Pieniądze za urodzenie dziecka.

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 220
studiowalam we Wloszech , bo polskim fakultetem ,mimo ze z Uniw.Jagielonskiego to ponad 15 lat temu moglam sie tu podetrzec-a ze w Polsce podczas komunizmu dostalam sie na uniw to moja zasluga; masz zupelnie racje,ze wszyscy na to placili,ale gdybym wiedziala,ze to strata 5 lat-to zmienilabym kraj o wiele wczesniej
wiec czemu dziwisz sie mi ze tez zmienilam kraj...a ze zaszlam w ciaze...i chcaialam uzyskac informacje, bo wiem ze w Pl sa wyplacane pieniadze. to nie jest tak ze przyjechalam tu rodzic, a przez to forum tak wyszlo:/
no wiec w takim razie przepraszam-i nie pisze tego falszywie-ale sadze,ze powinnas byla troche rozciagnac watek i napisac cos wiecej;nie zebysmy wscibsko rozpisywaly sie o Twoim zyciu,ale im wiecej jest informacji,tym latwiej zrozumiec sytaucje
Niestety wszystkie ewentualne odpowiedzi sa gdybaniem. Autoka watku nie chce powiedziec co i jak. Najlatwiej, jak mowia Wlosi, piangersi addosso. A wystarczyloby napisac: jest tak i tak, co mam zrobic.
i jak juz na samym dole napisalam-bez zameldowania ani rusz-niestety dla Ciebie-ja myslalam,ze w Polsce jest juz dobrobyt,we wszystkich polskich gazetach o tym pisza
ee wyluzujcie paczuszki ;) mnie tez sie nie podoba pomysl rodzenia dla kasy w innym kraju itp,itd, ale ja nic nie wiem o tej dziewczynie, jaki jest powod, co ja sklonilo do przyjazdu tutaj, wiec dzis bede tak wspanialomyslna i dobroduszna, ze nie bede puszczac wodzy mej wybujalej fantazji, krytykowac i oceniac, kazdy na Boga ma prawo zyc po swojemu ;D Zyjmy i pozwolmy zyc innym :-)
A ty Walesa oddawaj moje 100 milionow!!!! :D
no pewnie dziewczyna bala sie napisac, ze jest "tak i tak", bo chciala sie zwyczajnie uchronic przed totalna egzekucja ku klux klanu tego forum :D
w PL dobrobyt - na to dlugo jeszcze musimy czekac- niestety
niestety nie udalo mi sie i ten " klan" juz mnie dopadl i zniechecil to takich forow:/ i po co mam teraz opowiadac swoja historie zeby jeszcze bardziej sie nasmiewali:/
Wystarczylo powiedziec, ze jestes drugim w swiecie mezczyzna oczekujacym dziecka i juz nikt by nie wiedzial o co chodzi. A powaznie, chesz miec odpowiedz na pytanie, a nie podajesz coi jak. Na co liczysz? Na wrozenie z fusow? Na tym forum byly juz rozne historie i nic nie jest w stanie zdziwic. We Wloszech jest powiedzenie: nie poddawaj kogos procesowi za intencje.
to chyba przestane gazete.pl czytac-bo tam pieja codziennie o wspanialym zyciu w Polsce i kryzysie na calym swiecie
chyba wiem juz wszystko...bez meldunku nic nie zrobie
jezeli wspaniale zycie to praca za marne grosze pochodzae z unii czyli 650 zl z urzedu pracy- bo teraz sie wszyscy pracodawcy biora wszystkich na staz- a wiem bo tak pracuja moi znajomi.
boze,dopiero po wejsciu Euro to bedzie tragedia-zyc za 180 E a ceny zrobia skok w gore jak wszedzie-no a mi niektorzy odpisali,ze Polska to raj na ziemi,ze tylko kto nic nie umie to jest biedny w Polsce,smutne,niestety...
ale prawdziwe....miejmy nadzieje ze szybko sie zmieni:)
aisha a tatus dziecka to co? z kamfory? ulotnil sie?
to co ja wiem to jest tak..jezeli ojciec nie jest wlochem to zapomnij o kasie bo dziecko musi byc narodowosci wloskiej-czyli jeden z rodzico jest wlochem-zeby cokolwiek dostac..tak samo ty mozesz pobrac nasze polskie becikowe jezeli zarejstrujesz dziecko w polsce -podwojne obywatelstwo-moja corka tak ma..
i jaka opieka za darmo?? traktuja tu ludzi jak nie "posmarujesz" jak scierwo..co myslisz ze jestes pod specjalnym nadzorem??
pogadaj z rumunkami chinkami i cholera wie co jeszcze...to ci powiedza jak sa traktowane..maaahhhhh..to przecierz z nami biedni emigranci ze wshoduuuuuuuu..to zawsze sie we wloszech kojarzy z kurestwem..sory ze tak pisze ale taka prawda!!!!!!
a tak naprawde czemu chcesz tu rodzic??? nie masz domu w pl?? mamy taty.. jak wyjdziesz z dzieckiem ze szpitala to gdzie pojdziesz do znajomych..??maaahhhdziecku tzreba domu , lozeczko jakis staly kat..nie u kumpla na trzeciego??pojebalo cie tak mysle ze jestes kompletnie nieodpowiedzialna..sorry tak mysle..
I ja równiez jestesm przeciwna takim praktyką.
Nie róbmy teraz z naszej bohaterki nieszczęsliwej,którą los skrzywdził,bo ja przeczyałam post i tam jest jak byk napisane!!! -przyjechałam do Włoch urodzić-wieć ja opieram się na jej relacji.
A to że sa rózne sytaucje w życiu człowieka to prawda,ale szkada mi tych ludzi których dopadają choroby,nieszczęsliwe wypadki a nie czysta kalkulacja.
Temat postu juz mówi sam za siebie!
Już nie chodzi o podatki...ale z czego Ty to dziecko utrzymasz? Wywalisz do kosza?!
A propos, kiedys na jakims forum ktos napisal, ze w niektorych szpitalach rodzace kobiety (cudzoziemki) nie maja prawa do znieczulenia. Lekarze tlumacza sie, ze ... przysluguje ono tylko Wloszkom. W ciazy nie jestem, ;) ale mam nadzieje, ze nie wszedzie tak podchodza do ludzi!
ojcem dziecka jest moj maz,mialo byc pieknie-praca, normalne zycie itd.tak bylo ale niestety nastapil kryzys, wlochom jest glupio ze tak wyszlo bo to oni nas tu zatrzymali robia wszystko zeby znalezc prace i nie chca zebysmy wrocili do polski. a ja poprostu chcialam sie zapytac polakow czy cos mi sie nalezy bardzo zwykla prosta sytuacja a robicie ze mnie glupia matke albo jeszcze cos gorszego i nawet juz dotykacie mojego meza. przyjechalismy tu zyc normalnie jak kazdy z was!!
Spokojnie tylko...
Przez 2 miesiace do produ wiecej sie dowiemy, a mozna bylo napisac od razu.
Nie sadze, aby jedynym problemem byly te pieniadze. Miesiac albo mniej i sie skoncza. Co potem?
ale można było to po ludzku napisac.
Teraz się dowiadujemy że masz męza,wiec...co oboje nie macie ani meldunku ani stałej pracy??
To nie wiem na co on tyle czasu czekał.Jak zaszłaś w ciaże powinien brak nogi w pas i wracać do PL szukać stałego zatrudnienia aby była opieka medyczna dla rodziny i co do garnka włożyć.
Nikt z Ciebie nie robi nie wiadomo jakiej ale nie dziw się że dziewczyny łacznie ze mną tak reagują,bo to raczej nienormalna sytuacja a dokładniej nieodpowiedzialność Wasza jako przyszłych rodziców.
dzięki za pomoc tym co pomogli pozostałych pozostawiam samym sobie. przykro że się sprawdza powiedzenie na emigracji polak polaka sprzeda.Wychodzę... to żenujące prawdopodobnie jesteście ode mnie starsi ale niestety...
takie powiedzenie działa w dwie strony.
Ale bez wzgledu na wszystko nie powinnas zyczyć nigdy nikomu żle! Pamiętaj o tym,że los niespodziewanie zaskakuje a bardzo często wraca.

Ja Tobię życzę szczęsliwego porodu i zdowego dzidziusia,ale równiez wyciągniecia wniosków.
KRETYNKA to w razie wypatku CEZARKE NA ZYWCA ROBIA?????
odpowiedz na moje pytanie!!!!!!!!!
Brawo brawo brawo Dobrze że dziewczyna już pożegnała wasze towarzystwo. Bo wasza jazda nie ma końca. A ty mangialardo : Znam takich jak ty INTELIGENCIAKÓW jak ty co do kobiety mówią pojebało. Jeżeli masz kobietę to współczuje jej bo na prostactwo nie ma lekarstwa
:)):):))) jestem kobieta i wale co wysle..zle????dzieci tez ma i meza i psa i kta..itp
aaa jestem tez weterynarzem):):):):jak to ci pomoze:))::):):)))
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 220

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie