czytam te wpisy, i czy jest to zart czy nie, to malo wazne. Faktem jest, ze wielu sutuacji w zyciu nie da sie przewidziec, ale czy tak do konca, nie powiedzialabym..... jest wiele sytucji , ktore powinny nam dac cos do zrozumienia zanim ktos np. zdecyduje sie na malzenstwo, z wlochem , polakiem, francuzem czy kim innym... narodowosc nie wchodzi w gre, chyba ze jest to ARAB.
Wiele dziewczyn jest naprawde przekonanych ze jak Wloch powie im kilka milych slow to juz jest wielka milosc, SAME na WLASNA prosbe pakuja sie w klopoty... i zaznaczam nie mowie o wszystkich, ale o duzej wiekszosci.
Niektorzy poporostu sie ludza i tak naprawde nie wiedza na czym polega milosc. Znam kilkanascie dziewczyn, z ktorymi albo pracuje, albo studiuje, ktore sa w takich zwiazkach bezsensownych. zaznaczam nie tylko Polki, ale i czeszki i pare innych narodowosci. Jedna dziewczyna jest z chlopakiem bo jest SUPER przystojny .... a traktuje ja bez jakiegokolwiek szacunku. Powtarzalam jej tysiace razy zeby dala sobie spokoj, ona na to, wiem... ale...
no wlasnie ale.... Zamiast skonczyc od razu, chocby zeby pokazac chlopakowi ze nie powinien i nie moze jej tak traktowac, ona dalej z nim JEST. przez co uwazam ze sama chce i sie prosi o klopoty. Kolejna, zwiazala sie z arabem( tym razem polka), po tym co uslyszlam i widzialam, od razu zostawilabym go tak jak stoje ale ona z nim dalej jest.Nawet jak zaproponowal jej kolezance slub na papierku ona go nie zostawila, a dlaczego? bo ostatnio zabral ja do ameryki, Libanu, francji..etc... ona akurat stracila prace, do ktorej tak na marginesie przychodzil punktualnie zeby czasem po skonczeniu nie poszla na kawe z kolezanka, a juz na pewno nie z KOLEGA, bo kolegow miec nie moze.
JAk wychodzila z zajec w szkole on juz stal pod szkola... no ale przeciez jak moze go zostaiwc skoro on zabierze jak w kazde miejsce na swiecie i kupi wszystko co cce, a ona przeciez dopiero odeszla z pracy i musi plcic za wynajem, za ktory plci jej teraz on. no jak moze?