Nie latajcie Volareweb!!!

Temat przeniesiony do archwium.
241-263 z 263
| następna
Lotnisko w Nowym Jorku. Facet wchodzi do windy, a za nim kobieta w mundurku, mini spódnica, żakiet, stewardeska jakaś. Facet podniecony tą sytuacją mówi:
-Hello, do you fly USA airways?
Kobieta nie odzywa sie, tylko patrzy na niego zdziwiona. Facet pomyślał no to co, spróbuje jeszcze raz:
-Flugen Sie Lufthansa ja..?
Kobieta bardziej zdziwiona patrzy na niego i nic nie mówi. No trudno – pomyślał facet... ale próbuje jeszcze raz:
-Volare sinora Alitalia?
Wtedy kobieta mówi:
-A w mordę chcesz Palancie!?
-Aha, LOT!
halo ludziska czy ktos lecial ostatniio z tymi dziadami? jakieś zażalenia, skargi,cos nieprzyjemnego wam sie przydazylo? np. nie bylo wafelka??
Ja leciałam 4 sierpnia, wafelka faktycznie nie było ;) Lot był opóźniony 15 minut,ale to dlatego,bo ludzie mieli tyle bagażu,że nie mogli zamknąć check-in. Lot był..hmmm, ekscytujący,bo nad Krakowem byla burza i ładnie nami potrzepało,ale szczęśliwie wylądowaliśmy :)
Ja podobny probelm malam latajac LOTEM wiec chyba nie zalezy od lini ale od szczescia ;-)
A CZYLI ŻADNEJ KATASTROFY NIE ODNOTOWANO? ;) TO DOBRZE, PYTAM Z CIEKAWOSCI, BO RODZINE MAM ZAMIAR WSADZIC DO TYCH DZIADOW I NIE WIEM, TO DZIEWCZĘ KTÓRE ZAŁOŻYŁO TEN WATEK JEDNAK JAKAŚ TAKA MAŁA OBAWĘ, CIEN WATPLIWOSCI POZOSTAWILO- ZEBY CIE..!!! NIE JESTEM PRZECIEZ Z KAMIENIA CHCIALABYM ZEBY MI RODZINA DOLECIALA CALA, O SIEBIE TAK BARDZO SIE NIE BOJE JAK O KOGOS, JA TAM NAWET NA DRZWIACH OD STODOLY MOGE POLECIEC ;)
wlasnie sie rozwalil samolot hiszpańskich linii Spanair, w Madrycie ze ze 166 osobami na pokładzie miał lecieć do Las Palmas na Wyspach Kanaryjskich w czasie startu nagle zapalił się jeden z silników maszyny, samolot wypadł z pasa startowego i stanął w płomieniach.. .prawo serii..zaraz beda nastepne..ja odczekuje..3 lub 4 dni i wtedy lece..czasem seria trwa do 6 dni.../to sa moje obserwcje/jedni obserwuja ptaki na niebie, ja katastrofy samolotowe..
..wracam do obserwacji mej hipotezy o prawie serii..w piatek 22.08 rozbil sie Dwusilnikowy samolot rozbił się niedaleko lotniska w Canyonlands Field, ok. 30 km od miasta Moab w amerykańskim stanie Utah. Katastrofy nie przeżyła żadna z 10 osób na pokładzie...tylko nie mowcie, ze malo osob zginelo...liczy sie fakt katastrofy lotniczej
gaio jestkolejna katastrofa, mam nadzieje, ze to juz koniec, bo rodzinie tydzien temu bilety kupilam ..
Pasażerski samolot Boeing 737 rozbił się przy starcie z lotniska w Biszkeku, stolicy Kirgistanu - podała agencja informacyjna RIA Nowosti. W samolocie znajdowało się prawdopodobnie blisko 100 osób. Według władz lotniczych - są ofiary.
..i jeszcze jeden.. Dziesięć osób zginęło, a cztery odniosły rany w katastrofie małego samolotu we wschodniej Gwatemali w Ameryce Środkowej. Maszyna spadła na ziemię ok. 100 km na wschód od stolicy kraju - miasta Gwatemali. W katastrofie zginęło ośmiu pasażerów, pilot i drugi pilot..mozliwe, ze spadnie jeszcze jeden i koniec serii
hmm mam nadzieje, ze to juz koniec :\
czyli sam start jest niebezpieczny jak i lądowanie?...a przeZyja tylko ci siedza w ogonie samolotu../panie w szpilkach traca mozliwosc przezycia,sa bowiem niezdolne do szybkiej ewakuacji/tak jak i w filmie Lost..byla grupa rozbitkow z ogona samolotu..
dobra jest 4-ty, na szczescie bez ofiar
Cztery dni po katastrofie pod Madrytem, gdzie zginęły 154 osoby, kolejny samolot hiszpańskich linii lotniczych Spanair miał problemy techniczne. Na szczęście skończyło się tylko na awaryjnym lądowaniu w Maladze.
i to juz koniec
no to szybciutko szybciutko latajmy...i tak az do nastepnych obserwacji seryjnych 4 czy 5 dniowek katastroficznych dla lotnictwa..po prostu przyczajam sie i odczekuje..teraz juz sami sobie obserwujcie i nadstawiajcie ucha na wiadomosci tv czy radiowe..i potem truchcikiem do samolotu z walizeczka..i gleboka wiara ze to mnie nie dotyczy..ja to nad Alpami wzrokiem szukam grubasow w samolocie ktorego beda 'jadla' pierwszego w razie czego jak sie rozbijemy i ja przezyje ..niczym w filmie ;'ALIVE.Dramat w Andach' opartym na faktach autentycznych z 1972 r .w Andach rozbił się samolot pasażerski, na którego pokładzie znajdowali się zawodnicy urugwajskiej drużyny rugby i ich bliscy...przetrwali 72 dni jedzac ciala zmarlych towarzyszy.Warto obejrzec ten fim,polcam,zarty zartami ale fim jest niesamowity,wstrzasajacy
Hej kto to mówil o tym prawie serii? Bo po tym wypadku w Madrycie wczoraj rozbil sie samolot lini kirgiskich...
..ja...jest w srodku tego postu w moich wpisach...zastrzegam ze sa to moje prywatne obserwacje gdyz bardzo balam sie latac,nie siadam przy oknie, mam lek wysokosci ..nawet na wysokich schodach:D
mulino, to dziewcze ma okolo 30 lat...bez obaw wsadzaj rodzine do tych dziadow...
Jejku a wczoraj samolot Ryanaira awaryjnie ladowal...zawsze latam Ryanairem..chyba zaczynam sie naprawde bac.
nic nie mowcie ja mam bilety na 6...
juz nic sie nie bać..latac..latac..jak by cos..to ja podniosę alarm,ze sie seria rozpoczela!
wiecie co bac sie nie bac? ja pomimo, iz do volare sie zrazilam i to na amen, to i tak z latania innymi liniami nie zrezyguje, bo juz lepszy lot niz 20 pare godzin autokarem, w ktorych codziennie slychac o wypadkach...a na piechote na sycylie tez nie pojde, jedno jest pewne, wystarczy spojrzec na internetowe tablice odlotow i przylotow, gdy samolot przylatuje z opoznienie i zaraz za 15 min odlatuje po zaladowaniu ludu, to nie jest mozliwe, ze samolot jest dostatecznie sprawdzony, nie domykaja nawet dobrze luku wyplywu paliwa i scieka ono zawsze spod spodu maszyny...oni sa winni a nie maszyny...a same sie nie naprawia...
mamma mia gaio sa kolejne....juz nie licze, ile tego jest w sumie
uwaga..zaczela sie seria.. walnal ruski samolot..boeing 737,zginelo 83 pasażerów,Samolot zapalił się jeszcze w locie. Świadkowie mówią, że wyglądał jak spadająca pochodnia. Być może na pokładzie doszło do pożaru spowodowanego przez awarię silnika..chociaz to moze nie byc seria..bo to ruski samolot..dla mnie normalne ze ruskie samolty ulegaja wypadkom..brakorobstwo, brak odpowiedzialnosci a nie prawo serii moze byc przyczyna jak zawsze..rosyjskich samolotow.. w zeszlym roku byly tam 33 wypadki lotnicze..
mozemy podziekowac liniom lotniczym, o to jak bardzo dbaja o sprawdzanie maszyn, mysle, ze teraz kazdy bedzie siedzial cicho a nie dogryzal, jezeli ktos znow poskarzy sie na jakas linie lotnicza, mysle, ze takie informacje sa potrzebne, choc by dla wiadomosci i bezpieczenstwa ludzi.
Temat przeniesiony do archwium.
241-263 z 263
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka