... --- i wyłączasz TV.
Ma per cosa vuoi punirti --- Ale po co chcesz się karać?
è la tua fragilità --- taka jest przecież twoja wrażliwość,
i tuoi non possono capirti --- twoi (bliscy) nie mogą cię zrozumieć,
ma io sono qua e allora... --- ale ja jestem tu, więc...
Vola...vola ---leć... biegnij...
non restare da sola nei guai --- nie bądź sama w nieszczęściu,
adesso vola...vola --- teraz biegnij... leć...
che il tuo cuore è una vela lo sai... --- wiesz, że twoje serce jest żaglem,
dimmi di si,vai oltre i tuoi battiti --- przyznaj mi rację, idź przeciw sobie
e lascia che il mio amore sia la via...vuoi? --- i pozwól, niech moja miłość będzie drogowskazem...chcesz?
In discoteca qualche pillola --- Jakieś prochy na dyskotece
credi che serva per tirarti su --- wierzysz, że ci pomoże, doda znaczenia,
e piano cadi in una trappola --- i powoli wpadasz w pułapkę
che non ci esci più… --- z której już nie wyjdziesz...
E mentre viaggi sale e scende--- I w tych wzlotach i upadkach
la tua finta libertà -- twoja pozorna wolność..
ma la mente non si arrende --- ale rozum się nie poddaje ,
perchè io sono qua e allora... --- bo ja jestem tu, więc...
Vola...vola --- biegnij...
non restare da sola nei guai --- nie zostawaj sama w nieszczęściu
adesso vola...vola --- natychmiast biegnij... leć...
che il tuo cuore è una vela lo sai --- bo twoje serce jest jak żagiel,
dimmi di si,vai oltre i tuoi battiti --- przyznaj mi rację, idź w swoim rytmie..
e lascia che il mio amore sia la via...vuoi? --- i pozwól mojej miłości być drogowskazem ...chcesz?
E la paura di vivere tua --- I strach przed życiem,
la paranoia che un tempo era anche la mia ---paranoja, która kiedyś była także moja,
quando nessuno ha risposte ai perchè --- kiedy nikt nie potrafi odpowiedzieć na przyczynę,
devi cavartela da te --- musisz poradzić sobie sama...
la vita non s'impara a scuola...--- Życia nie nauczysz się w szkole...
Vola...vola --- leć..biegnij...
che non sei più da sola se vuoi-- żebyś już nie była sama...jeśli chcesz..
sarà così,se l'anima liberi --- będzie tak, gdy uwolnisz duszę,
se lasci che l'amore sia la via per noi...--- jesli pozwolisz, żeby miłość wskazała nam drogę...

......poprawi się???...mam nadzieję :)))
:)
pomóż ktoś z polską pioenką :(
Cytat: Aganeska
Apropos ostatnio usłyszałam na włoskim kanale telewizyjnym ze Nek jest gejem ....yyyy

Nie slyszalam.. http://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=2[tel]AAY5OKz

zonaty z Patrizia Vacondo http://www.iodonna.it/personaggi/interviste/2013/giornata-mondiale-bacio-star-immagini-4[tel]_17.shtml

maja 2,5 letnia coreczke..To Tiziano jest homo jak i piekny aktor z filmu Prison Break Miller. Hillary Hilton tez zmianila swe zainteresowania...
Da sola asciughi qualche lacrima--- W samotności osuszasz lze ,
che dentro il reggiseno scivola --- ktora wslizguje ci sie do biustonosza
to vola vola mozna tez by rzec wzbij sie,szybuj... .. frun...uciekaj..biegnij jak strzala..Widze tu kilka znaczen :D..no no skoro sie obzera i jest otyla to facet ja zacheca raz ze do ruchu.. dwa ze oderwania sie od problemow... do wyrwania sie z depresji
In discoteca qualche pillola --- Jakieś prochy na dyskotece
credi che serva per tirarti su --- wierzysz, że ci pomoże, rozweseli cie

tirare su ciagnac do gory w sensie podniesiena samopoczucia--a tu bycia na haju
Cytat: SettediNove
Da sola asciughi qualche lacrima--- W samotności osuszasz lze ,
che dentro il reggiseno scivola --- ktora wslizguje ci sie do biustonosza

...acha! ona wylewa rzewne łzy, które aż kapią jej do biustonosza :)))...ja skojarzyłam (tak na pierwszy rzut oka), że tak utyła przez to obżeranie się, że aż jej biustonosz pęka w szwach... ale to Ty masz rację... :)))... jeszcze coś?...też nie za bardzo wiem o co chodzi z tym vola...vola
dimmi di si,vai oltre i tuoi battiti --- przyznaj mi rację, idź dalej w swoim rytmie
vola vola to dowolna interpetacja polskiego sluchacza moze sobie wybrac slow ktore bardziej mu pasuje do tekstu..Vola ma kilka znaczen i w zaleznosci od tekstu kazdy moze rozumiec na swoj spsob..facet chce dla niej dobrze...ona sie stacza narkotyki obzarstwo..wiec moze :wzbij si ponad to..frun lec.. Vola vola krzycza tez kibice pikarscy stadionach..naprzod naprzod zdobywajcie teren !
Fly fly...
volare latac biec fruwac bujac szybowac biec jak strzala kopac sie, poleciec poszybowac uciekac
...i tak wspólnymi siłami zinterpretowałyśmy to, co prawdopodobnie autor miał na myśli... :)))
Kurde jaki tekst
A to zwracam honor... Pomyliłam sie... Tiziano homo ale teksty ma niezłe ...
Cytat: Aganeska
Apropos ostatnio usłyszałam na włoskim kanale telewizyjnym ze Nek jest gejem ....yyyy

Nie slyszalam.. http://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=2[tel]AAY5OKz

zonaty z Patrizia Vacondo http://www.iodonna.it/personaggi/interviste/2013/giornata-mondiale-bacio-star-immagini-4[tel]_17.shtml

maja 2,5 letnia coreczke..To Tiziano jest homo jak i piekny aktor z filmu Prison Break Miller. Hillary Hilton tez zmianila swe zainteresowania...
preferencjami seksualnymi sasiadow ..niestety..9 gejow 4 lesbijki 4 pary hetero w tym jedna w trojkacie i niestety 2 pedofili

Aha, juz rozumiem... mieszkasz w jakims red light district lub posrod marginesu spolecznego!!!
Ale nie mierz wszystkich wlasna miara!!! Wsrod moich sasiadow nie ma zadnego homoseksualisty (chociaz nawet jakby byli, to by mi to nie przeszkadzalo), moi znajomi tez sa wszyscy hetero, a w mojej "firmie" na kilkuset pracownikow jest tylko jeden gej...
Wiec nastepnym razem, zamiast pisac, ze "wiekszosc Wlochow to geje", napisz "wiekszosc moich sasiadow to geje".
jezeli osoby homoseksualne sa dla ciebie marginesem spolecznym to ty to powiedzilas nie JA.dla
mnie sa zwyklymi osobami i ich preferencje seksualne mnie nie interesuja.. Nie naskakuja..nie mowia mi co mam robic tak jak ty..wydaje mi sie ze twe prowokcyjne pytania jakie czasmi kierujesz od jakiegos casu do mniedo mnie ..widze wyraznie prowokacje w pytaniu,nie mysl ze nie widze..twego ciagniecia za jezyk..przestane na nie odpowiadac bo mi juz sie znudzilo twe prowokowanie maniupulowanie mymi odpowiedziami..nie jest to ani mile ani nie swiadczy dobrze o twoim spsobie bycia mowi ze bark ci dyplomacji w zadawaniu pytan... ze chcesz sie zabawic czyims kosztem..I dam ci rade nie wierz we wszystko co pisze i nie bierz sobie moich wpisow do serca i nie przejmuj s ei nimi..to tylko wirtualany swiat..dobrze,ze nie policzylam z rozbiegu ilosci alkoholikow i narkowmanow zyjacych w sasiedzwie..boby mi dopierowyszly duze cyfry eheheh................Wlosi wiec dziela sie na narkomanow alkoholikow..acha zapomnialabym o nalogowych hazardzistach../rzec jasna sasiadach/gejach lesbijakach pedofilach i osobach notorycznie zadradzajcych partnera,kilku psychopatach..psychicznych na leczeniu no i jest jeszcze grupka Wlochow bardzo milych normalnych..ale przekroj jest TAKI jaki JA WIDZE w rzeczywistosci takimi jacy oni sa!

Porusza mnie bardzo ze w It handluje sie narkotykami na kazdym rogu i policja nic nie robi
dodam ,ze moim sasiadem jest tez dyrektorka poczty bibliotekarka jeden geniusz komputerowy kelneg ogrodnik kilku mechanikow.,jedna badante kilku zwyklych robotnikow acha dodam tez jedna pani zmienila swe preferencje i ma teraz narzeczonego mezczyne,kelnerka zawodu,jest tez wiekowa pisarka i sporo sympatycznych ludzi ..tak samo jak w PL..acha dziennikarka tv i dyrektorka radia ,i dziennikarka prasowa sie wyprowadzily....do swoich nowych partnerow,acha professor od histori czasowo wyjechal..nie ma go od kwietnia..ale wroci,sasiad listonosz sadowy wyprowadzil sie a szkoda bo fajnie sie z nim gawedzilo w przeszlosci byl .I kazda z tych osob rozmawia ze man zupelnie normalnie..jak to sie rozmawia z otkryta twarza a nie schowanym za nickiem.
SettediNove jesteś wielka !!!!!!!!!!!!!!
Ja znam ten świat i wiem ,że to real .Pozdrowienia.
jezeli osoby homoseksualne sa dla ciebie marginesem spolecznym to ty to powiedzilas nie JA.i

Przeciez napisalam, ze nie mam nic do gejow... (czytanie ze zrozumieniem sie klania!) Ale pedofilia, to akurat zupelnie inna historia... To sa osoby, ktore krzywdza dzieci, wiec zamiast spokojnie kolo nich mieszkac, donioslabym na nich na policje!

Porusza mnie bardzo ze w It handluje sie narkotykami na kazdym rogu i policja nic nie robi

To tez nie jest margines spoleczny? Rozumiem, ze to "IT", to Twoja okolica, bo uwierz mi, ze u mnie tego nie ma (oczywiscie mowie o "kazdym rogu", bo w kazdym miescie sa miejsca, gdzie takie rzeczy sie dzieja... ale bez przesadyzmu!)

Na prawde trudno mi dyskutowac w cywilizowany sposob (bo nie przypominam sobie, zebym Cie atakowala czy obrazala, zawsze odpowiadam Ci kulturalnie, wiec nie bierz rozbieznej opinii za atak!!!) z Toba (i z wiedza zdobyta na portalach internetowych). Mozliwe, ze nie znajac jezyka nie nawiazalas tu znajomosci, ale ja mam rozdzine, przyjaciol i wspolpracownikow Wlochow i to sa bardzo porzadne osoby (nie naleza do zadnej z wymienionych przez Ciebie kategorii), wiec nie zycze sobie, zebys ich obrazala powielajac jakies bezsensowne stereotypy lub generalizujac. Bo tak naprawde ta "wiekszosc" czy "wszyscy Wlosi" to widocznie tylko Twoje "podworko".

P.S. TO JEST FORUM. Dyskusje sa tu jak najbardziej na miejscu. Ja nie szukam tu poklasku, ani nie potrzebuje, zeby wszyscy sie ze mna zgadzali (ci mancherebbe altro!!!) Ale tez, jesli mam odmienna opinie, mam prawo ja wyrazic (bez potrzeby bycia oskarazna o ataki czy prowokacje!!!) I jest to po prostu moja opinia, ktora wcale nie musi byc bardziej mojsza niz Twojsza! ;) Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, a nie mam watpliwosci co do tego, ze obracamy sie w zupelnie roznych srodowiskach.
I kazda z tych osob rozmawia ze man zupelnie normalnie..jak to sie rozmawia z otkryta twarza a nie schowanym za nickiem.

Tylko, ze to jest forum. Tutaj wszscy jestesmy tylko nickami i wcale mi to nie przeszkadza w dyskusji... Ja tak samo szczerze wyrazam swoje zdanie, rozmawiajac wprost jak i piszac na forum... :D
skoncz z pouczaniem mnie p.f
ja bym nadwatlila twoje pewnosci/ watpliowosc...nie napisalam nigdzie ze obracam sie w takich srodowiskach..napisam, ze zauwazam ..w sensie ze ZAOBSERWOWALAM takie typy ludzi w it
--i nie punkt siedzenia czyli dupa jest wazna ..ale wzrok i umysl
skoncz z pouczaniem mnie p.f

Juz atakowalam, manipulowalam i prowokowalam... a teraz jeszcze pouczam! ;))))))))))))
Ja nie pouczam, tylko grzecznie prosze, zebys nie generalizowala i nie wrzucala wszystkich do jednego wora, skoro Twoje doswiadczenie dotyczy bardzo ograniczonej liczby osob.
Tak samo bulwersuje mnie, jak na solo italiano czytam, ze WIEKSZOSC Polek to dupodajki (a reszta to zacofane mohery), WSZYSCY Polacy sa brzydcy (przy czym WIEKSZOSC to pijacy i zlodzieje), WSZYSCY ksieza to pedofile itp.
Nie twierdze, oczywiscie, ze takich przypadkow w Polsce nie ma, ale zanim zacznie sie naduzywac terminow "WIEKSZOSC" i "WSZYSCY", warto zaznaczyc, ze chodzi tylko o osobiste doswiadczenia (btw wspolczuje), bo ktos, czytajac takie "zarzuty" moze poczuc sie urazony (tudziez wkurzony).
czyli ogolem forum ci sie nie podoba i wpisy na nim!
wspominam - mi ricordo czy samo ricordo?
Tutaj mam jeszcze jedna piosenkę której tłumaczenia za Chiny ludowe znaleźć nie mogę a bardzo mi sie podoba..... Una come te non lho conosciuta mai
neanche in fondo ad un sogno mi crederai
se ti dico che davvero non lo s cos
che mi fa stare bene insieme a te
un ora mi ami e un ora dopo no
se poi non mi chiami non s cosa far
mi lascio cadere in un mare di malinconie
ma nel fondo trovo sempre te
e ancora non capisco perch
ti voglio
forte come non stato mai
pi del mio orgoglio
pi di tutto perch tutto sei

uno come me che non ci cascava mai
ma che male mi hai fatto me lo dirai
che stregoneria non mi fa dormire pi
perdo il senso del tempo se non ci sei
un ora ti odio e un ora dopo no
e ancora mi chiedo che cosa inventer
per esorcizzare questa voglia che possiede me
nonostante tutto penso a te
e ancora non capisco perch
ti voglio
forte come non stato mai
pi del mio orgoglio
evidentemente perch sei

una luce che millumina nei giorni bui
il pensiero dominante nei pensieri miei

allora mi ami ma non chiamo se non chiami tu
questo gioco non mi piace pi
adesso che capisco perch
ti voglio
forte come non stato mai
pi del mio orgoglio
pi di tutto perch tutto sei
TI VOGLIO
Tzn, ze nic nie lapiesz sama z wloskiego?
Una come te non l'ho conosciuta mai --- Takiej jak ty nigdy nie poznałem,
neanche in fondo ad un sogno mi crederai --- nie uwierzysz mi nawet w najskrytszych marzeniach
se ti dico che davvero non lo so cos'è --- jeśli ci powiem, że naprawdę nie wiem co to jest,
che mi fa stare bene insieme a te --- że razem z tobą jest mi dobrze...
Un ora mi ami e un ora dopo no --- W jednej godzinie mnie kochasz, a za chwilę nie,
se poi non mi chiami non so cosa farò --- nie wiem co zrobię, jesli mnie nie wołasz
mi lascio cadere in un mare di malinconie ---wpadam w odchłań melancholii,
ma nel fondo trovo sempre te --- ale w gruncie rzeczy zawsze cię znajduję,
e ancora non capisco perché ---i wtedy nie rozumiem dlaczego
ti voglio --- pragnę cię
forte come non è stato mai --- jak nigdy mocno
più del mio orgoglio--- bardziej niż swoją dumę,
più di tutto perché tutto sei --- bardziej niż wszystko, bo ty jesteś wszyskim...
Uno come me che non ci cascava mai --- Ktoś taki jak ja nigdy tak się nie pogrążył,
ma che male mi hai fatto me lo dirai --- powiesz mi, co mi złego zrobiłaś,
che stregoneria non mi fa dormire più ---że oczarowanie nie daje mi spać,
perdo il senso del tempo se non ci sei --- że gdy cię nie ma, tracę poczucie czasu?
Un ora ti odio e un ora dopo no ---W jednej godzinie cię nienawidzę, a za chwilę mi przechodzi,
e ancora mi chiedo che cosa inventerò --- i znów się zastanawiam, co wymyślę,
per esorcizzare questa voglia che possiede me ---żeby odczarować tę żądzę, która mnie trzyma...
nonostante tutto penso a te --- pomimo to myślę o tobie
e ancora non capisco perché --- i wciąż nie rozumiem dlaczego
ti voglio --- cię pragnę,
forte come non è stato mai --- tak mocno jak nie było nigdy,
più del mio orgoglio ---bardziej niż moją dumę,
evidentemente perché sei--- widocznie dlatego jesteś...

Una luce che m'illumina nei giorni bui --- Blask, który mi rozjaśnia czarne dni,
il pensiero dominante nei pensieri miei --- natrętna myśl w moich myślach...

Allora mi ami ma non chiamo se non chiami tu ---Więc kochasz mnie, ale nie zawołam, jeśli nie zawołasz ty,
questo gioco non mi piace più --- ta gra już mnie nie bawi
adesso che capisco perché ---teraz, kiedy rozumiem dlaczego
ti voglio --- chcę cię,
forte come non è stato mai --- tak bardzo jak nigdy,
più del mio orgoglio --- bardziej niż moją dumę,
più di tutto perché tutto sei --- bardziej niż wszystko, bo ty jesteś wszystkim...
ti voglio --- pragnę cię...

...co poprawić?
Czyja to piosenka? Kto ją śpiewa ?
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 131

»

Życie, praca, nauka