Slownik tematyczny - watpliwosci czesc 3

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 216
koniecznie, koniecznie. Ide poprawic
jeszcze poszlam polasuchowac....owoce morza to sa muszelki itp, krewetki we wloskim to sa rybki;-)
a teraz to naprawde ide lulu, pa, To_ja milych snow:-)Bocco tobie tez, jesli jeszcze sleczysz:-)
Ty wiesz, ze ja w poprzednim Twoim poscie "plazach" odcyfrowalam jako plaza( spiaggia), dlatego te zabe pchalam do jeziora, bidula na spiaggi dlugo by nie pozyla. Co moze porobic brak polskich literek i sennosc ( a po prawdzie nie sennosc a glupota, ale lepiej sie mamic sennoscia).
DOBRANOC
buona notte ragazze:-)
Dzien dobry wszystkim walczacym o zmywarke!;)
Przestalam juz wpisywac slowka i zabralam sie za sprawdzanie. Zauwazylam sporo bledow w zatwierdzonych terminach, glownie chodzi o rodzajniki (te, ktore napotkalam, ofkors poprawilam)...
Pytanko: w grupie "Dyscypliny sportowe" zatwierdzone sa takie terminy jak "delfin" czy "grzbiet", a to wg mnie nie sa dyscypliny, tylko style plywackie... Ja bym je usunela (w "Plywaniu" juz sa), moge?;)
uffa....trafiłam do wątku.
1. propozycja. skoro tak trudno tu trafić to może po wejściu do słownika zrobić jakiś link "sugestie" czy coś
2 znalazłam błąd w kat. "assicurazioni" "l'assicurazione della macchina" napisane z jednym c "machina"
juz poprawiam, dzieki halnar
">Pytanko: w grupie "Dyscypliny sportowe" zatwierdzone sa takie terminy
>jak "delfin" czy "grzbiet", a to wg mnie nie sa dyscypliny, tylko
>style plywackie... Ja bym je usunela (w "Plywaniu" juz sa), moge?"

Mysle, ze to rozsadne.
">1. propozycja. skoro tak trudno tu trafić to może po wejściu do
>słownika zrobić jakiś link "sugestie" czy coś"

Trafia, trafia. Tytul watku wyrazny, ciagle sie gdzies tu placze, mysle wiec, ze jakos ludzie nie beda mieli problemu z odnalezieniem go.
Pozdrawiam
Dee, ja raz jeszcze, z czystej ciekawosci: w Historii ( Nauka) jeszcze w niezatwierdzonych sa Majowie - dasz im rodzajnik? Bo mialysmy problem. Ja mysle, ze tak, choc w googlach jest pol na pol( troche z, troche bez). To pytanie tak z ciekawosci.
Tez rezygnuje ze zmywarki. Mam nadzieje, ze bocconcino ( albo Ty) dacie nam czasami ja pouzytkowac.
no coz, troche powalcze o ta "zmywarke", bo postanowilam "zmusic meza" do nauki polskiego i dac mu w prezenci "Impariamo il poacco", mam nadzieje, ze mi sie uda. sorry dee, mam nadzieje, ze nie jestes na mnie zla, no ale coz do 12 lutego jest jeszcze duzo czasu:-) a wiec zycze powodzenia wszystkim...
" bo postanowilam "zmusic
>meza" do nauki polskiego i dac mu w prezenci "Impariamo il poacco",
>mam nadzieje, ze mi sie uda."

Jesli tak, to mysle, ze wszystkie stopujemy, musisz miec te ksiazke - tak szczytny cel. Moze choc jeden Wloch nauczy sie polskiego.
Pozdrawiam
"gli oneri finanziari" w finansach to ja wpisałam. dla mnie pewniak. za niektóre "servizi" płacimy "altri oneri" a za finansowe "oneri finanziari
nie prosze, wpisujcie dalej hasla, bo jak bede miala brak motywacji, to dam sobie spokoj, a wiec zapominjcie to, co napisalam, ok?
dee tak mnie wczoraj zestresowala, ze az mie reka zaczela drzec, haha fajne uczucie taka mala rywalizacja:-)
hej babeczki! ale praca wrze!;-) mam prosbe, rzuccie okiem na kulture i sztuke, tych niedobitkow, ktore zostawilam nie jestem pewna
merci:-)
Ja nie, ja teraz sie "grzebe" ( jak to okreslil Lukar ) w psach.
widze, ze w sztuce wszystko zaakceptowalas, no a co z ta kultura, gdzie ona w ogole jest?
w telewizji :il canale a pagamento dodalam: program kodowany/płatny i chyba jest ok?
To ja, przeciez Ci mowil, zebys nie grzebala!?! najpierw chcesz zaby wysylac na plaze a teraz rozgrzebujesz czworonoznych przyjaciol czlowieka, a fee;-)
ale jestem zakrecona przeciez kultura isztuka to jeden dzial, no a wiec co jest we wczesniejszej sztuce, hm?
zaakcepowalam,potem jeszcze sprawdze ze szklem powiekszajacym, kultura?...pewnie poszla sie...przejsc;-)
il borsista to w koncu: spekulant giełdowy czy inwestor giełdowy?
Bocco, co masz namysli mowiac o "wczesniejszej sztuce"?????
juz nic, zaszla mala pomylka, na poczatku bowiem odnalazlam tylko sztuke no i zastanawialam sie gdzie jest ta kulutra, no i co sie okazalao? ze kultura i sztuka sa razem jako folder:-)
Dziewczyny, to lepsze niz Zeelig. Badzcie powazniejsze.

Co do "borsista"
1. to spekulant gieldowy ( za Zingarelli)
2. stypendysta ( tez Zingarelli)
no taaa, la borsa di studio czyli stypendium.....
...czemu powazniejsze? To ja, ja wprawdzie Zeliga nie ogladam, ale mysle, ze my jestesmy duuuuzo zabawniejsze;-)
Totez powiedzialam: "lepsze niz Zeelig". Do pracy!
....am na mysli prace nad slownikiem, nie zawodowa.
...powiesz to mojemu szefowi jak wroci po przerwie obiadowej?:-O
;-)...pracuje caly czas, tylko dzis mam cos nadmiar energii, wiec wszedzie mnie pelno...
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 216

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia