nie wyszlo

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 129
dzieki inf. zgadzam sie w stu procentach. pozdrawiam...
zagubiona30 wystarczy że będziesz wiedział co wynika z 1 % różnicy w budowie mózgu miedzy kobietą a mężczyzną:
Żebyśmy wasz słuchali:
Używać mniej słów
Nie dawać się ponieść emocjom
Szybko przechodzić do sedna
Jakie cechy widzimy w przyszłej żonie:
Spontaniczność z odrobiną nieprzewidywalności, przy tym rozwijać swoje zainteresowania i ciągle zaskakiwać ,ukazując nowe oblicza.
Nie należy być od nas zależnym . Dlatego dziewczyna ,która zachowuje poczucie własnej odrębności i niezależności , nawet gdy związek robi się poważny, to najlepszy materiał na żonę
Być niezależną a jednocześnie czułą i wyrozumiałą
Wcale nie marzymy, żeby dziewczyna wyczekiwała na nasz rozkaz, ale za to uwielbiamy kobiety , wspierające nas w dążeniu do celu, mobilizujące do działania
Na co zwracamy uwagę w dziewczynie:
Umiejętność podejmowania wyzwania
Żeby była elastyczna
Żeby interesował się innymi
Mająca wypracowany swój styl
Mające uproszczone życie
Aby była otwarta radosna i optymistyczna
Umiała doceniać innych
Mieć swoje miejsce w życiu
Mająca poczucie humoru i umiejąca śmiać się także z siebie
inf. to cala JA! skad wiedziales? ha ha ha
zagubiona30 znam się na kobietach . Zgodzę się z asią.h że ci co są najbardziej zaborczy lub lekceważą cię sami zdradzają
jest takie powiedzenie " kazdy sadzi wedlug siebie"
zagubiona30 znam je. A to znasz: Mądrość: myśleć ze sceptycyzmem, działać z optymizmem.
Proszę nie rób tego! Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że Ty go wogóle nie kochasz a chcesz za niego wyjść tylko dlatego że masz problemy finansowe. Absolutnie Cię nie potępiam, domyślam się że samotnej matce z chorym dzieckiem musi być bardzo ciężko. Ale w ten sposób zniszczysz sobie życie, poczekaj na kogoś kogo naprawdę pokochasz. A jeśli chodzi o Włochy, to raczej nie jedzie się tam po pieniądze albo licząc na wysoki standard życia. Włochy są daleko w tyle za resztą Europy Zachodniej, jeśli ze względu na Twoją sytuację życiową szukasz miejsca o wysokim poziomie życia, dobrych zarobkach to myślę że lepsze są np. Szwecja, Norwegia, Finlandia, Dania, W. Brytania, Islandia, Holandia, Belgia, Niemcy, Austria czy Szwajcaria. Do Włoch raczej nie jedzie się po pieniądze ani oczekując wysokiego poziomu życia, tam jadą raczej osoby zauroczone tamtejszą kulturą, językiem, kuchnią, architekturą, no albo osoby zakochane we Włochu lub Włoszce, a z Twojego postu wynika że raczej w waszym przypadku nie jest to kwestia miłości. Jeśli naprawdę go kochasz to jedź tam, a wszystko napewno dobrze się ułoży, jeśli jedziesz tam tylko po to żeby zapewnić byt swojej córce to wydaje mi się że to chyba nie ma sensu. Swoją drogą ciężko jest mi sobie wyobrazić sobie życie niewidomej osoby we Włoszech. Tam zdrowemu, widzącemu człowiekowi ciężko jest spokojnie przejść przez ulicę i nie zostać potrąconym przez jakiegoś wariata w samochodzie czy na motorynce, to co dopiero osobie niewidomej... Strasznie się rozpisałam, zrobisz jak uważasz ale kieruj się przy swojej decyzji tym co Ci podpowiada Twoje serce, bo z wyrachowania nikomu jeszcze nic dobrego nie przyszło.
zagubiona30 nie pasuje mi ten tytuł nie wyszło. Nie ma rzeczy nie możliwych do zrealizowania wiec może zróbmy go co zrobić aby wyszło. Może tak krotko jak przeistoczyć się z szarej myszki na kobietę na którą będą rozglądać się faceci:
1.Uśmiechaj się. Jeżeli czujesz się nie pewna, wchodząc sama do pokoju, uśmiechnij się . Wzmocni to Twoją wewnętrzną pewność siebie i pozwoli ci roztoczyć aurę życzliwości i
Przystępności
2. Uwierz w siebie. Bo wiara w siebie umożliwia ci dokonywanie świadomych wyborów. Zaufanie do samej siebie pozwala ci działać śmiało, wierzyć w swoje pomysły i zdolności oraz instynktownie wyczuwać ,co jest dla ciebie dobre
3 złap równowagę. Czy coś zdominowało twoje Zycie? To może być praca, partner albo obsesja zakupów. Najważniejsza jest równowaga. Jeżeli w twoim życiu coś dominuje, pewnie to cię hamuje i uniemożliwia bycie szczęśliwym
hej inf. dobre rady:) sprobuje:D
ale z drugiej strony, ja mam obsesje zakupow i jestem szczesliwa:) inf. czy cos ze mna nie tak??
brunetta to jest normalne u kobiet że lubią robić zakupy
do zagubionej apropo rodzinnego. Mój maz pracuje legalnie we Włoszech i bierze dodatek rodzinny na mojego syna - a swojego pasierba. Warunkiem było nie pobieranie świadczeń rodzinnych w Polsce. Na dwójke dzieci maz bierze około 190 E rodzinnego. Z tego co wiem są tam dodatkowe świadczenia na osoby niepełnosprawne, zarówno dzieci jak i dorosłych oraz specjalny koszyk świadczeń zdrowotnych.
xxxvalentina a znasz ten przepis na znalezienie faceta:
1.Ucisz wewnętrznego krytyka. Przestań się ciągle zastanawiać co myśli o tobie facet, z którym się spotykasz. Jeżeli mu się nie podobasz taka ,jak naprawdę jesteś ,to … są przecież inni faceci
2. Skończ z porównaniami. Nigdy nie porównuj obecnego faceta z poprzednimi. W ten sposób możesz stracić szansę docenienie tego, co masz tuż przed sobą.
3. Sama zacznij robić rzeczy ,które wprawią cię w dobry nastrój. Mężczyźni to wyczują i będą lgną do ciebie
Ja mieszkam we włoszech od 2 lat, ale chyba nie widziałam normalnego włocha.Mozna wiedziec w jakim miescie mieszkasz?
inf.
ja po moim Ex włochu widzę że wiele wody upłynie zanim przekonam się co do uczciwych zamiarów osobnika płci przeciwnej. panicznie boję się że znowu następny zagoni mnie do sprzątania, gotowania i ogólnego usługiwania. na razie cieszę się życiem w stanie wolnym. nie jest to dobre ale trzeba sie oczyscić z dawnego zwiazku. zreszta nie pojawiają sie faceci przy piaskownicach a ja tam najczęsciej przebywam ;-) co się źle zaczyna dobrze się kończy...
xxxvalentina ważne że będziesz miała możliwośc realizowania się w innej dziedzinie
No, toś pocieszył kobietę:))
z pewnoscia zrealizuje sie we wszystkich dziedzinach piano piano....
kaska999 racja zrealizuje sie we wszystkich dziedzinach
na pewno zrealizuje się we wszystkich dziedzinach
z cała pewnością we szystkich dziedzinach się zrealizuje
To, że zrealizuje się we wszystkich dziedzinach jest pewne
Zapewne zrealizuje się w każdej dziedzinie.
A ja k...wa nie potrafię.
Nie dane ci jest geniu nie dane..
Cóż poradzić, taki psi los.
tez tak mysle :) to wiecej niz pewne, ze zrealizuje sie w kazdej dziedzinie :)
zrealizuję się! trening czyni mistrza ;- ) ale śmieszną końcówkę do mojej syt. dorobiliście. nie ma to jak oglad na syt. z boku ;- )
valentina i zagubiona30 życzę szczęścia w życiu na pewno kiedyś jeszcze los do was się uśmiechnie wierzę wto mocno chociaż sama mam czasem niezłe doły mam tylko 23 lata a już dwóch facetów po kłótni poszło się schlać jak świnie pyknęli się z jakąś zdzirą i teraz i jeden i drugi jest tatuśkiem w sumie lepiej że wszcześniej się dowiedziałam niż gdybym miała z takim marnować czas ale to boli jak teraz komuś zaufać i się zakochać nie wiem może to żałosne tak pisać publicznie o swoich problemach ale co tam dodam ze to byli Polacy Włosi to erotomani i zazdrośnicy ale nie wszyscy są też naprawde wartościowi chociaż tak jak powiedział inf. umiesz liczyć licz na siebie i ja odkąd zaczęłam stosować sie do tego stwierdzenia dobrze na tym wychodzę może i ja jeszcze kiedyś kogoś normalnego znajdę a jak nie to bebde sobie singlem podobno dzisiaj jest to trendy;) dobra kończę te bzdety pozdrawiam dziewczyny
Piatka-tez sie jeszcze zrealizujesz i to w nie jednej dziedzinie ;) masz na to "kupe" czasu ;) Ja tez czasem mam ochote zostac singlem foreer ;) bo faceci to jednak jacys nie dorobieni sa..a myyyyy kobietyyy - istoty bliskie idealuuu...;))) Ale moje obietnice zawsze spelzaja na czczym gadaniu, aaaaa, bo zawsze sie jakis przypaleta i czlowiekowi na chwile chemia do glowy uderza :) niestety szybko w moim prrzypadku przestaje dzialac :( i co ja biedna, nieszczesliwa mam poczac ?!
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 129

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia