Franci - julie przedstawiła, że są dwie różne grupy Polaków we Włoszech (generalnie rzecz biorąc).
Niedotyczy to wszystkich dziewczyn/kobiet żyjacych z Włochami. Nie powinnaś wg. mnie brać tego jako "ferowanie wyroków".
Wymowa jej postu jak i Twojego potwierdza, że są wyjątki. Ja zresztą zaznaczyłem "NIEKTÓRE".
Kasia - specjalnie napisałem w poście wyżej to słowo dużymi literami.
Jednak generalnie rzecz biorąc jest bardzo dużo dziewczyn/kobiet we Włoszech, które żyją we własnym(?) światku.
Nie tyczy się to tylko NIEKTÓRYCH na tym forum - w "realu" jest ich bardzo dużo - może i by tutaj sobie popisały... ale "amore" nie interesuje się komputerami/internetem.
Podobnie w "realu" zdarzają się osoby w związku z Włochem, które "normalnie" postrzegają rzeczywistość i różne problemy (nie zawsze ich dotyczące) - niestety jest ich nieproporcjonalnie mniej... :(
Pozwole sobie wkleić fragment wczorajszego tematu jako przykład "postrzegania" - nawet tak prozaicznych rzeczy jakim jest makaron.
Na marginesie mówiąc nieźle się uśmiałem :)
- 15 Cze 2007, 22:37
gnocchi to rodzaj pasty dla nich jest to danie jak pasta w naszym są to poprostu kluski ziemniaczane tzw.kopytka ale dla Włochów jest to danie zaliczane do pasty z dodatkiem ziemniaków!!!
- 15 Cze 2007, 22:38
????
- 15 Cze 2007, 22:38
"S" przeczytaj powoli to co napisalas i powiedz nam co zrozumialas:-)
- 15 Cze 2007, 22:40
a dla Ciebie gnocchi to co???
- 15 Cze 2007, 22:41
gnocchi(kluski) to gnocchi a pasta to pasta.
- 15 Cze 2007, 22:42
no ale w Italii nie ma klusek to tylko w Polsce taki podział!!!a tam prawie wszytsko oni nazywają pasta mój nawet jak jadł barszcz z uszkami czy pierogi to dla niego była to pasta!!!
I w oto ten sposób danie typu gnocchi lub kopytka zostały zaliczone do makaronu ;-)
Pozdrowienia dla forumowiczek uczestniczÄ…cych w tej konwersacji :)