Ojciec Włoch, dziecko, problemy...

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 134
zdziwilabym sie sette gdybys ty sytuacji ne wykorzystala
Tylko ,ze tym wpisem pokazujesz jaka swinia jestes .Dziewczyna ciezko przacowala ,byla sponiewierana ,upokazana psychicznie a ty chcesz po to wszystko lapsko trollowskie wyciagnac.I jeszcze piszesz o tym publicznie .No......zahamowan to ty nie masz zadnych
nie 30 a 50 i nie z gliwic, bo w gliwicach mam tylko dom który wynajmuję LEGALNIE, i mieszkanie które też LEGALNIE wynajmuję. A mieszkam z zupełnie innej części europy o ktorej tobie tylko pomarzyć wolno !!
to że pracowałam jako badante nie znaczy że z głodu umieram, a to że NA FORUM PISAŁAM IŻ WYNAJMUJĘ DOM i nawet z dziewczynami ustalałam warunki wynajmu, nie znaczy iż w Gliwicach mieszkam, i nie znaczy że robię COKOLWIEK nielegalnie.
Nie jestem tak głupia jak ty aby pisać bzdury na forum za które można odpowiadać karnie !! To że mnie straszysz nie znaczy że trzęsę się ze strachu głupia babo !
usłyszałaś że dzwoni tylko kościoła jeszcze namierzyć nie umiesz.
Chciałabyś mieć moje pieniądze, oj chciałabyś ...ale nie dla psa kiełbasa !!!! dla ciebie to futro...to w rodzinie przechodzące z pokolenia na pokolenie...zeżarte przez mole i śmierdzące stęchlizną ..... JAK TY !!

a podatki od wynajmu odprowadzam do US w Gliwicach,ul. Młodego Hutnika 2

piszę bo już mnie szantażowałaś że zgłosisz do US

aleeee by mieli ubaw jakby dostali donos że Margo49 wynajmuje na czarno dom .....
bo Margo49 to akurat moje imię i nazwisko.....
edytowany przez Margo49: 15 paź 2011
widze Margo ze trafilas w 10 bo sie wkurzyla
Majak zadzwon ty do niego i sama go zwolnij z etetu dotychczasowego lovestoranta,rzeknij mu ze wiesz ze nie pasujecie do siebie i ze chcesz byc single i ze mu zyczys by ktos go kochal tak bardzo jak ty go kochalas..ze muszisz miec czas by sie zastanowic ,pomyslec o swej przyszlosci zejestes jeszcze tak mloda ,ze nie chcesz sie wiazac ze nie widzisz w nim odpowiedzialnego czlowieka tylko niezdecydowanego chlopca..Wystapprzed szeregi go zwolnij sama zanim ci cos powie...a potem...Co potem to ci dopisze na privie by takie gliwickie prostactwo nie moglo sie czepiac moch slow... bo ta to jest tak stronza, ze kazdej mej literowki nawet sie czepi bo jej brak wlasnego zycia..... a recze ci ze cie rozbawie :D
basik dziekuje, takich wlasnie slow mi trzeba! i mam zamiar byc piekna i zyc dalej nie ogladajac sie na niego
debillka moje jest nowe i ekologiczne cogliona...pisz pisz..przyda sie wiedziec..pisz jeszcze hahah ja to sie smieje tylko....debilizm nie zna granic
me ne frega un cazz..co do twego domu w gliwicah se wynajmuj nawet na.. bude dla psa,a podatek od przywiezionych pieniedzy juz zglosilas do do US w Gliwicach,ul. Młodego Hutnika 2 ?..od tych uzyskanych we Wloszech? tych 50 tys?
Cytat: SettediNove
debillka moje jest nowe i ekologiczne cogliona...pisz pisz..przyda sie wiedziec..pisz jeszcze hahah ja to sie smieje tylko....debilizm nie zna granic

a tego wpisu tutaj nie rozumiem
Zdaje sie ze bluzga juz glutami na wszystkie strony i myli watki :)
SettediNove

dzisiaj, 23:10 me ne frega un cazz..co do twego domu w gliwicah se wynajmuj nawet na.. bude dla psa
przykro mi, nie wynajmę ci bo już zajęty...przez młode małżeństwo.
ale jak nie wymagasz wyprowadzania, nie sikasz w domu i dobrze zapłacisz mogę i tobie wynając jak lokatorzy się wyprowadzą.
Możesz nawet posikać, biorę 6 miesięczne zabezpieczenie to na remont po tobie byłoby.

a o podatki się nie martw...w PL nie płaci się podatków od LEGALNIE ZAROBIONYCH PIENIĘDZY W IT !!
PODWÓJNE OPODATKOWANIE NIE ISTNIEJE !

NA MNIE HAKA NIE ZNAJDZIESZ KRÓLOWO PIAZZA DANTE ! JA ŻYJĘ UCZCIWIE I NIE BOJĘ SIĘ WŁASNEGO CIENIA !!!
Cytat: gatino53
dziewczyny opamietajcie sie swoja inteligencje i blyskotliwosc umyslu wykorzystajcie w pomaganiu osobom ktore tego widocznie oczekuja ,piszac na forum o swoich bolesnych problemach ,A wy wciaz te swoje wzajemne ,podejrzenia i obrzucanie sie blotem .Dlaczego jestesmy pelne jadu i zawisci 'mysle ze to wynika z naszych zlych doswiadczen we wloszech .Jestesmy stale w ofensywie ,ja z mej strony pasuje ,juz nie daje rady to nie moje miejsce na ziemi ,jestem bardzo zmeczona .Minely 3 mies od mojego urlopu ,i wciaz nie zaplacono mi witto e allgio .Nie bede opisywac ,aby nie wywolac burzy ,wiem margo radzisz aby walczyc o swoje prawa ,ale duzo mnie to kosztuje zdrowia .Nie jestem podlotkiem,i takie sytuacje powoduja ze nie spie po nocach .Amoja praca jako badante przy osobie poruszajacej sie na wozku jest absorbujaca ,i nie da sie pracowac na pol gwizdka .Tak wiec suchy chleb ale przy boku meza i kotow w kraju .Zostalo mi jakies 3 miesiace pracy we wloszech i potem podziekuje za prace .pozdrawiam
Witaj Gattino53, troszkę się wcinam w temat ale interesuje mnie to co napisałaś o "vitto ed alloggio" o co chodzi w "tym temacie" ? Ja za parę dni kończę "karierę" we Włoszech i mam pytanie co powinno być wliczone w likwidacyjene ? Jeżeli możesz to udziel mi odpowiedzi. A może też ktoś inny zna odpowiedź na moje pytanie ? Ps.w piątek wracam do kraju :)
a czego ty chcesz od slazaczek te sa inne od Polek nie pomagaja,bo slazacy nie pomagaja bo maj tak w genach ,to taka rasa..Dlatego powtarzam:Polska bez Slaska!
wiesz tu jest demokratyczny kraj tu nie ma krolowych,mylisz mnie z kims innym,powtarzam cipo raz enty i nie potrafisz przyznac sie do wlasnego bledu
Cytat: Margo49
Gatino, Ciebie sette namawiała na przyjęcie komorki a pewną osobę którą znam osobiście i do której sette wydzwaniała całymi dniami i nocami i zwierzała się z tego co robi i jak żyje wiesz jakich rad udzieliła???? kobieta poskarżyła się że pracodawca nie chce jej pensji wypłacić a ona jej kazała się z nim całować i iść do łóżka BO TO SIĘ PRZECIEŻ NIE WYMYDLI !!! TAKICH RAD UDZIELA TA PODŁA, BEZCZELNA SUKA !!! teraz mi się przypomniało i aż mnie zatrzepało z nerwów. Kobieta płakała i pytała mnie jak tak można radzić !! wiesz sette o kim mówię i wiesz że to prawda !!!
jesteś podłą , zakłamaną, dwulicową , starą suką !!!
Jakossie dziwnie sklada,bardzo dziwnie i niekorzystnie dla ciebie ..i tym nie pomyslalas,ale widze ze to ja jestem lepeij doinformowana..a tak sie sklada ze Krysia ta co sobie zawsze nia gebe wycierasz /zawsze pracowala dla babć..i nie meskiego PRACODAWCY...tylko przechodzila od babci do babci... I ja nie moge brac odpowiedzialnosci za jakas badante i to co ona opowiada lub nie opowiada
Cytat: Abate
Ja naprawdę nie jestem nią i żałuję że wogóle weszłam na to forum.

A dla mnie ten wpis jest wiele mowiacy... niestety...
Widzę że narobiłam sobie wrogów dziękując osobie która w moim mniemaniu mi pomogła,i wasz problem to nie jest to co opisałam,tylko moja wdzięcznośc dla kogoś kogo Wy nie lubicie!dzisiaj pojawił się następny wpis innej osoby w innym temacie,która prosi o pomoc7di9:uwaga:to też 7di9.1jestescie zabawne:)
Witam johanka ,a wiec witto e allogio ,z tego co sie orientuje to powinno byc wliczone do urlopu ,trzynastki i likwidicajnego.Mnie za 12 dni urlopu wyliczono sume 60 euro .Poniewaz mam umowe niegodna z rzeczywistym wymiarem godzin24tyg pracy zamiast 56 godz ,normalne ze czuje sie oszukana .Ale najlepiej w tym temacie ,pomoze ci margo ,pozdrawiam
no jasne Abate dla nas to rzecz oczywista .Sette nie boj sie, nie zapomnimy o tobie ,nie musisz ciagle o sobie przypominac .
http://www.naszswiat.net/ekspert-odpowiada/1483-kiedy-naley-si-dodatek-za-vitto-e-alloggio-.html
z kim ty piszesz gattino? bo cos nie widze tej osoby? Wg zbiorowego kontraktu pracy CCNL colf i badanti, za prace w niedziele i dni swiateczne wynagrodzenie za te dni musi zostac powiekszone o 60%.
sette chyba nie bardzo sie zrozumialysmy ,ten nick co podalas ok,ale wes przeczytaj po odpowiedzi eksperta komentarz.Jak widac to i eksperci nie sa niomylni ,a swoja droga to faktycznie co ekspert to inna interpretacja praw badante .
dodam dla jasnosci ze chodzi mi o gazete nasz swiat ,dzial porady .
johanka mam przed soba druk E301,i nie ma nawet wzmianki na temat mojego zameldowania we wloszech ,jest natomiast moj adres polski .Tak wiec z tego wynika ze nie bedziesz musiala miec zameldowania wloskiego ,aby otrzymac zasilek .Ale pamietaj musisz miec druk E301 .Powtarzam troche to trwalo ok.3mies.ale przyznano mi zasilek w kraju w 2008 r ,mysle ze przepisy sie nie zmienily .pozdrawiam dobranoc
Cytat: gatino53
Witam johanka ,a wiec witto e allogio ,z tego co sie orientuje to powinno byc wliczone do urlopu ,trzynastki i likwidicajnego.Mnie za 12 dni urlopu wyliczono sume 60 euro .Poniewaz mam umowe niegodna z rzeczywistym wymiarem godzin24tyg pracy zamiast 56 godz ,normalne ze czuje sie oszukana .Ale najlepiej w tym temacie ,pomoze ci margo ,pozdrawiam
Dziękuję Gatino53, właśnie czekam na odpowiedź od Margo. Ps. a o zameldowanie to nie ja pytałam :>
johanka, wpadłam na moment ale znikam bo padam ze zmęczenia.Jutro do południa zadzwonię do Ciebie na nr który mi podałaś to wytłumaczę Ci co i jak. Przygotuj sobie pytania co byś chciała wiedzieć.
Szkoda że nie masz stacjonarnego bo mogę dzwonić przez net za darmo.(dlatego pytałam o nr stacjonarny na priw)
ale na kom też zadzwonię, nie zbankrutuję :)))
pozdrawiam serdecznie
Margo
Cytat: Margo49
johanka, wpadłam na moment ale znikam bo padam ze zmęczenia.Jutro do południa zadzwonię do Ciebie na nr który mi podałaś to wytłumaczę Ci co i jak. Przygotuj sobie pytania co byś chciała wiedzieć.
Szkoda że nie masz stacjonarnego bo mogę dzwonić przez net za darmo.(dlatego pytałam o nr stacjonarny na priw)
ale na kom też zadzwonię, nie zbankrutuję :)))
pozdrawiam serdecznie
Margo
Dziękuję Margo49 za telefon. Dziś zostało wszystko uregulowane. Jestem zadowolona. Pozdrawiam.
Cytat: efelipe
"............. pojawia się przemoc w domu, a także zdrada. Matka postanawia zostawic cały ten włoski rozgardiasz i wrócic do Polski. Co teraz począc? ...."

ODEJSC,!
Napisac sobie na lusterku DAM RADE i zaczac zyc jak kobieta, matka i CZLOWIEK:)
Ale zeby zaczac zyc, trzeba miec za co, bo dla kogo to ona ma zyc.
Wiec, ona powinna isc do sadu i zalozyć sprawe o alimenty i o pozbawienie go praw rodzicielskich lub ograniczenie ich. Takie ograniczenie praw rodzicielskich lub pozbawienie, nie wyklucza alimentow na rzecz dziecka, tak samo jak dziecko zachowa wszelkie prawa dziedziczenia.
Pozbawienie go wadzy rodzicielskiej, mysle ze jest dobre, bo nie bedzie musiala, twoja siostra, w razie wyjazdu i innych rzeczy pytac tego drania o zgode.
Ja tak zrobilam i dziecko mimo to ma dobry kontakt z ojcem.
Czasami po prostu tak trzeba.
W pozwie uzyj argumentu PRAWDA!
Napisz krotko, rzeczowo i bez emocji.
Jego powinna siostra poinformowac, ze teraz ona rozdaje karty.
Przemocy nie wolno wybaczyc. Pierwszy raz jest sie ofiara...pozniej ochotnik!
WIEM CO MOWIE.
Czesto zerkac do lusterka i miec w du...e, co na to on.
Nie warto tkwic w piekle..bo do raju tuz tuz:))
P.S. Wrocilam z urlopu z daleka...:)))
Widze ze nic sie nie zmienilo, tylko watki pousuwane:)))
Buzka:))
edytowany przez Magdalena-Malpa: 21 paź 2011
1522 to specjalny numer, pod który mogą dzwonić wszystkie kobiety, które doświadczyły przemocy, zastraszania, poniżania, które boją się o bezpieczeństwo swoje i swoich dzieci.

Rozmowa z infolinią, z zarazem poradnią 1522 jest bezpłatna, czynna 24 godziny na dobę przez 365 dni w roku.
W chwili obecnej operatorzy odpowiadają w języku włoskim, angielskim, francuskim, hiszpańskim i arabskim.
Krajowa Sieć przeciwko Przemocy (La Rete Nazionale Antiviolenza) została stworzona z inicjatywy Departamentu ds. Równouprawnienia (Dipartimento per le Pari Opportunità i oferuje pomoc prawną i psychologiczną wszystkim kobietom na terenie Włoch. www.antiviolenzadonna.it
Witam serdecznie, jestem tu pierwszy raz nawet nie wiedziałam o istnieniu takiego portalu,właśnie sie zalogowałam i przeje do sedna sprawy. Jestem matka 4letniego chłopca i jego ojciec jest Włochem. maiłam nadzieję,że wszystko się jakoś ułoży i uda mi sie uzyskać jakieśkolwiek alimenty,ale się myliłam . Mieszkam w polsce,urodziłam dziecko w polsce też przez przypadek do tam planowałam swoją przyszłość gdy sprawa nasz związek uległ zakończeniu z jego strony wniosłam sprawe do Sądu jeszcze w ciąży,także ciągnie się to już 5 lat i dalej nic ,zrobiłam już wszystko poruszyłam niego i ziemie i dalej nic!Jestem załamna bo nie wiem czy da się to kiedykolwiek zakończyć? poszedł za nim nawet list gończy powołałam się na wszystkieKonwencje jakie były możliwe i nic ze strony włoskiej nie ruszyło! Czy ktoś jest w stanie mi coś pomóc w tej sprawie? Sama go wychowuje w małej miejscowości ,nie potrafię sobie ułożyć spokojnie życia bo nie ma nawet z kim i jak!poprostu już nie mam siły.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 134

»

Pomoc językowa - tłumaczenia