Nie latajcie Volareweb!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 263
tak prawda, ale tos mi zadal glupie pytanie czemu latasz tanimi liniami? ja latam az na sycylie, wiec robie kombinacje 2 lotow w ciagu dnia, i niestety nie ma pieniedzy na to, zeby pozwolic sobie na lufthanse za ponad 1600 zl w jedna strone, wiec ryzykuje zycie placa mniej, ale tak czy siak placi sie mniej czy wiecej, samolot nawet jesli mila by miec opoznienie 2 godzinne powinien byc 100 % sprawdzony, a nasz nie byl bo zdarzylo sie to po 5, max 10 min od lotu, a nie po ponad godzinie, wiec nie mielimy zludzen, ze nie byl odpowiednio sprawdzony przed startem, co tam zginelo by "tylko" 40 osob... co tam
No ja niestety z Gdańska do Mediolanu też nie mam za ciekawych połączeń i tak muszę jechać do innego miasta,żeby lecieć bezpośrednio to wybieram najtańsze loty.Poza tym to drogie linie też miały wypadki, to żadna reguła.
otoz to, ale w drozszych przynajmniej dokladniej sprawdzaja maszyny... nic pozostaje nam tylko ufac szczesciu i zyc z nadzieja, ze to nie nam jest pisane umrzec w ten sposob, czego nam wszystkim zycze, Spokojnych lotow!!!
-nie to nie może w ogóle się wydażyć,to nie rosyjska ruletka.Każdy samolot powinien mieć dokładny przegląd przed lotem tu chodzi o życie ludzkie,autobus jak się zepsuje to stanie na drodze i ludzie wysiądą a samolot jak stanie w locie.....wysiadać już nie będzie miał kto.
nawet mi nie mow, ale zobacz takim zachowaniem, klientow nie pozyskaja, i gwarantuje wam, ze wszyscy z nas stwierdzili, ze do samolotu tej linii nie wejda nawet jak im ktos da za darmo bilety, to trzeba przezyc, zeby moz ocenc, czy jest to przesada czy nie
poniewaz obecny rok jest rokiem Szczura bedzie wiecej niz w innych latach katastrof lotniczych,nie wiem czy zaobserwowaliscie tzw.serie wypadkow lotniczych zazawyczaj w cyklu 3 lub 4 dniowym do chodzi do serii wypadkow lotniczych,jest ich srednio,od 3 do 5 mniejszych czy wiekszych,obserwuje to od lat i tym sie kieruje przy lataniu.Jesli uslyszycie w TV o jakiejs katastrofie lotn.nadstawcie dobrze uszu i w nastepnych godzinach lub dniach uslyszycie o innych wypadkach lot.wowczas przyznacie mi racje..Obserwuje się, że lata Szczura przynoszą więcej katastrof lotniczych. Taki właśnie rok z wieloma katastrofami lotniczymi był w poprzednim roku Szczura, w 1996. W ciągu tego roku było ponad 20 większych katastrof samolotów, wliczając w to amerykańskiego Boeinga 747 linii TWA, rozbitego w lipcu 1996, 230 osób zabitych. Patrząc bezpośrednio na poprzedni rok Ziemnego Szczura w 1948 roku, także i tam znajdziemy całkiem sporo wypadków lotniczych, na przykład porwanie samolotu Cathay Pacific w czerwcu 1948.
takie wypadki zdarzaja sie czesciej na trasach 10 godzinnych...
Diddlina, rozumiem strach, w końcu silniki nie zapalają się codziennie. Ale od zapalonych silników do apelu, żeby nie latać z Volare to trochę daleko. "Nigdy więcej nie polecę z X" to nie w moim stylu. Wypadki się zdarzają, pamiętam o tym zarówno wsiadając do samochodu jak i samolotu.
Witam wszystkich. W piątek leciałam z Krakowa do vergamo Ryanairem i wkurzyłam się ponieważ niby wszystko było ok odprawa zgodnie z czasem, ale po wejściu do samolotu czekaliśmy godzine na odlot (do dziś nie wiem czemu ponieważ nikt nas nie poinformował o przyczynie). Na trasie straszne turbulencje i czasami odczuwałam naprawdę wielki strach gdyż trzęsło nami na lewo i prawo, ale kiedyś przezyłam znacznie gorszy lot...Co do Volareweb to obok mnie siedział dziewczyna, która twierdziła, że nie lubi latać Ryanairem a tylko i wyłącznie Volareweb bo solidniejsza firma...Prosty morał ILE OSÓB TYLE OPINII!!!Pozdrawiam.
"Przygoda"

chyba w 2001 albo 2002 : lot : Berlin - MI Malpensa - Lamezia Terme, loty Alitalia obydwa. Odlot 12. z minutami . Najpierw przesiedzialam na Tegel'u do 21.00 bo nic nikt nie wiedzial i ze dlaczego i co, pozniej nas ganiali z kata w kat, mgla byla czy cos w tym stylu na Malpensie po czym postalam 2 h w kolejce po zmiane biletu, pozniej kolo 24 wyladowalam w hotelu ( postawili kolacje :-D )
po czym o 5 rano mialam sie stawic na lotnisku ( taksowke tez postawili ) polecialam najpierw do Duesseldorfu pozniej do Londynu az wkoncu kolo 11.00 wyladowalam na Fiumicinio w Rzymie gdzie ( kurwa !!! ) czekalam do 23.30 na samolot, bo byl strajk jakichs tam sklepikarzy lotniskowych :)

Weszly wtedy jakos przepisy o ochronie danych osobowych i nikt poza mna nie wiedzial co sie ze mna dzieje ( telefon rozladowany oczywiscie ). Znajomi wyjezdzali po mnie na kazdy przylot w ciagu tych dwoch dni ...

Eh :)
Szczerze wspolczuje przezycia takiej "przygody" i bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze sie skonczyło :) Ja najwiekszego "stracha" mialam jak wracałam wlasnie do Mediolanu na Malpense z Maroka (Agadir)... Te ich marokanskie linie lotnicze sa straszne... przez caly lot (4,5 h) samolotem trzęsło, trzeszczało i ja sie tylko modlilam, zeby w koncu stanac na tej wloskiej ziemi i kiedy wracalam do Berlina easyjetem potraktowalam to jak błogosławienstwo ;). 2 sierpnia mam leciec do Włoch i zstanawiałam sie własnie czy mam leciec z centralwings czy Volareweb.... teraz na pewno polece z centralwings... ;)
nie,daj sobie spokoj z Centralwings...z nimi to niewiadomo czy wogole wylecisz
Ja w kwietniu lecialam z Centralwings z Rzymu do Wroclawia i samolot mial spore opznienie bo zgubili gdzies nasze bagaze.
ostatnio byla straszna afera co do wykasowanych lotow,strajkow,naglych zmian dat wylotow itd
Kurde dziewczynki widze ze i tak zle i tak nie dobrze. Trudno jak cos to polece z easyjetem z Berlina (mam tam stosunkowo blisko z Wroclawia) i chyba bedzie najbezpieczniej mimo, ze pare groszy drozej...:)
polecam :) ja w sumie czesto wlasnie tymi liniami latam, nigdy nic przykrego mi sie nie zdarzylo ( no chyba, ze leci ze mna pies, to juz takim easyjetem ciezko :) )

bulki maja dobre nawet....
A easyjet z jakich miast we Wloszech wylatuje?
hmm na bank z Wenecji (Marco Polo), Mediolan (wszystkie lotniska), Bari, Cagliari, Olbia na Sardynii, Katania, Palermo (Sycylia), Rzym, Piza i Turyn
dzieki:)) jak z rzymu wylatuje to super. ja do tej pory lecialam zawsze centralwings (Rzym - Wroclaw), no ale ostatnio na tych liniach a to opoznienia, a to przesuniecia terminow. we wrzesniu chce znow poleciec do wrocka no i sie wlasnie tak zastanawiam czy nie skorzystac z easyjetu.
No ja własnie tez mieszkam we Wrocławiu:)

Easyjet lata z Rzymu ale nie do Wrocławia... Easyjety niestety w ogole nie lataja do Wrocka... ;/
no ale z Rzymu to najblizej do Berlina .... do Wroclawia chyba nie ma lotow ( nie wiem , nie sprawdzalam )
wlasnie ;)
wlasnie ;)
No wiem wlasnie i sie zastanawiam z tym Berlinem, z Berlina do Wroclawia mozna chyba pociagiem przyjechac.
do poznania mozna antenka busem czy jak to tam, pozniej 2 h pociagiem i jestes :)
mozna tez pociagiem, ale bezposrednio nie znalazlam. najmniej jedna przesiadka, musisz tez dojechac z Schoenefeldu na dworzec, troche zejdzie
busem biora Cie z lotniska i zawoza na dworzec w Poznaniu

byc moze cos do Wroclawia tez jest ....
jest jest :)

np http://www.transtravel.pl/
Znalazlam polaczenie z Berlin Schoenfeld -Wroclaw Glowny, ale niestety z trzema przesiadkami:((
...tak Wam zazdroszczę tych podróży!!!

...marzę o szlaku transsyberyjskim: Moskwa - Bajkał - Mongolia - Pekin
Stałabym przez całą podróż w oknie....
:)
tez bym do Moskwy sie wybrala, ponoc jest przepiekna:)))
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 263

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka