aperitivo polacco a Bologna

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 160
bolognese=suppi
suppi=bolognese
widze, ze na biezaco jestes zorientowana w moich postach...nie szkoda Ci czasu ich czytac?
szczerze? szkoda mi go coraz bardziej na te wypociny
Szkoda słów, Suppi.... nie oskarżę Cię o to, że zachowujesz się jak kłótliwy babsztyl bo oskarżysz mnie znowu o brak kultury ;)

suppi 30 Lis 2007, 14:52 odpowiedz
zacznij dziewcyzno czytac ze zrozumieniem...w ktorym miejscu oskarzylam Cie o brak kultury..?

bolognese_bolognese 1 Gru 2007, 14:43 odpowiedz
oskarżyłąś mnie natomiast o hipokryzję... oj, dedukcja u Ciebie szwankuje, Suppi...

Ilecka, prosze Cie, przeloz mi na polski o co chodzi tej dziolszce?:) aiuto!!
to dla mnie wielka strata!

A powaznie mowiac nie chce mi sie juz do Ciebie pisac, bo nie sprawdzasz sie nawet jako partner do klotni:) twoje zlote mysli i dobre rady z bozej laski(typu, przemysl to suppi, dobrze ci radze suppi, eghhhh...) nie sa godne moich wyszukanych;)ripost, wiec zamykam historie z Toba, droga kolezanko, baj
faktycznie- nie jestem odpowiednim partnerem do dyskusji z Tobą... niekoniecznie z tych powodów, które wypisałaś Ty (ale już się do Twoich wpisów przyzwyczaiłam- niekonstruktywny, uszczypliwy bełkot). "Baj" (polonistko)
ten ktoś mądry powiedział to do Ciebie, rozumiem?
no wlasnie problem w tym, ze nie rozumiesz
no wlasnie "baj" ma byc dziewczyno bez wyobrazni...ehhh...
Suppi e bolognese e' la stessa persona che ha due nick diversi?
a kiedy to aperitivo polskie? będę chętnie z wami(jeśli będę w Boloni),teraz jestem w Pescarze u rodziny,bo już nie mam lekcji!jippi!:D
do Suppi: "nie podobaja mi sie jak ubieraja sie dziewczyny we Wloszech, przynajmniej na moim wydziale, bez polotu, kserokopie" < - - masz rację!!to prawda niestety na naszim wydziale..na szczęście jestem gotycką :P
Ta polognese_polognese contadinaccia ma coś nierówno pod sufitem. Jest zwykłą wieśniarą a uważa się nie wiadomo za kogo. Łaskę robi, że czyta czyjeś posty. Księżniczka z bajki.
Suppi, na interpunkcji też się nie znasz... ale jak już pisałam- koniec z tym, twój "polot" mnie znudził.
85bologna niestety troll nigdy księciem z bajki nie zostanie...
myslisz, ze nudzi mi sie az tak chlopczyku?
Po co mi ciągle piszesz o jakichś trollach? Stara baba a jak dziecko pisze.
Rzadko tu zaglądam ostatnio ...
A szkoda... takie PACJENTA jak 84bologna jeszcze nie nigdzie spotkałem
:D :D :D

Dzieciaku - Twoje wewnętrzne rozterki osobowościowo-narodowościowe lecz gdzie indziej...
Następny "zintegrowany" - hehe i to jeszcze jak! o_O
no ja mu 2 lub 3 razy napisalam cos i przestalam odpisywac. Nie rozumiecie ze jego cieszy to ze wy mu odpisujecie? wy sie staracie mu dogadac, a jego to przeciez wogole nie rusza co do niego mowicie..To tylko wy sie 'denerwujecie' zeby odpisac na glupoty , ktore wypisuje. On wlasnie czeka na wasz odpowiedzi zeby was potem mieszac z blotem. Nie dajcie sobie tak.. po co odpisujecie? jaki wogole sens widzicie w odpisywaniu na jego posty? Odpisujac powiedzmy ze wygrywa on...
jestem bez słow :D
ja tez jestm bez slow.jestem tu ponad 10 lat i nie moge czesami zrozumiec moich rodakow, myslalam ze na tym forum mozna troche pogadac i zorganizowac jakies spotkanie a tu nic, moze niektorzy maja racie ,lepiej sami niz w zlym towarzystwie.smutne.........PACE
jaki tam zintegrowany, zwykly "trans" pol/na pol..
jesli ktos z communita polacca jest wolny w piatek wieczorem proponuje Caffè Zamboni okolo 19, dajcie znac [email]
chetnie poszlabym ale niestety jestem w Pescarze a nie w Bolonii :(
witam wszystkich! czy wie ktos gdzie jest w Bolognii nowo otwarty bar,jesli tak to bede wdzieczna jak ktos mi poda namiary,to jest moje gg 1[tel]
Heja.. oto i bar polski w Boloni via Mazzini 63d (PORTA MAGGIORE) otwarty w sobota/niedziela od 10-24
heh. Jest sporo racji w tym, ze Polak z Polakiem na obczyznie jak pies z kotem... to przykre. Niemniej zdarzaja sie wyjatki, zatem jezeli ktos faktycznie ma ochote na wyjscie POLSKIE we Wloszech, to ja bardzo chetnie :) ([gg] )

serdecznie :)))
jestem od niedawna w Bolonii,chetnie spotkam spotkam sie z krajanami,baru Celtic na via Caduti di Cefalonia nie znalazlam,czy sa jakies inne miejsca spotkan Polaków?
Witam rodakow z Bolonii
Zapraszam serdecznie na spotkanie w Mediolanie
szczegoly na mojej stronie internetowej
www.Barpolska.com
Elami
dzien dobry, ja bym byla chetna na spotkanie w Bologni, ale czytajac niektore wypowiedzi na tym forum zalamuje sie, bo zamiast trzymac sie razem to prawie kazdy zjadlby kazdego w negatywnym znaczeniu. Dlaczego tak jest? nie rozumiem! Ale jesli faktycznie mialby ktos ochote na spotkanie , wiecie pogadac posmiac sie i poprostu pogadac po polsku to dajcie propozycje gdzie i kiedy. Serdecznie pozdrawiam wszystkich
Ja tez mieszkam w Bolonii:) Milo mi poznawac nowych znajomych z PL. Moj e-mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 160

»

Życie, praca, nauka