Dyskusja c.d.

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 302
Odpowiedz na wasze pytanie to odpowiedz na pytanie;Najajatrakcyjniejsza kobieta na zdjeciu,to??
No tośmy się doczekali:)nawet zdjęć powysyłać nie można:(
mam emaila do; dee,irvin,help
Dawid twojego nie mam mozesz mi podać?
sla... wrzuc na luz...
[email]
Sla, to pisz po włosku, będziesz mieć włoskie forum.. rzuć ciekawy temat, po włosku, to chętnie odpowiemy, po włosku...oki?
kochani, wy w przekomarzaniu sie jestescie mistrzami, i jestescie przemili, ale kazde forum ma jakis temat, a to forum nie ma za temat wysylania zdjec i pisania na ten temat tysiaca zabawnych postow, ale jezyk wloski! Rozumiem ze sie lubicie i jest Wam razem dobrze, sytuacja sie powtarza... ja bede ta zla i okropna, ale ja tu wchodze w sprawach jezykowych i przeszkadza mi przedzieranie sie przez stosy zabawnych przekomarzan niezwiazanych w zaden sposob z tematem forum!

Na wszystkich forach na ktorych jestem jest absolutna zasada pisania na temat, czemu tutaj tak nie moze byc?
Czy nasze pogaduszki - jak je nazywasz - towarzyskie przeszkadzaja komus w korzystaniu z forum?... Mi dici in che modo? Mi pogaduchy o pieluchach i goraczkujacych dzieciach na watku polacca i italiano jakos nie przeszkadzaja...
Rzucaj temat Sla, hop...bęedziemy się dostosowywać zamiast pisać o pierdołach..
...nie wszystkie watki na tym forum ograniczaja sie do spraw jezykowych, moja droga...
Irvin, nie o to chodzi. Ja po wlosku moge sobie pisac z Wlochami. Na tym forum od dawna cos tam robie, a nie jest to akurat pisanie po wlosku. Nie interesuje mnie pisanie z Polakami po wlosku, choc kiedy wy piszecie czasami fajnie poczytac. Ale jak piszecie po polsku o zdjeciach to mnie tak samo wkurza jak opowiadanie polskich kawalow po polsku.

Problem glowny jest taki, ze to forum jest tak zorganizowane, ze przegladajac ostatnie posty musze sie przedzierac przez wszystkie tematy, a nie dysponuje czasem (ani ochota) zeby wyluskiwac jak groch z popiolu jakies sprawy lingwistyczne sposrod tych towarzyskich ktorych zrobilo sie 99 %. Gdyby takie sobie pisanie offtopicowe pojawialo sie gdzies tam z boczku w oddzielnym watku ktorego bym nie musiala wogole widziec to mialabym to w nosie, ale tak to mi po prostu normalnie przeszkadza.

I slonko, nie mow mi co mam robic aby miec forum wloskie, bo jakos je mam od co najmniej pol roku, i najczesciej mam na nim to czego szukam. Chodzi tylko o to, zeby na forum pt. Szlifuj swoj wloski nie prowadzic rozmowek towarzyskich niezwiazanych z jezykiem, OK?
Ruda26,Czy ta dziewczyna na plocie to ty?
Kurcze,przydaloby sie wiedziec ktoz to taki?Napewno ktos z forum....
napisalam ponizej.
A mnie tamte pogaduchy tez przeszkadzaja, czemu dalam wyraz.
Dee..mnie pieluchy przeszkadzają ale nic nie mówię, w końcu każdy ma prawo o czymś co mu sta a cuore pogadać.. byle nikogo nie obrażał i się bez potrzeby nie czepiał.. a jak Sla tak bardzo chce chętnie pogadam z nią o włoskim, ale po włosku.. ah, i nie o sms :))
Irvin, ale przeciez my rozmawiamy rowniez o sprawach jezykowych, prawda? Dzis nauczylas sie paru nowych slowek o kapieli i rosole... ;)
Taaaa...infatti, hai ragione :) Sla, chcesz pogadać o rosole? Nie bądźmy świnie Dee, podzielmy się rosołem..Dawidek podzieli się piwem..i już ;))
Sla, niestety (dla Ciebie, wydaje sie) forum to nie sluzy tylko i wylacznie sprawom jezykowym. Jest podzielone na rozne dzialy, i mysle, ze sa one potrzebne, np. osobom znajdujacym sie we Wloszech bez nikogo bliskiego i potrzebujacym od czasu do czasu podzielic sie swoimi radosciami i smutkami z innymi. Jest dzial o nauce jezyka, o szkolach, egzaminach, ale jest tez o Italii ogolnie i o "innych" sprawach. Co w tym zlego?...
wlasnie na tym problem polega, ze tyle bylo tam pisaniny na zasadzie przekrzykiwania sie na wycieczce, ze zadnych spraw jezykowych nawet nie dalo sie zauwazyc, moze sie zgrywasz, a moze cos bylo chetnie bym sie tez nauczyla, ale nie mam czasu przedzierac sie przez taki gaszcz postow w zasadzie o niczym.

Dziewczyny, prosze, nie wkurzajcie sie na mnie, ja po prostu probuje Was nieco przywolac do porzadku, bo sie rozbawilyscie, naprawde wasze przekomarzanki sa sympatyczne, ale jak czlowiek czegos szuka i nie ma czasu na, przepraszam, glupoty, to normalnie to przeszkadza, wiec chyba nie jest to nic zlego ze prosze zeby forum stalo sie tym dla czego zostalo stworzone, czy moze mam zacisnac zeby, i bac sie cos powiedziec, lub tez wylaczyc przegladarke...? Nie mam zamiaru sie klocic, powiedzialam to co uwazam, i fajnie byloby jakby sie udalo zyczliwie dojsc do jakiegos kompromisu, non e' vero?
Brawo Sla! nareszcie ktos sie odważyl poruszyc tą "ekipe" co sie trzyma razem i najezdza na wszytskich co maja inne poglady... słodkopierdzenie jest tu niepotrzebne!
Zgadza sie !!!!!1
A ja nauczylam sie mnostwa fajnych "brzydkich" slowek......:) i wiele innych rzeczy z gramatyki.A poza tym DEE uwielbia poprawiac wiec przy okazji mozemy migliorare il nostro italiano...
Sla, to, co dla jednego to "glupoty", dla kogos innego moze byc odskocznia od rzeczywistosci, w ktorej czuje sie po prostu samotny (mi riferisco qui soprattutto al tema polacca e italiano). Gdyby to forum przeznaczone bylo tylko i wylacznie do nauki jezyka, nikt nie tworzylby dzialow, o ktorych pisalam wczesniej... Moze troche zrozumienia, co?...
Help, no wlasnie, pisz wiecej po wlosku, bo malo okazji dzisiaj mialam do poprawiania cie... ;)
Dee, jak powiedzialam, jest to wg mnie kwestia zlej organizacji forum. Dzialy towarzyskie moglyby istniec jak najbardziej, ale nie powinny byc polaczone z tematami jezykowymi. To mowilam na watku polacca itp, i to samo mowie tutaj. Chcecie kawiarenke, zalozcie kawiarenke, ale oddzielcie ja od jakby spraw roboczych, i wszystko bedzie OK.

a do tego:

np. osobom znajdujacym sie we Wloszech bez nikogo
>bliskiego i potrzebujacym od czasu do czasu podzielic sie swoimi
>radosciami i smutkami z innymi. Jest dzial o nauce jezyka, o szkolach,
>egzaminach, ale jest tez o Italii ogolnie i o "innych" sprawach. Co w
>tym zlego?...

Jw, ale: czy mozesz mi powiedziec co w tym wszystkim czym dzis zarzuciliscie forum typu, ropuch na koszulce czy nie, bylo zwiazane z tym co tutaj powyzej wymienilas? Bo ja nie zauwazylam nic.

Ja koncze te dyskusje, bo wyrazilam swoje zdanie, a nie chce znow zeby mi wylewac na glowe zale i pretensje.

Powiem tylko jedno, dlugo szukalam forum wloskiego na ktorym mozna byloby cwiczyc sie w problemach gramatycznych, zawilosciach frazeologii, wyrazeniach idiomatycznych itp. Wydawalo mi sie ze znalazlam. Ale jak tak to bedzie wygladalo ze zeby znalezc post na temat jezyka bede musiala spedzic 10 minut na przegladanie postow przypominajacych przekomarzanki na gadu gadu, to dam sobie z tym spokoj, bo po prostu nie mam na to czasu.
hmm ciekawe tylko dlaczego wasza dyskusja c.d znalazła się w dziale nauka- pomoc jezykowa, a nie np. w inne?? sla nie gadaj z nimi bo nie wygrasz "ta grupa trzymająca wLadzE' zakrzyczy Cie na śmierć byleby to oni mieli rację - tak ja to zrobili wczoraj z "taką początkującą". szkoda sobie na nich język strzępić!
Nie chcę sie wtrącać,ale wysłałam Wam zdjęcia:)
Irvin, zarzut dla ciebie. Dlaczego, na litosc boska, zalozylas ten watek w dziale nauka???
hm... teraz niby wladze trzymamy... ;) ja tam nic nie trzymam, mam rece zajete stukaniem w klawiature... :)
eh jak ktos nie potrafi bronić swojej racji używając konkretnej argumentacji to już mu tylko żartować pozostaje.. żałosne.. żegam szanowną "klikę" ciao!
Dee, ja akurat bardzo lubie czytac jak ty pomagasz ludziom we wloskim, i pod tym wzgledem naprawde Brava, ale tutaj mnie wkurzasz, tym bardziej, ze zamiast przyznac, tak, zagalopowalismy sie, jako argument uzywasz sprawy watka Polacca e italiano, a przeciez nie o to chodzilo, juz bardziej potrafie ich argumenty zrozumiec niz argument na temat tej tutaj przekomarzanki (wybacz, ale dla mnie to co tutaj pisaliscie to byly glupoty niezwiazane kompletnie z tematem forum, nie pisaliscie o tesknocie i rzeczywistosci itp).

Wiec nie nawiazuj prosze do tamtej sprawy, a jesli, to powiedz normalnie, oni tam moga, a my nie? To juz bardziej zrozumiem.

I basta, dzieciaki, kazdy czasami nieco narozrabia, ale trzeba umiec powiedziec dosc.

A jeszcze w odpowiedzi na kilkakrotne nawolywanie mnie do pisania po wlosku. Jeszcze raz chce powiedziec, ja na tym forum nie mam zamiaru pisac po wlosku, nie po to tutaj zagladam. Interesuja mnie rozne problemy gramatyczne i lingwistyczne i czesto, bardzo czesto takie znajduje, sama czegos sie ucze, a czasem komus w czyms pomoge. To chyba nie jest zle. I mysle ze bardziej po to to forum jest niz po to zeby robic ping pong postami na temat niczego.

Per me basta.
Sluchaj anoniums,czy ty wiesz na czym polega dyskusja?Na dialogowaniu i rozwijaniu watkow. Zdarza sie ze ktos z nas podda temat nie zwiazany z tym dzialem i w ten sposob "wytacza sie " dluga polemika....Ale nie powinno to nikomu przeszkadzac,bo jak zauwazysz ktos kto szuka pomocy wystarczy, ze napisze w dziale nowy watek i zaraz znajduje rozwiazanie problemu(zwykle jak to okreslilas"grupa trzymajaca wladze")
Wiec o co Ci chodzi?
Masz jeszcze cos do nas?
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 302

Zostaw uwagę