Ojciec Włoch, dziecko, problemy...

Temat przeniesiony do archwium.
121-134 z 134
| następna
''....Czy ktoś jest w stanie mi coś pomóc w tej sprawie?'' tak ...dobry adwokat,bardzo dobry adwokat
to chyba ich nie ma a jak są gdzieś to mnie na nich nie stać, a każdy boi się podejmować takie strawy bo z tego co się orientuję nasze władze nie są w stanie podpisać porozumienia z włochami w tej strawie i jeszcze nie słyszałam żeby to się komuś udało
porozumienie jest podpisane
to się nazywa JURYSDYKCJA !! NIE ŻADNE POROZUMIENIE !! jednak masz mniej zwojów niż kura !!
ale z ciebieiignorantka na dodatek wprowadzasz kobiete w blad o JURYSDYKCJI mozemy zaczac mowic jak juz forowiczka bedzie miala pelnomocny wyrok sadu w rece.. z wpisu wynika ze nie ma go...z wpisu wynika ze od 5 lat sie stara o wyegzekwowanie wyroku ..przynajmniej ja to tak rozumiem ..ale dziwnym trafem dziecko ma tylko 4 lata..wpis jest malo konkretny..dlatego odradzam fiolet a doradzam adwokata....Jurysdykcja to wladza sadowa.A porozumienie umowa konwencja to co innego..i my tu mowimy o porozumieniu miedzy Polska a Wlochami ..precyzyjniej o Konwencji HASKIEJ!!!!!No chyba ze to ty masz nicka madagaskar81 i wg ciebie wiesz o czym piszesz ..bo ja guzik rozumiem z tego co magadaskar81..kraina czarna skwarna ..napisala..to jest wpis o wszystkim i o niczym..Afryka czarna
..z sieci wynika ze Konwencja o alimentach zostala podpisana przez wszystkie kraje UNI w kwietniu tego roku.. konwencja wejdzie w życie począwszy od 2013 r.... a ja dalej uparcie doradzam adwokata a nie siedzenie na fiolecie..Madagaskar wysle ci to info na priva...choc musze rzec szczerze jak to ja mam zwyczaju ..co na sercu to jezyku..uwazam cie za nieistniejaca osobe z nieistniejacym problemem
Cytat:
kraje UNI
?
hahahahahah dobre!
porozumienie:
układ,konwencja , umowa, przymierze, traktat, transakcja, pakt, ugoda, kontrakt
Cytat: gosiaBG
Cytat:
kraje UNI..prostuje: kraje czlonkowskie UNII..skoro sie czepiasz a i tak kazdy rozumie..dodam ze i USA a nawet Ukraina!/widze ze zabraklo ci w twym subiektywnym odbiorze tekstu slowa o 'czlonku'...zawsze ci przeciez mowie ,powtarzam ze to nie sa....cazzi tuoi ..widze, ze sie juz osluchalas.hehehehe
..nie obejdzie sie bez ustanowienie pelnomocnika we Wloszech /dla pomyslnego zalatwienia twojej sprawy celem wyegzekwowania alimentow od obywatela wloskiego/..wczesniej bedziesz musiala poniesc koszty przetlumaczenia/ale to wszystko to powinien ci powiedziec adwokat do ktorego cie usilnie odsylam..wiadomosci sie szuka u ZRODLA!..nie na fiolecie!//musisz przetlumaczyc na j.wloski wniosek sadowy i akt ur dziecka...przykro mi ale takie sa konsewkwencje trafienia na nieodpowiedzialna osobe plci meskiej. z IT...bardzo mi przykro
unia -> unii, jeśli jeszcze nie zajarzyłaś.
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......ichahahaha!
Widze Madagaskar91 ze nie pojawilas sie juz wiecej..pociagne temat moze sie komus innemu przyda.Jestes Mdagaskar w posiadaniu wyroku sadu,ktory zasadzil alimenty od ojca dziecka nrzecz nieletniego potomka.....ów wyrok sadu polskiego..czyli sadu zagranicznego dla Wlochow musi byc wykonany w Italii wg obecnego obowiazujacego prawa wloskiego,uznanie wyroku sadu polskiego powinno byc automatyczne..tylko ,ze w Itali nic nie jest automatyczne i dlatego należy wnieść prośbę do włoskiego Sądu Apelacyjnego o tzw. “accertamento” tzn. zweryfikowanie, czy wyrok zagraniczny zawiera wszelkie niezbędne wymogi...Wlosi sie lubuja w biurokracji i papierkowej robocie.Tak jak wyzej pisalam muszisz miec wloskiego pelnomocnika/czytaj adwokata/ ktory w twoim imieniu zlozy wniosek z prośba o tzw.''accertamento'' do wloskiego Sadu Apelacyjn.
Rozporządzanie Bruksela II bis, zmierza do tego, aby automatycznie uznawać orzeczenia krajów członkowskich. Konwencja haska ma z kolei zapewniać szybki powrót porwanego dziecka.
– Takie jest założenie. Jednak oczywiście zarówno rozporządzenie Bruksela II bis, jak i konwencja haska przewidują wiele wyjątków, kiedy sąd w szczególnie uzasadnionych przypadkach może odmówić uznania orzeczenia lub wydania dziecka – mówi sędzia Anna Frączkiewicz.
Wyjątki podlegają ocenie i interpretacji sądu.
– Na podstawie art. 21 i 23 rozporządzenia strona może wystąpić z wnioskiem do sądu okręgowego o ustalenie, że orzeczenie, które zapadło w kraju członkowskim, nie podlega uznaniu np. dlatego, że jest sprzeczne z porządkiem prawnym naszego państwa – mówi sędzia Anna Frączkiewicz.
Tłumaczy, że fundamentem naszego prawa rodzinnego jest zasada dobra dziecka, jeśli więc inne orzeczenie godzi w tę zasadę, sąd polski ma prawo odmówić uznania takiego orzeczenia.
Podobną furtkę zawiera w art. 13 konwencji haskiej. Sąd może odmówić wydania porwanego dziecka, gdy istnieje poważne ryzyko, że powrót dziecka naraziłby je na szkodę fizyczną lub psychiczną.
http://www.pcpr.powiat-grodziski.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=635
Temat przeniesiony do archwium.
121-134 z 134
| następna

»

Pomoc językowa - tłumaczenia