Kwestura - do wszystkich od Dee

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 258
Do Turynu moze moze mnie przywiesc moj ukochany Juventus (piekny mecz w sobote na Stadionie Olimpijskim w Rzymie, szkoda, ze radosci z bramek nie moglam okazywac, bo "romanisti" by mnie zlinczowali, a siedzialam wsrod nich...)...:)

Buziaki,
Dee
no na pewno nie wyszłabyś z tego w jednym kawałku!
ja na razie nie jestem fanką juve, ale prędzej czy później też sie tym zarażę.... zapraszam więc na stadion:) to wiesz co wymieniam jednak ten pomnik na bilety na mecz! oczywiście a Torino
Umowa stoi!;) I serio, jesli masz jakiekolwiek pytania, to wal smialo, po to tu jestem. Z gory przepraszam jedynie, jesli zdarzy mi sie odpisac po dluzszym czasie, ale to juz nie ode mnie zalezy, a od natezenia pracy.:)

Dee
hej nic nie ma, pisze jeszcze raz e mail: [email]
może sie uda, ale na prawde nie wiem czemu tego nie dostaje, moze to za duże?????? boooooo....
hihi, dzięki, pozdrawiam, pa pa
Maddyyyyyyy wyslalam przed chwilka ponownie. Ja tez nie mam pojecia dlaczego nie dostajesz, bo nie wraca do mnie. Inni dostali, bo mi potwierdzili. Nie jest duze, bo to dokumenty worda. Moze sie uda wreszcie. Moze masz inny adres mailowy?
hej, grazieeeeeeeeeeeeeeeee dostałam w koncu, teraz mam chociaż to po włosku, bo miałam tylko troszke po polsku:), dzieki bardzo, przestudiuje dokladnie wszystko! A jak my slicie? tzn wiecie może, jak długo sie czeka na to pozwolwnie pobytu?? booooo... pewnie tak, jak ze wszystkim...
to pa pa dzięki bardzo
prego :)
Maddy, ja karte dostalam tego samego dnia, po 2 godzinach. Jesli masz komplet dokumentow i nie maja sie do czego przyczepic, to karte wyrabiaja od reki. Tak przynajmniej jest tu w Rzymie, na glownej kwesturze.

Pozdrawiam,
Dee
Poszukuję dokumentacji od deelaylah!!!

Witam dziewczyny! Jak już pisałam za kilkanaście dni wyjeżdżam do Włoch i pomimo, że jeździłam tak już wielokrotnie, to ten wyjazd jest dla mnie zupełnie inny. Powód jest jeden - tym razem nie jadę ani na wakacje, ani na wymianę studencką. Zdecydowałam się jechać do Włoch w poszukiwaniu pracy i mam nadzieję, że uda mi się zrealizować moje plany. Chylę czoło przed wszystkimi polkami, które żyją i pracują we Włoszech. Zawsze wiedziałam, że polskie kobiety to supermocarki i są o niebo lepsze i psychicznie silniejsze od mężczyzn (zarówno polskich jak i włoskich). Staram się już teraz jak najlepiej przygotować do wyjazdu i dlatego zapoznałam się ostatnio (dzięki informacji jednej z was) z forum dotyczącym pozwolenia na pracę we Włoszech. Wspaniała sprawa, bo dziewczyna o niku deelayah opisała wszystko dokładnie - złoty człowiek. Wysyłała także całą dokumentację, którą sama się posłużyła przy przeprawie w kwesturze. Moje pytanie i prośba: czy któraś z was ma może te dokumenty? Wiem, że dziewczyny wymieniały się wszystkim przez maile. Jeżeli nimi dysponujecie, to bardzo proszę - PRZYŚLIJCIE MI JE!!!Mój mail: [email] Wiem, że wielu osobom informacje te pomogły. Ja także chciałabym je wykorzystać w walce z włoską biurokracją. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Pierozek, dzieki za "zlotego czlowieka".;-) Juz wysylam Ci wszystko!

Dee
CZY MYŚLAŁAŚ KIEDYŚ O TYM, ABY ZOSTAĆ MINISTREM SPRAW ZAGRANICZNYCH W POLSCE????????JESTEŚ WIELKA I DLATEGO WIELKIE DZIĘKI ZA BEZINTERESOWNĄ POMOC.
No wiesz, byloby ciezko byc ministrem w Polsce mieszkajac na stale we Wloszech...;-) Zreszta przy obecnym rzadzie... bleah... :-)
...ale konsulem z Rzymie spokojnie moglabys zostac ;-))
A ambasadorem moge? Moge, moge?? ;-)
pewnie, ze mozesz....poki co odwalasz cala robote za konsula..niedlugo czuje, ze przejmiesz rowniez obowiazki ambasadorskie ;-)))
forza!
Oh yeah!! :D
No,no Dee jest to kuszaca perspektywa.Zastanow sie.Ja osobiscie widze Cie w tej roli i byloby to z pozytkiem dla wszystkich zainteresowanych.Udzielasz konkretnych odpowiedzi a to sie chwali.
Pozdrawiam
A co jesli biurokracja zrobilaby ze mnie zdziadziala babe, ktorej nic sie nie chce robic i ktora koniec koncow przeistoczylaby sie w niechetna do pomocy ignorantke, jakich wiele we wloskich urzedach? Brrr... ;-)
TO MY CI WTEDY NA TYM FORUM PRZYPOMNIMY, JAK POMAGAŁAŚ INNYM:-)JAKA POGODA WE WŁOSZECH???
dee, masz racje-we wloszech zeby wyjsc na swoje trzeba miec "gebe".Mnie to wkurza na kwesturze- 10 okienek i tylko 3 pracuja,urzednicy sobie spaceruja a ci biedni extracomunitari siedza na poczekalnie od switu do nocy. Dziekujmy Bogu chociaz za to ze nie musimy tam z nimi czekac!
jestem ciekawa gdzie pracujesz?pozdrawiam,anka.
W Rzymie goraco, na szczescie w biurze mamy klimatyzacje.;-)

Pracuje w firmie zajmujacej sie szeroko rozumiana obsluga wloskiej sluzby zdrowia.:-)

PS. Dziewczeta, zaraz zaloze nowy temat na "Solo italiano"... mam nadzieje, ze mi sie nie oberwie!;-)
a ja proponuje, zebys zglebila ten

http://www.wloski.ang.pl/john169_inwind_it_ma_ke_tipo_e_11844.html

zobaczysz co tu sie dzialo ostatnio!
ano! widze, ze zglebilas...pzdr!
No, zglebilam.... ;-)
Nawiązanie do wczorajszego meczu - Jak wam się podoba Totti z krótkimi włosami?
ciao Dee, klania sie stara znajoma :) Powiedz, jesli wiesz to na pewno, czy po otrzymaniu carta di soggiorno /jako zona Wlocha/ mam wszelkie uprawnienia do sluzby zdrowia identyczne jak Wlosi? Z tego co czytalam wynika, ze tak, ale mam obawy czy dotyczy to wszystkich przypadkow. Czeka mnie planowa, powazna operacja i mam juz nawet miejsce w kolejce w szpitalu we Wloszech na marzec 2007. Czy bedac ubezpieczona na jego ubezpieczeniu zrobia mi bezplatnie operacje planowa, ktora dotyczy przewleklej choroby, a nie naglego przypadku? W Polsce tez mam juz zajeta kolejke do tej operacji, ale na listopad 2007 i boje sie, ze tu strace w miedzyczasie prawo do ubezpieczenia, a tam nie nabede moze do wszystkiego jesli nie bede miala obywatelstwa. Jesli mozesz mi pomoc i odpowiedziec to bardzo dzieki. Pozdrowionka z wawki Viola
Dee, czy ja też mogłabym dostać tę dokumentację o, której była mowa...
[email]
Wielkie dzięki!!!
Viola, zapewniam Cie uroczyscie, ze po otrzymaniu carta di soggiorno nabywasz dokladnie takie same uprawnienia w zakresie dostepu do sluzby zdrowia jak Wlosi.:-)

Buziaki z Rzymu,
Dee
gosciu te dokumenty ja Ci wyslalam, bo mialam od Dee pozdrow
Ja tez wyslalam.:)
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 258

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa