Pieniądze za urodzenie dziecka.

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 220
Olivier-jak sam wposmniałeś ze masz już ileś tam lat.I nie widzisz ze ta cała sytuacja kupy się nie trzyma?!
I jest zupełnie nie humanitarna? Zastanowiłes się ze to dziecko może wylądować w koszu na śmieci bo nie będzie środków na utrzymanie.
NIe chodzi o te podatki i inne tam,ale tu jest przejaw ludzkiej nieodpowiedzialności i nie dziw się ze nikt tu bohaterki nie popiera.
Tak czy owak prostactwo nieuleczalne. Możesz kontynuawać ja i tak już kończę.
..racja!!!!!
chlopie??!!??? z czym ty tu lecisz..??'masz pojecie co ta kobieta tu gada????
wpakowala sie do znajomych po tysiaka eurakow jak urodzi ..to moze ja jej zaplace..bede lepiej spala...kumasz???
wiesz,możesz sobie mnie nazywać jak chcesz,ale to z Ciebie wychodzi właśnie kultura.
Dla mnie to się możesz pod ziemię zapaś i nie będę płakała.
chyba do mnie to nie bylo?
biedne te dzieci..zalezy ile im dadza za przyjscie na swiat to w takich granicach beda kochane..czy sie myle???jakby ta doopa wiedziala ze dostanie 10tys euro z porod a potem przez rok po tysiaku..he..zmienia sytuacje..a ze nie dostanie nic to moze sie zabierze do tej angli to pare frankow jej sypna..a potem...milosc sie skonczy..bo jaka matka mysli ze jak urodzi to beda jej placic ?myslalam ze najwiekszym szczesciem jes dziecko pierwsze chwile..jak mi robili casarke-w znieczuleniu):):):):-to wylam ja glupia i to nie moje pierwsze dziecko..radosc niewytlumaczalna.aaa matki tylko wiedza o czy pisze..
nie, absolutnie nie, do tego Pana :)
:):)): a do tego gacha):):):):)
sama jestem matka dwoch dziewczyn jedna 10 lat druga 2 lata..a staralam sie o baby bonus jak mi sie dzieciaki porodzily a nawet nie ja ,bo maz powiedzial ze nam sie nalezy ..ale to inna sytuacja..generalnie to dostalam okolo 2500 eurakow bo drugie dziecko itp..a nie ze jade do hiszpani bo mi zaplaca wiecej jak w pl czy it...dobrze ze nie placa na grenlandi:)):):):)))
hehhehe nie czytalam tego wczesniej ale widze ze podobnie myslimy):):):):):):):):)))))))))))))))))))))))))):):):):))
nie kapuje..znaczy ze JEJ sie nalezy bo urodzi ze JEJ sie nalezy ze nie pracuje znaczy ze JEJ sie nalezy ze piernie itp...
O_o jestem zdegustowana...mowilam stan umysly, stan umyslu..
a czy was tu fantazja drogie panie za bardzo nie ponosi??
raczej nie..to tylko symulacja:)):):):)mam nadzieje:))::)))
ale glupie babska tu siedza i miela ozorami :P ide se upilowac paznokietki, bo az mam wyrzuty sumienia, ze zmarnowalam 5 minut mojego cennego czasu na czytanie tych bredni :P
te te glup.....su... lepiej se powyrywaj ...
i ty kobieto masz 2 dzieci??? mam wrazenie, ze jestes jakas smarkula ?! no coz biedne dzieci rodzicow zwykle nie wybieraja, a i smarkule zachodza w ciaze wiec wszystko mozliwe...
chociaz zwykle wszystkich traktuje rowno to wybacz, ale z ludzmi ze srodowisk patologicznych jakos nie porafie rozmawiac, dogadac sie, nawiazac jakiejs nici porozumienia -no wiesz tego samego feelingu.... tym bardziej nie rozumiem slangu, grypserki czy jak to zwal tak zwal ktorym do mnie mowisz. Zycze kolorowych snow :)
jest taka mozliwosc,a nie ze sie jej nalezy.To oczym wczesniej napisalam jest sprawdzone,bo jedna kolezanka juz odebrala takià kase,a druga czeka,bo 3 miesiàce temu zlozyla papiery.Do dzisiaj o takich rzeczach nie wiedzialam.Po drugie nie prawdà jest ,ze ktòres z rodzicòw musi byc wlochem,bo nasi bliscy znajomi sà Polakami nie sà malzenstwem i na dodatek on nie jest ojcem dziecka a bierze kase co miesiàc ok 100e na dziecko,ale nigdy nie pytalam jak,bo to nie moja sprawa.
poza tym mozna sie starac o casa popolare w comunie pary polskie i nie tylko
jesli chodzi o zameldowanie wystarczy,ze ktos ze znajomych ma zameldowanie,a nie jest wlascicielem chaty robi ci zameldowanie tak my zrobilismy dla kumpla pozalatwial sprawy i sie wymeldowal
I pewnie mozliwosci jest jeszcze wiele ròznych o ktòrych nie wiem i nie tylko ja
kurcze poszlismy kolacje jesc-i przegapilam tyle wpisow i 'pyskowek' az mi zal-moze kiedys nadrobie.Wiadomo,ze Polak oddaje kolacje wrogowi,ale Wlosi starorzymskim zwyczajem dopiero wtedy zasiadaja do stolu-a dlaczego tak duzo osob pisze kolo 20-czy nikt nie je.
A na case popolari to raczej nie licz,nie ma ich dla Wlochow-i Lega Nord oglasza,ze jesli sa biedne rodziny,to najpierw maja dawac wloskim, a pozniej obcokrajowcom-powoli zaczynaja ucinac
Przyjechała do włoch do znajomych rodzić dziecko, a oni nie wiedzą jak za ten fakt otrzymać kase. Niech sami ci zaplacą. A co, za niewiedze sie placi ;)
spròbowac nigdy nie zaszkodzi no i trzeba sie spieszyc,bo tak naprawde wiele rzeczy poucinajà nie tylko we Wloszech juz widac kryzys
tak mi się wydaje że te 100 euro to rodzinne...
hejka "53"
ahahaha,dobre .....
jakie to wszystko proste...zameldowali,wymeldowali...
kase dali....i po głowie jeszcze pogłaskali :):)
i na bilet do domu dali ...:)
"i pewnie mozliwosci jest jeszcze wiele roznych o ktorych nie wiem" cos wspanialego,a pozniej mowi sie ze to Wlosi sa kreciaze,nie chca placic podatkow itp-i najlepsze jest,ze taka sytuacja uwazana jest za normalna,godna nasladowania i polecana

wlasnie z Gladiatora 'e avrò la mia vendetta,in questa vita o nell'altra'
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 220

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie