intymnie po włosku:)

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 133
TAK JA WIEM O CZYM PISZECIE.CHCIALAM TYLKO POWIEDZIEC ZE NIE KAZDY WLOCH JETS BAJERANTEM.JA TEZ BYLAM OSTROZNA CO DO NICH.MY ZNALISMY SIE TYLKO MIESIAC A WSZYSTKO POTOCZYLO SIE DOBRZE.
co innego znać się miesiąc ( ale osobiście tak jak w twoim przypadku ) ,a co innego miescąc czy dwa , bez różnycy tylko przez internet i jeszcze planować przyjazd do kogoś , no głupota i naiwność poprostu !
TAK!TU SIE Z TOBA ZGADZAM!TEZ BYM NIE ZAPROSILA DO SIEBIE KOGOS KOGO NIE ZNAM!CHOC NIE UKRYWAM ZE ZNAM PRZYPADKI W KTORYCH PARY POZNALY SIE PRZEZ INTERNET.DZIELILO ICH 200KM.TYLKO ZE BYLO TO W ANGLII.POZNALI SIE PO 3-ECH MIESIACACH ZNAJOMOSCI PRZEZ INTERNET I TERAZ SA W SZCZESLIWYCH ZWIAZKACH.WIESZ...JA ZAWSZE BYLAM NASTAWIONA DO SWIATA POZYTYWNIE...:)
czesc,dziewczyny! ja poznalam w weekend majowy polaka,ktory od 12 lat mieszka we wloszech na stałe. Jak myslicie,czy mogl juz przejac ta wloska mentalnosc o ktorej tu tyle pisalyscie??
ale on do mnie do domu nie przyjezdza..zrobil rezerwacje w hotelu w moim miescie.. mysle ze jak przez ten tydzien sie poznamy to chyba moge zaryzykowac i jechac na wakacje do niego do wloch...
**AMBRA** czytalam ,ze pisalas w ktoryms z twoich wpisow o Emilia Romagna ...mogla bys mi powiedziec co nieco dokladniej na temat tego regionu,,ludzi tam mieszkajacych ...jak dasz rade to to jest moj nr. [gg] a jak nie no to napisz cokolwiek na ten temat na forum...chodzi mi o jakis cechy charakterystyczne mieszkancow tego regionu a szczegolnie Reggio Emilia, :):)
Desminko niestety nie mam GG :(
a jak jest GG po włosku i dlaczego nikt nie podaje swojego skypa ?? na liscie skypowiczów są same sconosciute osoby
szkoda ...a jakis inny program do gadania ...Msn ,albo cos??? jak nie to podam ci maila i jak bys znalazla chwilke to bardzo Cie prosze napisz mi cos na temat tego regionu...ale chodzi mi o takie informacje bardziej subiektywne...pisalas ze bardzo Ci sie podoba Emilia Romagna wiec pewnie wiesz wiele ciekawych rzeczy dot. tego regiou. Np. jak mieszkancy w/w reg. postrzegani se przez reszte mieszk. Itali, jaka maja mentalnosc, czy jest cos co ich jakos szczegolnie wyroznia sposrod innych in plus i in minus itp. Bardzo cie prosze :):)

[email]
monica83 ...moglabys powiedziec w jakim miescie mieszkasz albo regionie Wloch??? skad jest ten Twoj Italiano??:):)
właśnie załozyłam GG ( nie wiem dlaczego wszystcy pytają o ten program ,ale pewnie wkrótce się do wiem ;-) ) ... rany Ja nie wiem jak to "coś" funkcjonuje ... hihihi ....
scype jest najlepszy i już
to super...zaraz zalapiesz jak to dziala :):) jak dasz rade to odezwij sie bo chciala bym pogadac na ten temat co pisalam wyzej :)): albo jak wolisz to daj mi Twoj numer GG i ja zagadam:):)
skyp ... ? dla mnie te wszystkie elektroniczne cudeńka to czarna magia ;) , do tego trzeba mieć mikrofon prawda ? ( a może nie ? ) :/
ok mój numer to ..... kurcze poczekaj , gdzieś to zapisałam :-D zaraz znajdę ...
9803907..... :P
jesli komputer ma wbudowany mikrofon i glosnik to nie trzeba (teraz chyba wszystkie laptopy tak maja)
a tak to najwygodniejsze sa sluchawki z mikrofonikiem
tez polecam skype...jak dla mnie to najlepszy wynalazek;-)
no Ja mam lap topa... :-/
mozesz stad pobrac program
http://www.skype.com/intl/pl/helloagain.html
...szybko sie instaluje..mysle ze dasz rade rozmawiac...ja przez ponad miesiac rozmawialam bez sluchawek i bylo ok...wiadomo ze sluchawkami z mikrofonem jest wiekszy komfort ale tak tez mozna
pzdr!AG
DAM CI RADE LADY NIGDY NIE WSTYDZ SIE SWEGO POCHODZENIA ANI(JESLI NIA JESTES!)TO ZE JESTES POLKA!PAMIETAJ PRAWDZIWY FACET DOCENI CIE ZA TWOJA POSTAWE!MOZE TO WIELU SIE NA POCZATKU NIE SPODOBAC ALE LATWE DZIEWCZATKA TO SA NA JEDNA NOC!NIE ZNACZY TO ZNOWU ZE JEDYNIE HELGI SA JEDYNYMI KANDYDATKAMI NA ZONY CZY TEZ PARTNERKI.GDYBY TAK BYLO PIERWSZY POSZEDLBYM DO KLASZTORU.CHLEB JEST WODA TEZ A MODLIC SIE OSTATNIO TEZ ZACZALEM DOSC CZESTO....PRZYCISNELO ZYCIE!!!!
Uwazam podobnie, prawdziwe zycie zaczyna sie poza internetem:))Poza tym zalezy jak kto traktuje slowa "kocham cie", niektorzy szafuja tym slowem na lewo i prawo(uwaga: mam na mysli wszystkich, zarowno Wlochow jak i Polakow), a inni z kolei czekaja dluzej zanim je wypowiedza. Jezeli jednak juz dla kogos takie slowa maja swoja wage, to dlaczego robic to przez internet? To ma o wiele wiekszy urok jezeli wyznanie takie jest robione na zywo:)
sluchajcie, a jak byscie zrozumieli "ho voglia di accarezzarti"?po prostu chcialbym cie poglaskac?
nie wydaje mi się ,aby miał na myśli głaskanie ;-)
a czy accarezzara oznacza cs jeszcze??prosze Cie przetlmacz jesli mozesz
tylko nie sugeruj sie prosze tym co pisalam wczoraj
accarezzare ----> głaskać , pieścić ...
nie, no znowu takie rzeczy..ja mu chba coś zrobię...
tu chodzi o wszelkiego rodzaju pieszczoty...my nie musimy sie sugerowac tym co pisal wczoraj ale Ty chyba powinnas :):):) :P

to sa synonimy do wyrazu accarezzare ...wiec sama wyciagnij wnioski z czym powinien sie kojarzyc ten czasownk:):)
Sinonimi: coccolare, lambire, palpare, vezzeggiare, lisciare, trattare con amore, leccare, coltivare, covare, vagheggiare, desiderare, sognare, toccare
hihihihih .... :-D
a czy mozesz mi przetlumaczyc te synonimy??
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 133

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka