Ciao Ragazze
ja sobie dzis pospalam dluzej,mialam
taki ladny sen ze nie chcialo mi sie wstawac..teraz gotuje obiadek ..Bella moj meil to [email]
ja w zamian przesle Ci link do mojego bloga ,ktory
zmienilam ze wzgledu na niechciane wizyty....Megi ja tak po 17 powinnam byc na gadu,to moze sie zlapiemy,ja zawsze od 13.30 do 15.30 mam
przerwe na obiad i nie siedze przed kompem ze wzgledu na mojego amore
...jgpasca na ktora zmiane pracujesz teraz.Marzenka wiesz tak sie zastanawialam Ty szukasz pracy tu w Itali a bedziesz miala z kim zostawic Olivke,chyba ze chcesz ja zabrac ze soba ..co do agencji ktore zajmuja sie posrednictwem to musisz uwazac,
pobieraja duza kwote i czasami po przyjezdzie okazuje sie ze tej pracy nie ma jak cos juz znajdziesz to podaj jednej z ktore tu mieszkamy nr tel
przedzwonimy i sie upewnimy ..po obiedzie jak bede miala chwile to przesle Ci link jednej strony tam jest sporo ogloszen,moze cos znajdziesz.Rozmawialam z wieloma dziewczynami znaczy kobietami ktore przyjezdzaja tu do pracy na trzy miesiace i wracaja do rodziny..zazwyczaj do opieki nad domem lub do szklarni i.t.p...jedna mi opowidala
ze pierwszym razem trafila na trzy pietrowy dom,spala w pralni ktora znajdowala sie w piwnicy ,musiala wszystko robic,prac sprzatac,gotowac,powiedziala ze przeszla probe wytrzymalosci ..teraz znalazla sobie cos innego ....ciezko jest o prace w Itali jest cala masa osob ktore szukaja zatrudnienia ..ja przegladam czasami gazetki,jest sporo ogloszeni jesli chodzi o restauracje i bary ..tyle ze jest to ciezka praca,trzeba dobrze znac jezyk i byc dyspozycyjna jesli chodzi o godziny,pracuje sie do pozna zarobki od 30 do 50 euro dziennie..oraz musisz
miec wynajete mieszkanie powiedzmy 250-400 miesiecznie ,jesli blisko to na piechote,jesli nie to jakis srodek transportu ,zycie tez jest drogie chodzi o jedzenie powiedzmy oszczednie 200mies,jesli palisz papierosy to paczka kosztuje 3.50e i inne potrzeby ..tak wiec najlepiej znalezc prace w domu przy starszych osobach lub jako pomoc domowa ...ktora tez jest
praca trudna wiem z opowiadan...jedna moja znajoma tu z forum kasia lat 21 pojechala do lecco zostala jej zaproponowana praca jako pomoc domowa,dom nie byl duzy tak wiec pracy nie wiele,wlasciciel prawie caly dzien pracowala miala dostac 800 euro,poczym on zaczol sie do niej dobierac i straszyc ze nieby dlatego ze nie gotuje dostanie polowe ale w rzeczywistosci chodzilo o to ze nie chce sie z nim przespac ....po miesiacu spania pod kluczem uciekla ..tak wiec sa rozne przypadki nie zebym odradzala,musisz sie przekonac sama....ja na razie nie pracuje choc jestem tutaj juz trzy lata,tak jak wypisalam juz wczesniej mam duzo zajec i zainteresowan
ale gdybym znalazla cos fajnego to z checia .....ok teraz zajme sie troche gotowaniem ....pozdrawiam wszystkie dziewczyny