Dyskusja c.d.

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 302
Niech zyja sztywniacy!!!
No właśnie..Sorry..powinnam była założyc dział "cazzate" :)) Ruda, zdjęcia doszły :)) Dzięki, to Londyn czy mi się zdaje..? Następna bionda... ;)) Jesteśmy laski, nie ma co :))
Ja po prostu widze , ze nie maja znaczenia wasze poglady tylko to zeby bronic sie na wzajem bo to przeciez kolega, kolezanka! tak zrobiliscie wczoraj z "taką początkujacą" i moim zdaniem sla ma 100% racje, a wy jak dzieci nie potraficie przyznac racji tylko urządzacie "zmasowany" atak na kogos kto wam zwroci uwage.. to naprawde załosne..
A ty niby co innego robisz...?
:)
Jezusie milosierny, MY urzadzamy atak... Przeciez to na nas ciagle ktos naskakuje, krzyczy, wyzywa, bije niemalze...
Sla... jeszcze slowko, dobrze? Nie trzeba pisac o tesknocie i o tym, jak jest ci zle, aby poczuc sie lepiej. Wrecz przeciwnie, im mniej o tym myslisz, tym lepiej dla ciebie. Takie pogaduchy o "glupotach" sa bardzo pomocne, uwierz mi.
Dee Sloneczko,pamietaj ze prawda i dobro zawsze bylo nie wygodne ale i tak zawsze bralo gore!!
Niech sobie mowia...Tyle ich co sobie pogadaja...
Dobrze ze zdjec nie widzieli,bo wtedy by im "cisnienie"skoczyl:)!!!
No to, Anonimus (taki masz łaciński nick a taka jesteś nierzymska..) załóż swój temat, swój dział..no problem..a co do bronienia się nawzajem - tu nie ma o co kopii kruszyć..normalne, że popiera się tego, kto wg nas ma rację, a pragnę nadmienić, że takowi nie pochodzą tylko i wyłącznie z naszego kółka różańcowego :) una pacca sulla spalla da Irvin, non ti alterare cara.. weź na wstrzymanie ;)
No Londra sono a Pisa;)
Mam wrazenie,że po wczorajszym boju nic na juz nie będzi można.nawet pogadac o pierdołach czy o czym tam kolwiek....:( Oni tak z ukrycia na nas patrza i jak już wcześniej powiedziałam,tylko czekaja,żeby zaatakować.żal im po prostu i tyle:):):)
Ruda26 dzieki za zdjecia!!
JAK WY TO ROBICIE ZE TAKIE SZCZUPLE JESTESCIE!!!!!!DAJCIE JAKAS RADE!!!
ruda, ja tez dziekuje, doszlo.:)
Ja akurat nic nie robię już taka jestem(a raczej byłam,od 8 dni nie pale i wagi przybywa:))
No,ale ja tak siedze i czekam na wasze zdjęcia.Irvin dzieki za fotkę,laska;)A reszta to co?:)
Dee będziesz dała radę sprawdzić tego emaila?
Alez wierze! Tylko chodzi o to, gdzie gadac!

Ja od lat jestem na roznych listach mailingowych i forach, sama prowadze listy, i jestem po prostu zwyczajnie przyzwyczajona do pewnych zasad. Niechby kto zaczal pisac cos nie na temat! Dwa trzy posty OK, pozartowac przez chwile, OK, potem opieprz od admina.

Przeciez w necie jest masa roznych forow, list, komunikatorow i innych wynalazkow gdzie mozna gadac o glupotach (ktore dla kogos moga byc bardzo wazne, rozumiem to! chodzi tylko o to gdzie! - bo jak sie o tym mowi nie tam gdzie nalezy, to te sprawy dla postronnych niestety robia sie glupotami).

Uwierz mi, ze jesli ktos wchodzi na forum lingwistyczne i przeglada posty ktore sie pojawily od rana i czyta to co bylo napisane w tym jednym watku ktory dzis zawojowal forum to mozna normalnie sie wkurzyc, koniec kropka!!!
Kto ze mna koresponduje wie, ze nie jestem sztywniakiem, jednak nie dysponuje czasem i wchodzac na forum SZLIFUJ SWOJ WLOSKI chce go szlifowac lub moze poszlifowac komus, to tak samo jak kiedy biore odkurzacz chce moc nim posprzatac a nie skopac ogrodek, kurcze, no zrozumciez wreszcie!
Ruda, sorki, ale musisz liczyc na Irvin, ja jeszcze godzinke tylko w pracy bede i telefony mi sie urywaja, nie dam rady... :( A o moje zdjecie musisz poprosic np. help, bo mi poczta srednio dziala dzisiaj.
Sla... mysle, ze to do niczego nie prowadzi, bo ty caly czas upierasz sie, ze to forum wylacznie lingwistyczne i ze my nie na temat... Jakos admin jeszcze nikogo ni eopieprzyl za gadanie o glupotach, pogodzie, pieluchach, problemach, chlopakach, szukaniu pracy itp., wiec to chyba najlepiej swiadczy o tym, po co to forum powstalo.
Pozdrawiam,
Dee
nie ma sprawy Ruda26.Za chwile bedziesz miala zdjecie DEE(jest na co popatrzec!)
Irvin bella mia mogęCi podrzucić emaila do sprawdzenia?Nie chcę byc tremenda...
Czy ktoś moze wysłać mi zdjecie dee no i oczywiście czekam na resztę"kliki"hihihihi;)
glupia... :)
Help czekam takze na twoje zdjęcie:)
Dee,uwazaj sobie bo wystapie z tego kolka...!!!
Ruda sprawdz poczte wyslalam ci dwa zdjecia w tym jedno DEE
Sei contenta?
ostatnie co pisze:
Non c'e' peggior sordo di chi non vuol sentire...

Jako lingwistka rozumiem slowa wg tego co znacza. "Szlifuj swoj wloski".
Nie chce przytaczac kilometra dzisiejszych postow na dowod, jak niewiele bylo w nich czegokolwiek na temat wloskiego (rowniez: Wloch, zwyczajow, tradycji, zycia itp).

I drugie (tez powtarzam). Kwestia organizacji forum. Nie ma watkow zamknietych gdzie nie wchodzi ktos kogo nie interesuje temat. Tutaj otwiera sie wszystko. Co z tego w jakim dziale piszecie. Ja przegladam ostatnie wiadomosci forum i pojawia mi sie tona postow nie zwiazanych wogole z tematem forum. Trudno znalezc te, ktore sa w temacie.

I zwyczajnie, jak ludzi, prosze o umozliwienie korzystania z glownej idei dla ktorej to forum istnieje. Chyba nietrudno pojac o co mi chodzi. Prosze grzecznie, nikogo nie obrazam, tlumacze (po raz ktorys juz) o co mi chodzi. Wiecej nie bede no bo... mam co robic.
Wlasnie wrocilem...widze ze duzo do czytania jutro bede mial. OOOoo...Sla .z calym szacunkiem dziewczyno....odpusc sobie. Sa rozne tematy i jesli Tobie przeszkadza te luzne dziisejsze tematy to zmien temat forum. Przeciez to w zaden sposob nie koliduje z niczym.Jak ktos ma jakis problem pomagamy mu i tak . Tylko ze na innym temacie. Jak ktos pisze o przepiasach kulinarnych to jest ok?
Jakos inaczej sobie wyobrazalem Wielka Sla. Prosze nie obraz sie ...ale zapal sobie trafke...albo co... po co sie czepiac.

P.s cos wszyscy sie nas czepiaja od wczoraj....cacchiarola! Irwin , Ruda, Dee, Help..i inni pozdrawiam ...a presto
Pa! Dawid,Widzisz ile cie wypowiedzi ominelo !A nastepnym razem przeskocz na "Rozne zyciowe roznosci"..Tam znajdziesz "aparat wladzy"
Ciao a persto Dawid;)
Davidku, milo mi ze sobie tak czy inaczej wyobrazales, i przykro mi ze moj obraz przyblakl, ale nic na to nie moge poradzic.

Wydaje mi sie jakbym rozmawiala w innym jezyku niz wy. Wiec wyjasnie raz jeszcze liczac na zyczliwe zrozumienie ;)

Na tym forum sa rozne dzialy. Ale w co najmniej kilku z nich pojawiaja sie watki na tematy jezykowe. Dlatego nie jestem w stanie szukajac tematu ktory by mnie interesowal przegladac kilku dzialow. Proste?
I dalej, zeby zobaczyc co na forum przybylo od kiedy tu zagladalam, klikam w: zobacz nowe wpisy od twojej ostatniej wizyty. Procz tego ze widze wszystkie nowe wpisy, ma to tez taka zalete, ze widze poczatek kazdego postu wiec latwiej sie zorientowac o co chodzi.
Jak dotad jasne?
No i jesli pojawi sie pare tylko wypowiedzi na tematy "towarzyskie", to pal diabli, mijam je. Ale jak sie zdarzy taki dzien jak dzisiaj, gdzie 99% postow jest w jednym temacie, i trace czas na przegladanie tego i szukanie czy gdzies sie nie zaplatal jakis post na temat, to czy nie mozna tego zrozumiec, ze sie wkurzam?

Ja wiem, mozna miec pretensje do admina ze zle zorganizowal forum. Mozna go poprosic o wydzielenie kawiarenki na temat Roznych Zyciowych Roznosci, i gadac tam sobie niekoniecznie przeszkadzajac innym...
Ale dlaczego nie istnieje tutaj zasada trzymania sie tematu forum????????

Inaczej sobie mnie wyobrazales. Tzn, jak? Ze bede sie wkurzac w duchu i dam spokoj? Rozumiem, gdybys tak napisal, jakbym dzis tutaj nabluzgala, obrazila kogos, czy sama sie obrazila. Ale ja napisalam i tlumacze to wszystko w najlepszej wierze, tzn ze wreszcie pojmiecie. Chodzi zwyczajnie, o nieutrudnianie sobie zycia!
Hej rozrabiary Irvin, Ruda,Help i inne/i co tak długo śpicie jesteście zmęczone ?
U buongiorno particolare a Adam - ti informo, non dormo piu' e sono gia' pronta a combinare ancora piu' casini ;)) Pure Irvin, ma lui e' ancora + imprevedibile di me..un bacione e fatti vivo :)
Adam 1- Hej dziewczyny potrzebuję pomocy. Znalazłem interesującą mnie stronkę i nie mogę rozszyfrować linku "visute e piaciutte"
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 302