POLACY KONTRA WLOSI

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 235
RAZORSHARP TAK???A CO ONI CI ZROBILI?
osobiscie z dziewczynami nie mam problemow
mam dziewczyne i zawsze mialem:-)

powtarzam ze jestem polakiem. Ale, zdarzylo mi sie wiele wiele razy zeby pojechac do polski i rozmawiac gdziestam z jakas polka... nigdy na poczatek nie mowie za duzo o sobie... ale jak wychodzi ze mieszkam we wloszech to dziewczynie (w 80% przypadkow) zmienia sie usmiech na twarzy.
mała izka, wystarcza mi to, jak wyglądała próba połączenia pewnego Włocha w swoim życiu stabilizacji i szaleństwa (szkoda tylko ze potrzebował do tego dwóch kobiet) nawet jak rozmawiam ze swoimi kolegami narodowości włoskiej; opowiadają mi o swoich sprawach to zauważyłam ze się "głupio asekurują" tzn. utrzymują dobre kontakty z kimś tam na boku, w razie gdyby z inną nie wyszło, taki plan awaryjny. no coż jak dla mnie
albo wóz
albo przewóz
sorry dziewczyny ale z waszych wypowiedzi wynika ze Polki mozna spotkac tylko na tym forum:\ i ze wszystkie Polki maja kontakt z włochammi:\ ciekawe to.Ciekawe cobyscie powiedziały jakby Polscy facei na okragło truli o francuskach które tez sa zajebiscie seksowne itd
Polak12 to to mow sobie o tych francuskach...przeciez nikt wam niebroni!A poza tym czego sie spodziewaliscie??!!ze bedziecie najezdzac na polski jakie to one niesa zle a my sie nic nieodezwiemy??!!
Druga sprawa jest to ze włosi mysla ze moga wszystko powiedziec cudzoziemce idacej po ulicy nawet jak idzie ze swoim meszczyzna a jak Polak popatrzy sie na włoszke która idzie w towarzystwie włocha to odrazu jest burda.No cóz zasady moga ustalac u siebie, ale w Polsce tego robic nie beda bo A)nie sa u siebie B)beda musieli nauczyc sie szybko biegac ,a jak nie naucza sie szybko biegac to sie im cos przylepi:)
Polak, ja nie mam jakis kompleksow na swoim punkcie i mam na tyle wysokie poczucie swej wartosci ze nie obchodzi mnie to co ty oraz inni faceci myslicie o francuskach i innych kobietach innych narodowosci. Jak wam sie podobaja startujcie do nich. zycze powodzena
HAHAHAA RACJA
polk skoro posuwasz sie az do takich wnioskow to ty chlopie naprawde musisz miec powazne kompleksy. serdecznie wspolczuje
WIECIE CO SZKODA MI SLOW!!!!POWAZNIE NIEWIEM CO MAM NPISAC!!!????!?!?!?!
DLAMNIE JEST JEDNO WYJASNIENIE.POLACY JESTESCIE ZAZDROSNI O WLOCHOW I TYLE!!! CZY MOWIAC ZE WLOCH PODRYWA I MOZE MIEC KIEDY CHCE JAKA DZIEWCZYNE NIE JEST ZAZDROSCIA BOMOZE NIE KTORYM Z WAS SIE TO NIE UDAJE?!?!
ZASTANAWIA MNIE TO WSZYSTKO PO WASZYCH WYPOWIEDZIACH.TAK NAS BRONICIE MOWIAC ZE ONI NAS TYLKO CHCA WYKORZYSTAC?NIE RAZ BYLA SWIADKIEM JAK JAKIS DUPEK ZACZEPIAL W BIALY DZIEN DZIEWCZYNE I BYL DOSYC NATARCZYWY I NIKT JEJ NIE POMOGL.KIEDYS STOJAC W CENTRUM KATOWIC W POLUDNIE PODSZEDL DO MNIE JAKII PALANT BO CHCIAL PAPIEROSA.JA NIE PALE.CHWYCIL MNIE ZA SZYJE I ZAZADAL PAPEROSA.OBOK STALO PARU MEZCZYZN I CO? NIKT MI NIE POMOG!!!NIKT!!! TAK NAS BRONICIE?
Maleństwo:) nigdzie nie jest napisane ze macie kochac Polaków:\bo za co-jak włosi sa tacy zajebisci (on nawet jak bije kobiete to jest zajebisty bo jest maczo:))))rnNikt nie pisze ze wszyscy włosi sa tacy sami,i wszystkie Polki sikaja w majtki na widok wlocha.Ludzie sa rózni jedni jada do pracy (by pracowac) drudzy jada z nadzieja a "nóz pozna włocha"
ty chyba jednak troszke ograniczony jestes...
o jakich kapleksach mówisz?My stwierdzamy fakty,wy niestety nie chcecie ich zobaczyc,a zreszta co mnie to obchdzi róbcie co chcecie.narka zycze powodzenia w polowaniu na włoskich maczo:)
Dziewczyny, wiem, ze to przykre, ze nasze rodaczki tak sie zachowuja, ale taka jest prawda. Od razu mowie, ze nie pisze o uczestniczkach tego forum i ich mezach, takze nie odbierajcie tej wypowiedzi osobiscie. Kiedy Wlosi przyjezdzaja do Polski na weekend nie maja ZADNEGO problemu, aby znalezc Polke na noc. Nie musza byc nawet przystojni, wystarczy, ze sa Wlochami, nie musza nawet naklaniac na "sciaganie majtek", kobity same to robia. Nie wiem dlaczego, ale wiele dziewczyn mysli, ze bzykniecie obcokrajowca to jakas nobilitacja. Oczywiscie nie chce generalizowac, nie wszystkie Polki sie tak zachowuja, ale jest wystarczajaca ilosc, aby robic nam nieciekawa opinie za granica. Tylko, ze konsekwencje ponosza nie one, ale porzadnie, ambitne kobiety, ktore wyjezdzaja do Wloch, aby znalezc dobra prace, spelniac sie zawodowo i normalnie zyc...
Jeszcze jedno, jestem kobieta, takze nie przemawia przeze mnie zawisc:)
POLAK12 DAJ SOBIE SPOKOJ BO NIE WYGRASZ!!!!!!! MASZ SWOJE ZDANIE A MY SWOJE!!! JESLI POLKA WYCHODZI ZA MAZ ZA WLOCHA CZY WOGOLE ZA JAKIEGOS INNEGO FACETA INNEJ NARODOWOSCI BO NIE DLATEGO ZA SWIETNIE POTRAFILA SCIAGAC MAJTKI. NIEWIEM CZY ZNACIE TAKIE SLOWO JAK MILOSC?SERCE NIE SLUGA.JEST MNOSTO PAR MIESZANYCH.A WLOCH TO CO?JAKA ODMIENNA RASA? DAJCIE SPOKOJ!!!!
O wlasnie!
Dziekuje bardzo za ten komentarz. Tak wlasnie jest.
Wiele razy sam sie sprzeczalem z mojmi wloskimi przyjacielami bo jak ktos slyszy ze jestem z polski to odpowiada ze polki to wszystko k***y! Jak mowie ze jade do polski na wakacje to wszyscy sie usmiechaja ze napewno bede sie bzykal co dzien z jakas inna! A potem jade do polski no i tak wlasnie jest... dla wiekszosci wlochow nie ma problemu zeby znalesc sobie towarzystwo na noc. Tak jak juz wczesniej powiedzialem... wloch idzie na ulice w warszawie i do wieczoru uzbiera bardzo duzo numerow tel.
No i oczywiscie nie wszystkie polki takie sa... per esempio moja dziewczyna taka nie jest:-)
Konsekwencje ponosza wlasnie uczciwe dziewczyny.
Polak12 dużo winy leży po waszej stronie ,skoro Polki wybierają niestałych w uczuciach południowców. Pozdrawiam
JADWIDZIA22 BRAVISSIMA!!!!!!!!!!!! NIC DODAC NIC UJAC!!!!!!!!!!!!!!GRATULUJE!!!!!!!!!!!
Nie naleze do najprzystojniejszych ale paskudny tez nie jestem, zreszta nie wyglad tu decyduje.Chce Wam wszystkim tylko napisac, jak poznalem moja byla , wloska zone.Dalem ogloszenie do gazety, nie kryjac sie ,ze jestem Polakiem, gdyz z tego jestem dumny i faktycznie nie musialem sciagac majtek by ja w sobie rozkochac, potem byl slub i tak dalej, wiec mysle, ze jako jeden z nielicznych Polakow jestem jednak w jakis sposob dowodem na to, ze my mezczyzni Polacy mamy, takie same identyczne szanse jak wszyscy inni Wlochow nie wylaczajac.A to ,ze nasze panie leca na Wlochow a my pomimo wszystko wolimy nasze piekne Polskie dziewczyny, to juz inna para kaloszy.
Iza przeczytaj to co napisała Perrosalchicha i Znek wlasnie o to mi chodzi nie.Nie mówie ze to reguła ale bardzo czesto tak jest
ja jestem jak jestem i wiem co robie!!!!!!!!!!!!!na pewno nie sciagalam majtek dlamojego italiano!1pozdrawiam
nie martwcie sie chlopcy, niedlugo Bulgaria i Rumunia wejda do Unii. bedziecie mogli wybierac w kobietach prawie jak Wlosi;) tak naprawde zazdrosc was zzera bo niestety nie macie tyle odwagi (tak tak!) by wiazac sie z kobietami z innych krajow
Dziewczyny, wiem, że wiele z Was znalazła wśród Włochów swoje drugie połówki i nie może się zgodzić z powszechnie panującą opinią, że Włosi to lovelasy jakich mało. Generalnie dla Włocha na pierwszym, drugim i trzecim miejscu jest..sex. Oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły i może niektóre z Was miały to szczęście, że na te „wyjątki” trafiły. Ja pracuję z Włochami i włos się na głowie jeży jak słyszę relacje z ich weekendowych podboi. To, że mają po 2-3 dziewczyny jednocześnie, to NORMA! ( oczywiście każda z tych dziewczyn, żyje w przekonaniu, że jest jedyna i tylko ją italiano kocha). Nie twierdzę, że akurat którejś z Was trafił się taki wyrachowany italiano, ale na pewne rzeczy i wypowiadane przez nich słowa trzeba patrzeć „z przymrużeniem oka”. Oni naprawdę są mistrzami w bajerowaniu i nieźle potrafią się bawić uczuciami. A Polacy wcale nie są tacy źli...hmm, no mój jest rewelacyjny! :-) Pozdrawiam
BRAWO UMBRYJKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak sobie pobierznie czytam i wyłapałam w jednym wpisie zdanko traktujące o negatywnym stosunku włochów do polek (tzn traktowania ich jako łatwą zdobycz na jedną noc) faktycznie taka obiegowa opinia krąży wśród niektórych włochów ale włochów prostaków którzy mieli styczność z polkami reprezentującymi podobnie niski do nich poziom umysłowy..wśród osób należacych do włoskiej inteligencji z taką opinią raczej się nie spotkasz podobnie jak nie znajdziesz chętnych do neglizu polek pośród tych,które wywodzą się z analogicznej klasy społecznej(nie napiszę polskiej inteligencji bo ta nie istnieje w naszym kraju) i budowaniu relacji męsko -damskich używają przede wszystkim głowy a nie pewnej czteroliterowej częsci ciala..
Masz rację mój też jest super. Tylko to ja szukałam właściwego Polaka , a nie on mnie. I to się opłaciło. Bo takiego Włocha to się nie poszuka szybko. Pozdrawiam
no to annnaa masz szczęscie że trafiłaś na takiego rewelacyjnego polaka -widocznie to biały kruk.Przeciętny polak jest zwykle sfrustrowanym,nietolerancyjnym gburem o szarej aparycji (no ale to kwestia gustu) i co najgorsze równie szarej osobowości.Zaloty w ich wykonaniu gracją dorównują tym z okresu ery kamienia łupanego (tylko czekać aż cię zdzieli maczugą w głowę i za włosy zaciągnie na legowisko w jaskini) a spontaniczność i zwykła ludzka życzliwość to dla nich pojęcie abstrakcyjne.To co mnie szcególnie razi w (jeszcze raz podkreślę przeciętnym-bo zawze istnieją odstępstwa od reguły) polaku to konfliktowość, zgryzliwość,wieczne narzekanie,kompletny brak radości życia i emanowanie negatywną energią.Nie twierdze że wszyscy z faceci z południa są wyzbyci wad-mają ich często dosyć dużo ale niestety kiedy zrobić bilans panowie z polski nie wypadają na ich tle najlepiej ...
Rahma, albo ja miałam tyle szczęścia, że na niego trafiłam, albo Ty takiego pecha, że nie trafiłaś na żadnego fajnego, inteligentnego i spontanicznego Polaka.
Co do Włochów: to oczywiście są bardzo fajnymi kumplami, ale nic więcej! Bycie jedną z wielu mi osobiście by nie odpowiadało, ale jak sama zaznaczyłaś wszystko jest kwestią gustu..
faktycznie jeżeli załozymy że ty miałaś szczęscie to mnie w takim razie spotkał nieziemski pech.(spostrzeżenia oparłam na kilkuletnich obserwacjach osob z mojej i nie tylko grupy wiekowej i związkow przyaciol znajomych etc) Moze dlatego nie bylam i nie jestem w związku z polakiem.A niech to,nie mam farta..Powiem tylko że moje zdanie podziela wieeeleeee co bardziej wymagających kobiet które znam.Widocznie jesteśmy pechowe
Rahma, jeżeli twoim celem było bycie w związku z Polakiem to rzeczywiście masz nieziemskiego pecha, że takiego nie znalazłaś.
Ja w każdym razie uważam, że Polacy potrafią być szarmanccy, uroczy i pełni radości..i na pewno może to potwierdzić wieeeele dziewczyn, które swoją drugą połówkę znalazły wśród nich.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 235

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka

Zostaw uwagę