....przyznam, ze nie czytalam calego watku ...wiec moze zadaje pytanie, na ktore jest tu juz odpowiedz. ...w takim razie przepraszam...
Mam bezterminowe polskie prawo jazdy. Od mojego zameldowania we Wloszech nie minely jeszcze 2 lata (mijaja w listopadzie tego roku).
Nie mam samochodu, wiec nie potrzebuje prawa jazdy na codzien. Jednak od czasu do czasu wypozyczam samochod i owszem prowadze z moim dokumentem. Co zamierzam zrobic takze pod koniec wrzesnia i z Rzymu udac sie do Francji.
Moje pytanie dotyczy tego, czy moje bezterminowe polskie prawo jazdy z roku 2001 sa wazne? Pytam, bo obilo mi sie o yìuszy, ze kazdy dokument ze zdjeciem, bez wzgledu na date waznosci lub jej brak, jest wazny tylko 10 lat.
Gdyby w razie czego dotyczyloby tylko mnie ...nie przejmowalabym sie, ale samochod wypozyczam na siebie ...i jedzie ze mna jeszcze innych 8 osob ...i bardzo bym nie chciala, zeby w momencie wziecia samochodu ...mi odmowia, poniewaz moje prawo jazdy nie jest wazne.
Moje prawo jazdy jest wazne?
Ile trwaloby, kosztowaloby i gdzie moglabym to zrobic jezeli chcialabym je wymienic na wloskie?
Dziekuje
edytowany przez marysia2: 17 lip 2013