jacy są sycylijczycy???

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 130
jest spora różnica pomiędzy obrażaniem (do ktorego sie nie posuwam) a stwierdzeniem faktu :D...tutaj doszlo ewidentnie do tego drugiego.
Sycylijczycy sa bardzo otwarci i ogolnie super narod!!!!!!!!!
Czyli jest jeszcze nadzieja,bo ja mialam okazje poznac niesamowitych egoistow,na dodatek lasych na prezenty i o niezwykle ograniczonym swiatopogladzie.
Na cale szczescie to nie moi znajomi,a znajomi bliskiej mi osoby.Sama nigdy nie chcialabym zyc posrod takich ludzi.
Lenie,z kultura na bakier i pomimo 30 lat na karku zachowanie nastolatkow.
Bo taka moda wsród wiekszośi Włochów aby do 55 roku życia być dzieckiem
z wami musi byc co nie tak skoro jeszcze zaden z nim wam nie dopasowal.wiec raczej jest na odwrot,no coz....;)
ktoś napisal w tym temacie ze dla niego wlochy zaczynaja sie od rzymu w gore. ja mam calkiem inne zdanie:) wg mnie wlochy zzaczynaja sie od rzymu w dol;) sycylijczycy sa ogolnie fajni:D mam o nich dobre zdanie i nie sadze zeby sie ono zmienilo...a co do generalizowanai to uwazam ze takich "sycylijczykow" jakich opisaliscie wczesneij mozna spotkac na calym swiecie...

PS:trzba byc otwartym na rozne kultury i akceptowac to ze nie w kazdym kraju ludzie beda tacy jak w polsce
Ludzie sa rozni,nie mozna generalizowac. Znam wielu sycylijczykow, bo moj chlopak jest z Sycyli i po czesci zgadzam sie z twoja opinia,ze sa wsrod nich ludzie leniwi, niezaradni,w szczegolnosci mlodzi,ale sa i taca ktorzy od mlodych lat pracuja, zarabiaja na siebie, otwieraja wlasny bissnes,studiuja. Gdy obcokrajowiec przyjezdza do polski widzi panow pod budka z piwem, tez moze stwierdzic ze 99% naszego spoleczenstwa zyje w ten sposob,a przeciez to nie jest prawda.
witam.... teraz to ja potrzebuje kilku rad a raczej opinii.chodzi o sytuacje w ktorej sie znalazlam,jakis czas temu poznalam wlocha, zaczepil mnie na ulicy.spotykalismy sie przez kilka dni i nie da sie ukryc ze bardzo fajnjie mi z nim bylo, zdjecia, prezenty...tydzien wyrwany z zyciorysu. niestety musial wracac do domu, ale mowil ze wraca tu w lutym(czyli za miesiac)przed wyjazdem chcial mojego maila adres do domu tel na domowy nawet i zebym odprowadzila go na express, kilka dni po wyjezdzie napisa mi ze chyba sie zakochal, teraz nadal utrzymujemu z soba kontakkt jednak nie da sie ukryc ze nie ejst taki sam jak na poczatku i co najbardziej mnie zastanawia nadal mi pisze ze teskni i ze chciclby zebym z nim teraz byla ...jak on to pisze..."for sleep with you" tez za nim tesknie i bardzo chce go spotkac tlyko obawiam sie ze on moze mnie troche klamac,albo mowi mi to wszystko tak otwarcie i szczerze, albo uwaza ze jesli podtrzyma znajomosc to beidze mial sie z kim przespac....myslicie ze moge miec racje??
czy to dowcip?
trochę głupi
Moim zdaniem kocha cię prawdziwie i na zawsze. Idź jak w dym.
podły człowieku, chcesz mieć na sumieniu kolejna 17-latkę???
vanilla 89 daruj sobie tą znajomość. Czy to jakaś plaga dzisiaj tych nastolatek.
no, już straciłem rachubę ile ich mam na swoim koncie
no, już straciłem rachubę ile ich mam na swoim koncie
vanilla! rob co chcesz ale potem nie wyplakuj sie na forum
... niee no bez obaw nie jestem narwana 17;p mam glowe na karku i nie podniecam sie kazdym jego slowem .chodzilo mi raczej o to co mysla ludzie ktorzy patrza na to z boku, czy to tez wyglada tak podejrzanie jak dla mnie?czy sycylijczycy po proostu tacy juz sa... nie chce uogolniac wiem ze ludzie sa rozni ale chcialalm zobaczyc jakie macie zdanie na ten temat. z gory dzieki:)
vanilla 89 a co ty wiess o współczesnych facetach a tym bardziej obcokrajowcach. chodzi mi tu młode pokolenie.
wlasnie o obcokrajowcach malo wiem, stad moja notka, moze kogos tym urazilam co napisalam nie mowie ze kazdy taki jest... ale widze ze rozmowa wchodzi w glebsza troche dyskusje.wcale nietwierdze ze faceci sa tacy lub tacy...
vanilla 89 facet który ma uporzadkowane poglądy nie jest w stanie w ciagu tygodnia sie zakochać
...nawet gdyby to byl np. skandynaw=)
Sycylijczycy są w porządku, ale jak ich wkurzysz to mogą być naprawde... zaciekli ;P
Miłego pobytu ;)
A JACY SA POLACY??? nie zebym nie wiedziala, ale ciekawa jestem WASZYCH "stereotypow";)
ze niby sycylijczycy wredni? ja tam znalem i takich i innych
L>S jacy sa Polacy to pzrytocze 2 wypowiedzi:
1.czsami załuje ze nie jestem hiszpanem

mogłbym podrywac laski

a tak to nie bardzo mi wychodzi
2.no ja sie w... na moja bo zawsze ona mi narobila ochoty a pozniej
Tacy sa niektórzy Polacy których na kilometr wyczuje.P)
no wlasnie taki stereotyp mam i ja... :-/ Ad.1)specyficzny brak pewnosci siebie Ad2.)brak szacunku dla kobiety "juz zdobytej"
L>S ale równiez wielu włochów, hiszpanów ,greków ma podobne poglady. Ale znam tez takich Polaków co ich jedyna wada jest to ze nie potrafia sie bawic. Alemaj ina wazna zalete i chyba najwazniejsza wierność. Bo od ostatniej dziweczyny jaka mieli mineło 3 lata zaczym sie wyleczyli i to nie oni opuscili dziewczyne tylo ona czyli chłopacy nie sa zdolni aby zdradzic. I oim zdaniem tacy sa najlepsi
L>S tylko nie mów mi ze inteligentna dziewczyna nie potrafi cierpliwie takiego nauczyc umiejtności bawienia. Pozdrawiam
Sycylijczyk czlowiek jak kazdy inny ,a stereotypowego podejscia nie znosze
aniytek , pszyszedles/pszyszlas ... i we wszystkich tematach wszystkich pouczasz ,pozatym ludzie w zaleznosci od wychowania ,kultury i religii oraz wielu innych rzeczy pod wieloma wzgledami czesto roznia sie od siebie ,wiec i Sycylijczycy sa nieco inni niz my ....
sara marie dziekuje ze pilnie sledzisz moje wypowiedzi i nikogo nie pouczam tylko wiedz dziwia mnie nie ktore stereotypowe wypowiedzi wiesz pracowalam z ludzi z roznych regionow i wiesz co nie stwierdzam zeby osoby te czyms sie roznily a zauwazam tylko chec krytykowania i ponizania i wywyzszania samego siebie i swoich pogladow
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 130

»

CafeItalia