włoska teściowa

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 163
Dee, może dorzuć od razu ten link do swojej wypowiedzi;)
pozdrawiami życzę siły:)
ten link------>>> http://www.wloski.ang.pl/wampir_energetyczny_22286.html
:-D Moze jednak sie w Neapolu nie zatrzymasz? Materac jest 2-osobowy... ;-)
???
Ilecka i Kasia, trzymam za was kciuki. Ja tez zawsze bylam leniem i nie potrafilam sie zmobilizowac do nauki, zawsze wszystko bylo na ostatnia chwile, no ale sie oplacalo:-)
Zapytaj Madzie, jesli masz trudnosci z rozumieniem slowa pisanego... ;-P :-)
szyfrem gadacie a ja tez chcialabym wiedziec o co chodzi?:-)
już wszystko chiaro:)
Honorka, trzymaj i nie puszczaj tych kciukow:-)
Czyli mowisz,ze to normalne takie leniuchowanie?Ilecka juz sobie poszla-brava ragazza,a ja jeszcze tutaj...

Skoro jestesmy na watku o tesciowej,Bocco podziel sie z nami Twoimi wrazeniami
chiaro dla Ciebie a dla mnie nie:-(
eheheh bo juz poza widownia sobie wyjjasnilysmy...a propos włoskich wakacyjnych podróży i wspólnych noclegów;)
a w ogóle mnie już tu powinno nie być!!
idę..poproszę o kopa na szczęście papap
no to masz koooopa jak z Mediolanu do Warszawy :-D
i z powrotem:-)
ale sie kobietki rozpisalyscie..

ja tez juz po jedynym egzaminie,jeszcze dwa..

a odnosnie tematu to tesciowa sie czepia drobiazgow..
wczoraj moj facet nie wlozyl filizanki z kawy do zmywarki,rano pil kawe i czytal..ona wrocila z pracy o 10 i wielka afera bo filizanka pusta stoi na stole

to dzisiaj zostawila nam karteczke:
ragazzi ci vuole così tanto per mettere la tazzina nella lavastoviglie..

sympatyczne ma poczucie humoru no nie?

ja nie wiem ale ja sie o takie szczegoly na pewno nie martwie,nie jestem balaganiara ale nie jestem tez ustawionym zolnierzykiem zeby chodzic jak w zegarku
nie przejmuj sie tesciowa bo nie ma sensu.ja ze swoja nie odzywam sie od miesiaca...
Podziel sie opowiescia o Twojej, davidewa. Co zrobila, ze sie nie odzywasz?
poklócilysmy sie okropnie z moim mézem a ta menda nie wiedzac nawet czyja wina zadzwonila do mnie i powiedziala mi ze to wszystko moja wina ze jej syn taki nie byl zanim mnie poznal.bylismy jedna nogà u adwokata ale jakos sie ulozylo tylko ze jemu powiedzialam ze jego mamusi nie zaakceptuje jak jemu to odpowiada to dobrze a jak nie to trudno.jak dzisiaj jeszcze jestesmy razem to znaczy ze nie zwraca uwagi na to co ona mówi.jest tak falszywa ze do jego ciotki mówi co innego a do niego ze tak by chciala zebysmy ja odwiedzili mieszka 150 km od nas i jak chce to pojedzie sam
To podobnie jak moja - jej zdaniem racje maja zawsze jej synowie, bo sa dobrze wychowani i kazde inne wychowanie jest niepoprawne. Czesto kiedy sie klocilismy, tesciowa posylala tescia na gore zeby zadzwonil do drzwi, bo na pewno synkowi krzywda sie dziala...
:-0
olewaj to co ona mowi bo i tak z nia nie wygrasz jestescie juz po slubie?
Tak, dwa lata. Probuje przekonac meza, ze nie da sie zyc jako osobna rodzina w takich warunkach, bo ciagle musze sie kontrolowac zeby nie krzyknac za glosno, bo juz bedzie wiedziala ze sie 'znecam psychicznie' nad jej dobrze wychowanym synem. Maz twierdzi, ze jezeli sama nie przychodzi na gore, to znaczy, ze zyjemy w spokoju. A to wcale nieprawda. Codziennie spotykam ja na ulicy, musialam zmienic godziny zakupow zeby na nia nie wpadac w supermarkecie. W dodatku wszyscy sasiedzi postrzegaja mnie przede wszystkim jako jej synowa i przez to boje sie cokolwiek mowic, bo pelno tu jej kolezanek albo tez wrogow - ktorzy nie zblizaja sie do mnie mimo, ze to nie ja zrobilam im krzywde, tylko moja tesciowa...
moja do mnie wydzwania po poludniu zeby mnie przeprosic ale ja powiedzialam do meza niech nie dzwoni bo nie odbieram telefonu.moj tesc jej po mojej stronie.
Davidewa, cos na temat falszu ze strony tesciowej tez wiem. Ilez to razy dzwonila do mojego meza, by mnie obgadac, a pozniej jak ja do niej dzwonilam to byla milutka i malo co mi w "t..k nie wlazla".
Opisze wam krociotko sytuacje u brata mojego meza, ktory jest chajtnienty z Wloszka, ale mieszkaja w Niemczech. Otoz brat mego meza mieszkal na parterze, a ona na 2 pietrze, wiec on postanowil dac jej klucze od mieszkania, ze wrazie gdyby wyjechali na wakacje, mamusia moglaby przyjsc podlac kwiatki no i coz sie stalo... mamusia przychodzila nie tylko podlac kwiatki, ale rowniez zrobic sobie "rundke po mieszkanku i zobaczyc co i jak", a najlepsze bylo to, gdy zona brata meza wracala obladowana torbami zzakupow, a tesciowa co zrobila???... szybciutko pobiegla przodem i otworzyla drzwi od domu, oczywiscie swoim kluczem. Niezla co? No i oczywsicie ciagle byla stara spiewa, dlaczego do mnie nie przyjdziecie, przeciez nudzicie sie domu, i tak na okraglo...az w koncu biedacy nie wytrzymali i wyprowadzili sie na drugi koniec miasta hihi.. i teraz maja spokoj:-)
No a ja, coz moge powiedziec ze swojej strony?? NIGDY nie zamieszkalabym z tesciowa, nawet na samo mysl,by mieszkac w jednym miescie ciarki mnie przechodza, moj maz zreszta o tym doskonale wie, ciegla mu powtarzam, ze poslubilam jego a nie mamuske. W sumie nie jest ona taka zla, ale niech bedzie tam gdzie jest, czyli ok 100km od nas. Cale szczescie, ze to panikara jesli chodzi o jazde samochodem, bo tak nie wiem ile razy by juz nas odwiedzila. Tescia zkolei mam super, do niczego sie nie wtraca i jest poprostu super. Chyba dlatego, ze sa w separacji;-)
musze konczyc bo moj synek sie wybudza odpisze jak bede miala czas.
no dobra,ale przeprosiny powinno sie przyjmowac moim skromnym zdaniem
moj tesc tez jest super nieraz sam mowi zeby nie sluchac tej starej wariatki a jak jej cos powie to zaraz dzwoni do mojego meza i mowi ze ja bije albo jak my spimy to bedzie tyle razy dzwonic az ktos odbierze ale nikt nie odbierze bo ja wylaczam telefon
Szczesciara z Ciebie, Bocconcino - nie mieszkasz z nia w jednym miescie, a wyobraz sobie mieszkanie w jednym nieduzym budynku...
ja bym nigdy nie mogla z nia mieszkac podziwiam cie
NIEMOZLIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co do tego jestesmy zgodnie z mezem, udalo mi sie w koncu przeciagnac go na moja strone:-)
A tak swoja droga, wloskie tesciowe moglyby wziac przyklad z polskich.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 163

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia