aperitivo polacco a Bologna

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 160
soniia :)

mysle, ze miejsce to najmniejszy problem... wazniejsze jest towarzystwo :)

serdecznie =)
suonko82 :)
chyba podchodzi to pod zawisc lamane na zazdrosc... niestety wiekszosc Polek, z ktorymi mialam przyjemnosc tutaj we Wloszech, wlasnie taka byla :( a nie daj Bog jestes ladniejsza... to juz w ogole nie ma mowy nawet o nieszczerym usmiechu... zalosne! i bardzo smutne.

w kazdym razie ja naprawde bardzo chetnie wyjde popsioczyc po POLSKU, teraz co prawda leze chora w lozku (juz od 2 tyg.) wiec raczej nie zaraz, nie natychmiast, ale jakby co... to jestem otwarta :))) pysy. mieszkam w samym centrum Bolonii :)

aliseeee :)
moze lepiej jakies gg czy cos takiego ;)

milego dziewczyny =)))
Nie dziwcie sie Bo kazda nacja trzyma ze soba na obczyznie tylko nie polska:))
A o kobietach to juz nie wspomne takie maja do swoich rodaczek zaufanie ze odbija im wloskiego amanta ze zje jedna druga ale skad sie biora u nich takie mysli??Czyzby same tak robily:)
Ale coz trudno cale szczescie ze nie 100%polskich emigrantow we Wloszech jest taka:))
I w ramach przypomnienia moje stare forum o tresci jak wyzej
http://www.wloski.ang.pl/szukam_ludzi_emilia_romagna_ferrara_bologna_okolic_24640.html
'A o kobietach to juz nie wspomne takie maja do swoich rodaczek
>zaufanie ze odbija im wloskiego amanta ze zje jedna druga ale skad sie
>biora u nich takie mysli??Czyzby same tak robily:)'

no i jak tu nie komentowac? Powiem tak.. Jesli dziewczyna nie widzi w swoim facecie AMORE, wlocha, obcokrajowca a OSOBE, z ktora ma zamiar spedzic zycie etc to dlaczego mialaby w jakiejkolwiek polce widziec konkurentke? Dlaczego akurat w Polce? Podobne zagrozenie jak juz uzywamy takich slow to tez Wloszki czy inne narodowoci. Poza tym jesli Ufasz swojemu chlopakowi to wiesz ze nawet jesli ma znajome to mozesz byc spokojna...
oczywiscie zalezy wszystko od wiezi...czy jest czy jej nie ma. No i podejscia obu osob.

'Nie dziwcie sie Bo kazda nacja trzyma ze soba na obczyznie tylko nie
>polska:'
I tutaj sie mylisz kolego... Pamietam jak moja kolezanka wloszka w Londynie unikala wszystkiego co mialo wspolego z Wlochami.... nie tylko ona.
Ja jestem jak najabrdziej otwarta na znajomosc z Polakami.. a oczyiwscie jak bede widzec zachowania ktore mi sie nie podobaja to zrobie tak jak z wszystkimi innymi osobami,ktore poznalam, niezaleznie od narodowosci , ale osobowosci.... zamykam i do widzenia.. Jaki problem?
Co do do pierwszego to chyba nie musze pisac na temat wloskich panow i ich sklonnosci do kobiet .Tzn do ciaglych zainteresowan innymi paniami:)
A co wloszki zdarzaja sie wyjatki co nie czynia reguly :)
A my polacy w kazdym miejscu na swiecie patrzymy na rodaka jako konurencjie itd.Nie wiem jak poniewaz obca jest mi takie zachowanie:)
Jejku dziewczyny... Jak ja nienawidze zazdrosci pomiedzy kobietami!!!!!!!!!! Mam kolezanki nawet modelki, sa bardzo ladne, ale to nie powod do zazdrosci itp!!!! Wazne jest czy fajnie Ci sie rozmawia z dana osoba, itd, a nie wyglad!!! Przestancie... to naprawde smutne ze rodaczki a taki kolcki, zazdrosc!!! Moja najlepsza kolezanka wyjechala na Sardegne z chlopakiem na stale... a 2 na stale do PL... Zostaly mi 3 kolezanki, i milo mi poznac nowe osoby z Polski. Tyle. Pozdrawiam:*
cypriank :)
byc moze i masz racje z tym trzymaniem nacyjnym, ze wszyscy tylko nie Polacy. osobiscie nie zastanawialam sie nad tym i raczej nie zamierzam... niemniej dotknelo mnie nie raz i nie dwa 'nietrzymanie', coz trudno... generalnie trwalego kalectwa nie doznalam, wiec nie ma sensu sie nad tym rozwodzic. co sie tyczy kobiet natomiast, to mysle, ze nie tylko Polki... kobiety OGOLNIE sa tak skonstruowane... wciaz za malo w nas pewnosci i jesli nie milosci, to chociazby szacunku do drugiego czlowieka. i wiecznie ta zawisc, zazdrosc... bo trzeba byc lepsza, piekniejsza, madrzejsza... bo trzeba miec wiecej tego, tamtego i jeszcze raz, no i oczywiscie (najwazniejsze) trzeba miec najprzystojniejszego (czyt. bogatszego) faceta... matko! czasem mi wstyd, ze urodzilam sie kobieta... i faktycznie szczescie, ze ostaly sie jeszcze wyjatki :)

lenaaaa :)
wiesz obawy sa zawsze, mniejsze lub wieksze... nie wystarczy kochac, nie wystarczy ufac... moim zdaniem nie wypada nawet ufac sobie, zycie pisze tak nieobliczalne scenariusze, ze ja szczerze sobie nie ufam... i mowie to otwarcie. niestety kobieta jest tak zrobiona, ze jej wchodzi przez uszy, wystarczy jakis swiezy rzut i potrafi odejsc... lub wejsc do lozka kolezance. mowi sie, ze to faceci sa z natury zli. gowno prawda (za przeproszeniem), kobieta jest DUZO gorsza... pisze to z pelna odpowiedzialnoscia za slowa i oczywiscie uprzedzam, ze to tylko moj pkt. patrzenia etc. masz (macie) prawo do swoich wizjii...

pysy. mysle, ze dalo sie wyczytac, iz nie klasyfikuje Polek jako tych najgorszych, tylko biore caly narod zenski pod obstrzal :)

pysy2. nie widze problemu. wrecz popieram :) skad jestes albo raczej gdzie mieszkasz, jesli mozna... :)

aliseeee :)
ja nie tyle, co nienawidze... ja jej po prostu unikam. wole zyc sama i miec swiety spokoj, niz piec tysiecy sztucznych wyjsc, coby sie pokazac... pffff dziekuje bardzo. milo czytac o Twoich wartosciach, niestety malo jest takich osob... ludzie jednak preferuja szaty, choc jak wiemy nie one nas zdobia, ale moze ominelam jakas lekcje i teraz faktycznie to te szaty sa w cenie, heh. no trudno, jakos to przegryze...

pysy. masz farta, ze zostaly Ci chociaz 3, tzn. AZ 3 :)

nocnie kochani (jesli tak moge, z serdecznosci)
dobrej bardzi =)))
Elami :)
jestem pelna podziwu, zrobilas cos fantastycznego :)))
gdybym byla zmotoryzowana i posiadala wiecej wolnosci, to zapewne skorzystalabym z zaproszenia :) niemniej strone juz od kilku dni obserwuje :)))

serdecznie :)
tymczasowo w turynie
oszzz, kawalek jest :)
planujesz przeprowadzke?
ioanna jestem pod wrazenie :))
Az mi sie przypomina jedna wypowiedz znajomej dokladnie taka jak twoja:))
Ale tak jak piszesz nie wszystkie kobiety sa zawistne(mozna czytac cfane)
Zdazaja sie jeszcze wyjatki.Predzej czy pozniej zawisc do innej kobiety zgubi ja.A i jak mezczyzna sie polapie z jaka pania ma do czynienia to tez moze sie okazac ze czmychnie:))
Dziekuje :)
szkoda ze nie mozesz byc na spotkaniu
poczytalam sobie troche wasze wypowiedzi na temat rodakow
niestety sporo prawdy w tym jest,
musze przyznac ze na naszych spotkaniach jest mila atmosfera i sporo osob nawiazano na nich znajomosci az mnie to mile zdziwilo :)
pozdrawiam
Elami
ioanna ... podaj numer gg to mozna sie dogadac i spotkac:-) ciesze sie ze jednak sa wyjatki, pozdrawiam wszystkich
do ioanna ... podaj numer gg to mozna sie dogadac i spotkac:-) ciesze sie ze jednak sa wyjatki, pozdrawiam wszystkich.
ps. pewnie sie powtorzylam ale nie bylam pewna czy na gorze zwrocisz uwage na to co napisalam;-)
cypriank :)
milo czytac i oczywiscie zgadzam sie w pelni, co do wyjatkow, zawisci... i mezczyzn.
odpowiedniego weekendu =)
suonko82 :)
moje [gg] - tez sie ciesze, bardzo.
ad. ps. zwrocilam.
odzdrawiam =)
elami :)
ja rowniez zaluje, ale wszystko przede mna. Twoj pomysl zyskal spora aprobate, totez wydaje mi sie, ze 'aperitivo polacco' nie skonczy sie jutro i na ktoryms w koncu odhacze swoja obecnosc :) jak ogladalam Wasze zdjecia z przebytych spotkan, to tak nieopisanie sie zrobilo... ehhh

przyjemnosci jutro dla wszystkich =)))
Witam:)
widze ze jest tu bardzo duzo osob z Bolognii.bardzo chcialabym studiowac we Włoszech,a najlepiej to w Bolognii lub Modenie.mam nadzieje na nawiazanie kontaktu z kims kto studiuje badz zamierza studiowac w ktoryms z tych miast.
prosze o kontakt: [email]
z gory dziekuje:)
Podnosze temat:) Moze sie w koncu zoraganizujemy na aperitivo polacco?;)
Kto ma ochote dzis (pt.) na disco w Bolonii?:)
a jest takie miejsce gdzie starszy rocznik mógłby się też zabawić ;)?
hej aliseeee. jestem nowa na tym forum natknełam sie na niego przez przypadek. czy twoje zaproszenie na disko jest nadal aktualne? moze bym sie z wami wybrała
Nie mialam netu.. dlatego dopiero teraz odpisuje.. W pt. zwykle wszedzie sa osoby tak od 24-40, a nie jak w soboty dzieciakow za duzo .. Mysle o Hobby one, lub kinki? Co wy na to? Ja mam 26 lat. Podaje e-maila : [email] piszcie, to moze sie uda nam zgadac i tak dopiero na disco wpuszczaja po 23:00, moze by sie nam udalo spotkac na aperitivo np tak na 22, i pozniej na disco?:)
A może ktoś dziś ma ochotę na disco w Bolonii???
eh ja dzis niestety nie moge, bo jutro musze wstac o 6:30.. Ale ostatnio co pt. szaleje na disco z kolezanka, jak chcesz mozesz sie z nami wybrac jutro?
dzięki z chęcią się wybiorę...ale gdzie chodzicie w soboty? kinki chyba raczej odpada:D
Odezwij sie na e-maila mojego.Podalam w poscie wyzej.
Dzis idziemy z kolezanka na disco, kto jeszcze chetny sie wybrac z nami??:)
z mila checia tyle ze pracuje do 24:-/
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 160

»

Życie, praca, nauka