uu, na ostatni rok to nie wiem jaby to wygladalo, ja aby "wskoczyc" na III rok, musze przedstawic zaswiadczenie, ze studia w Polsce juz ukonczylam, oni mi rozpatruja jakie mam roznice programowe i wynika z nich, ze bede mogla byc na III roku.
Nie wiem jak to jest jezeli jestes na IV roku w Polsce i chcesz sie przeniesc na ostatni rok do Wloch.
Zacznijmy od tego, ze na ostatni rok na pewno Cie nie przeniosa, jezeli bedzie taka mozliwosc, zeby sie przeniesc, to sprawdza jakie egzaminy. ktorezdalas w Polsce odpowiadaja tym, ktore sa w programie na wloskim uniwersutecie i powiedz Ci np.
masz 70 ECTS, wpiszemy Cie na II rok.
Nie wiem czy warto... w Polsce brakuje Ci rok, aby ukonczyc studia, jezeli teraz je przerwiesz, to ani nie bedziesz miala dyplomu w Polsce, ani mozliwosci juz w przyszlym roku sie obronic, bo we Wloszech bedzie Cie czekalo ladnych pare lat roznic programowych.
Moze sprobuj wyjechac na Erasmusa? lub Leonardo? Na erasmusa to juz chyba za pozno... ale Leonardo czemu nie?
Ja bym skonczyla studia w Polsce, zawsze to juz papier w kieszeni, a pozniej bym myslala o studiach w Polsce!