polacca e italiano cz.8

Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 369
Emra,ale jestes niedostępna1
emra, chyba zle mnie zrozumialas. czy ja nazwalam cie hochszaplerem?? napisalam tylko, ze nie mozna oceniac tego czy drugi czlowiek chce pomoc czy nie. to jest sprawa indywidualna. oraz to, ze nawet osoby pomagajace, jak wspomniana ochojska, wielokrotnie przestrzegala przed watpliwymi formami pomocy (ktora potem idzie do prywatnej kieszeni). a to o czym pisze fio, czyli te lancuszki, to zwykly spam, z ktorym sa same problemy. i faktycznie nie ma to zwykle zadnego zwiazku z jakakolwiek pomoca, bo te osoby po prostu nie istnieja (o czym sama fio sie przekonala). ot co. trzeba byc czujnym. zaufanie jest w porzadku, ale naiwnosc juz nie.
pozdrawiam serdecznie
WITAJCIE , ja tylko na momencik wpadlam sie przywitac, bo obowiazki mnie wzywaja. emra odezwe sie do ceibie wieczorem na gg.bede napewno. no i oczewiscie napisze wam wiecej wieczorem bo bede miala czas. moje oliwka wstala dzisiaj o 5 rano. tak wczesnie, no to do wieczorka, papatki.
Marzenka,wstyd niejedno ma imię,tak jak milość,jesli ktoś chce Ci pomóc,
przyjmij to .Może kiedyś Ty komuś pomożesz,fortuna kolem się toczy,ja w to wierzę.I życze Ci z calego serca,aby los dal Ci to ,co najlepsze.Bużka.
flora ok.........................................intencje są dobre,też pozdrawiam.:))))
Nie zrozum mnie żle,to dotyczylo Twego wpisu o sytuacji finansowej,pa
B R A V A
pogoda faktycznie nie nastraja do pisania, praca też nie;-)) Ale ze mnie leniwiec...A mówi się, że Włosi to leniwy naród a popatrzcie na Polaków ;-DDD
Właśnie zrobiłam sobie przerwę i poszłam do kiosku po przewodnik po Włoszech ten co to załącza Wyborcza.Polowałam długo i mam, he!!!Jeszcze tylo 28 innych do skompletowania...

Mam pytanie: myślicie,że mozliwe jest znaleźć pracę w określonej miejscowości we Włoszech przez neta, przez oferty na serwisach pracy on-line? Czy lepiej dac na luz i jechać tak na miejscu szukać? ;-/ Nie wiem bo już mi się moja strategia wykrusza i tylko zwlekam.Jak bym mogła to bym sobia sama kopa na rozpęd motywującego dała ;-))))
Aha, Weba widzę, że Cię ta teściowa nieźle zaabsorbowała..Na gg cie nie ma..Cóż chciałam skorzystać z zaproszenia dla wszystkich do pogadania na gg... Moje 9157750 jesli tylko macie ochotę albo potrzebę.ściskam wszystkim.Trzymac mi sie ciepło w ten praaawie jesienny dzień.Ojjj jak smutno dzisiaj....i tęsknota doskwiera...
Witam Was wszystkie serdecznie,
Wielkie sorki ze zmieniam temat,ale chcialabym zapytac osobe(niestety nie moge odnalesc tego wpisu)ktora pisal w tym tygodniu iz udalo jej sie zrzucic ok 6 kg w krotkimokresie czasu.Wspominala chyba rowniez o tej diecie dzieki ktorej osiagnela ten rewelacyjny rezultat.
Czy ta osoba moglaby sie podzielic szczegolami .Bede wdzieczna.
Trzymajcie sie cieplutko buziaki od Helpika
ps.dodam,ze na gwalt musze zrzucic 5 kg do grudnia e non so cosa devo fare:(((
Wiesz, nie wiem czy akurat o tej diecie była mowa ale spróbuj dietę kopenhaską-trwa 11 dni.Ja zrzuciłam właśnie 6 kg ale ludzie chudną o wiele więcej..Szczegóły znajdziesz na pewno na necie..Powodzenia
lulilaj wielkie dzieki!!!!!!!!!!
witaj Helpik.!to ja pisalam o diecie kopenhaskiej,chociaż w necie znajdziesz dużo o nazwie i skutkach,nie zrażaj się.Moja koleżanka akurat ją stosuje,już drgi raz.ja jej kibucuje i pomagam,bo ona jest kobieta pracująca
i nie ma czasu ,ja jej robię lunch i podrzucam do pracy,kupuje tez potrzebne produkty.
Efekt murowany,dziś mija 6 dzień,schudla 3 kg ,kończy sie po 13 dniach.jesli chcesz inne szczególy,pisz.Odpowiem i poradze .
barbie6 jestes kochana!!!!Wielkie cmoki dla Ciebie,
Widzisz ,moj problem polega na tym ze ja nie mam za grosz silnej woli.Wiec po dwoch dniach stosowania diety daje sobie z nia spokuj.Zreszta mam wrazenie ze u mnie diety nie skutkuja.No i wlasnie.Kolejny problem:(Ja nie mam takiego szczescia jak twoja kolezanka.Jak mam pogodzic diete i prace?Czy trzeba sie do niej scisle stosowac?Czy po jej skonczeniu jest efekt jo-jo?
Oj Helpik,nie ma cudów!Samodyscyplina jest konieczna,jesli chcesz efekt wymarzony osiągnąć.Sciśle z "rozkladem"ją stosować.Ale warto,nie jest tak drastyczna,ani zbyt uboga moim zdaniem.Te 13 dni szybko zlecą i z buleczki robi się laska,wierz mi.Nie ma efektu jo.jo,jęsli się potem nie obżerasz i pochlaniasz slodycze na maxa!Jesli sie zdecydujesz ,napisz.Przygotowanie też nie jest trudne,ale trzeba nosic "gary"do pracy i jeść zimne,jeśli nie masz gdzie podgrzać.Ale to tylko mięso,ona oklada mięso salatą ,zamyka oczy i je-tak mówi,i myśli oczymś przyjemnym.Allora?
przepraszam, ja na chwile tylko powiedziec, ze dzisiaj to mnie nie ma bo mam b.zajety dzien. Tesciowa juz pojechala dalej. Nie pozabijajcie sie kochane!!!!
Hai perfettamente ragione!!!!Sono d`accordo con te...
Zaczynam od poniedzialku i Basta!!!
W koncu to tylko 13 dni...
Jeszcze raz sliczne dzieki....Bede Ci meldowac na biezaca jak mi idzie
Buziaki od Helpika
Help,wpisz w googlach "dieta kopenhaska"tam jest wszystko,również opinie osób stosujących(różne),lekarzy i ditetyków,w razie jakichś niejasnośći-pisz,ja jestem już (prawie)expertem w tej branży,pa
Nie zaczynaj od poniedzialku!!!!
Barbie6 juz sprawdzilam na www.Mam komplet niezbednych info i jak wczesniej pisalam startuje od poniedzialku:)))))))))))
Kurcze, ale bede laska!!!!!!!!!!:))))))))))
Dlaczego???
psa moze to nie bylo do mnie???/
Helpik,to bylo do Ciebie.Jak zaczniesz od np.soboty,to masz 2 dni wolne.
Po drugie od poniedzialku zawsze rzucam palenie,nigdy mi sie nie udalo.,i co Ty na to?
Hmmm?Chyba cos w tym jest?Kazda poprzednia diete zaczynalam od poniedzialku i "dupa zimna":)))))))))))No to zaczynam od soboty!!!!!
Dzieki Barbis:))))
Czesc raz jeszcze, znow sobie do was wpadam na pogaduchy, ale znow tylko na chwilke. Dzis jest moj dzien wolny, ale ze popekaly nam rury to jestesmy w samym srodku ich wymieniania - dzis zakonczyl prace hydraulik, wiec mamy pokuta podlege i rozebrany na czesci pierwsze parkiet, i tak troche staram sie ogarnac chaos:) W dodatku mam ambicje umyc w koncu okno w salonie, wiec przygotowuje sie psychicznie - okno ma jakies 2x2m, bo jest w zasadzie sciana... Ale dzis nic mnie nie boli, nie chce mi sie spac, wyjatkowo, bo zazwyczaj o tej godzinie we wtorki chodze po domu jak snieta, a tak naprawde to najczesciej o tej godzinie spie:) Robie sobie kawke, wypije ja spokojnie przy kompku, a potem do dziela! Ja tam zadnej pracy sie nie boje:)
Weba, mi bardzo forum brakowalo, ale ze nie nadazalam czytac, wczytywac sie, odpowiadac i uszczegolawiac moje opinie to tak i troche rzeczywiscie sie zaniedbalam... Ale na swoja obrone dodam, ze przez caly czas kiedy mnie nie bylo to przeciez choc pasywny to zawsze udzial bralam w dyskusjach:)
Ciesze sie, ze jestescie tu wciaz prawie wszystkie, babki moje ukochane, co was odnalazlam po trzech latach samotnosci emocjonalnej tu na tym wloskim bucie!!! Dorka, gratulacje wytrwalosci w czytaniu poprzednich czesci:) Przyznam ci sie, ze bardzo mnie ujelo za serce twoje wezwanie do aktywnosci wczesniej sie udzielajacych uczestniczek forum - zarowno sam pomysl, jak i fakt, ze i mnie do nich zaliczylas:)))) Alez jestem egocentryczka, co nie?:)
Moje nogi juz lepiej, nie bola mnie prawie wcale, czasami tylko jak pracujemy duzo lub jak szczegolnie dlugo stoje w srodkach komunikacji publicznej. w domu robie absolutne minimum, wszystko co mozliwe zrzucajac na narzeczonego. Biore potas, ale niezbyt regularnie, wiec to chyba nie dlatego mi przeszlo. Powinnam zrobic badania, ale czekam na opinie mojego nowego doktora, moze on bedzie mial jakis lepszy pomysl niz kosztowny Doppler.
A! Bo ja juz jestem tutaj we Wloszech oficjalnie i cala geba! Mam zameldowanie, konto bankowe, a w zeszlym tygodniu wyrobilam sobie nawet wloski dowod osobisty!:) Zdjecie do niego dalam takie, ze lepiej aby nikt go nie ogladal, ale i tak chwale sie nim kto tylko mi sie trafi na dluzej niz dwie minuty, ktore potrzebuje aby wyciagnac go z torby:) Naprawde bardzo sie z tego ciesze, bardzo mi ta calkowita legalizacja pomogla tak na samopoczucie. Juz nie czuje sie glupiutka mloda Polka, co to tutaj stara sie uciulac pare groszy, ale nosze wysoko glowe, bo pracuje, place podatki, i zarabiam przyzwoicie. Zwlaszcza biorac pod uwage wiek, plec i narodowosc:) A ze wciaz jestem biedna jak bylam to juz zupelnie inna sprawa:)
Jeszcze tylko momencik o tym spisywaniu w kafejkach - nie wiem jak w waszych miastach, ale tu w Rzymie chodzi po Internet Point'ach Digos i spisuje ludzi, ktorzy w nich sobie siedza. Imie, nazwisko, dokladny adres, sprawdzaja pozwolenie na pobyt, co akurat robilas w sieci, dlaczego wlasnie tutaj a nie gdzie indziej (to pytanie zadano mi, bo jestem zameldowana poza Rzymem, a jezdze do kafejki obok pracy, czyli na drugim koncu Urbe). A to wszystko przez stan alarmowy w zwiazku z mozliwoscia zamachu w Rzymie. Staraja sie byc czujni...Niby nic, ja ich nawet rozumiem, ale ze ja mam dokumenty dopiero od maja to za pierwszym razem malo ze na zawal nie padlam:) No i stad mi sie na jakis czas odechcialo poswiecac przerwe obiadowa na spotkania z nieprzyjemnymi mlodymi panami.
Musze leciec, musze sie sprezac z tym oknem, bo wygonilam z domu mezczyzne mojego zycia coby mi sie pod nogami niepotrzebnie nie platal, i chcialabym sie ze wszystkim wyrobic przed jego powrotem.
Zycze milego dnia! I duzo slonca! Tu u mnie na wsi pod Rzymem to nawet ladnie jest i uroczo. Wieczorem bede mogla wyjsc z krolikami:) uciesza sie bestie:)
Buziaki dla wszystkich
Emra - wyjasnienie przeczytałam. Myślałam, ze jestes po prostu uprzedzona do nauczycieli! Ale skoro masz dobre wspomnienia ze szkoły to sie ciesze :D
Faktycznie tak mentorsko napisałam o tym łańcuszku? Przeczytałam jeszcze raz wszyskie wpisy i nie wiem, czy to było az tak bardzo z księzyca. Zreszta nie ważne! Jak ktos sie przez to poczuł urazony, to przepraszam ;)
Wyciagam łape na zgode :) i nawet moge se pazury chlapnąc na fioletowo jakby co :P
Flora zrób to samo :D
Lulilaj - tez poluje na przewodniki z GW. Ten o Włoszech to nawet zdobyłam po krótkiej walce! Hehe, moze załozymy jednosc łowiecką?
Cashia - Ty wiesz jak to sie przyjemnie czyta?.."Tu u mnie na wsi pod Rzymem to nawet ladnie jest i uroczo".... Głowa do góry i pierś do przodu!
Weba - :P wiem co to znaczy beato fra le donne. To było takie retoryczne pytanie hahaha ;)
Zeusek - Ty wiesz co
Agaroza - indywidualnie dziekuję za pozdrowienia :) Pozdrawiam Cie i ja oraz wszystkich tu obecnych tez!!
ciao a tutti:)
ja wciaz oklejona plastrami, psia mać, juz mnie wszystko zaczyna swędziec,grrrrrr...
czesc Cashia! nie wiem, czy sie doczytalas, ale ja jade z powrotem do Wloch w ten poniedzialek, na kilka miesiecy co najmniej, no i bedziemy mieszkac w okolicy, chociaz nie wiem dokladnie gdzie ty mieszkasz, ale jak juz kiedys wspomnialysmy, niedaleko Poggio Mirteto, gdzie pociągi są :)
z jednej strony strasznie mi sie nie chce jechac, po miesiacu w wakacje mam kryzys zniechęcenia do wszystkiego co wloskie, naprawde przeginam momentami, na przyklad prawie umarlam ze zlosci jak mistrzowstwa Europy w siatkowce wygrali wlosi i w ogole ciagle biednych zawodnikow od "froci" wyzywalam...zaczynam sie martwic...;)
no ale z drugiej strony tesknie jak szalona, i chce juz byc z powrotem sparowana ;) i tak żle, i tak niedobrze:)
wiecie dziewczyny tą diete kopenhaska stosowala moja mama ostatnio, drastyczna moze nie jest (moja mam twierdzila ze nie jest glodna), ale TYLKO kawa na sniadanie, to nieludzkie;) no i ona nienawidzi szpinaku...prawie z klamerka na nosie go jadla, a efekt to nie wiem, bo wagi nie mamy w domu, a ona wcale gruba nie jest, wiec trudno cos zauważyc;))) w kazdym razie powodzenia Help! ostatni raz kiedy mi sie udalo przeprowadzic diete poparta cwiczeniami byl w wieku 14 lat.... wtedy potrafilam miesiacami nie jest slodyczy....kiedy to bylo:))) teraz sie po prostu w ogole nie przejmuje:)))
ok, uciekam na razie, pozdrowienia dla wszystkich wszystkich:)
Papapapa
FIORELINA nie znamy sie , ale mysle ze twoje slowa byly skierowane do mnie.moja ciezka sytuacja zyciowa nie jest wymyslem.nie zycze ci abys znalazla sie na moim miejscu, i wogole czuje sie glupio, njapisalas cos o lancuszkach ale czuje ze twoje slowa byly skierowane do mnie.emra dzisiaj wieczorkiem odezwe sie do ciebie na gg gdzies o 21 tylko mala wykapie i uspie.
FIORELINA nie znamy sie , ale mysle ze twoje slowa byly skierowane do mnie.moja ciezka sytuacja zyciowa nie jest wymyslem.nie zycze ci abys znalazla sie na moim miejscu, i wogole czuje sie glupio, njapisalas cos o lancuszkach ale czuje ze twoje slowa byly skierowane do mnie.emra dzisiaj wieczorkiem odezwe sie do ciebie na gg gdzies o 21 tylko mala wykapie i uspie.
MARZENA - może odezwij sie i do mnie na [gg] - będe ok 21, bo chyba sie zupełnie nie rozumiemy, a chyba najlepiej będzie, gdy wyjasnimy sobie ten cholerny łancuszek na privie. Nie chce juz o tym więcej pisac na forum!!!!!!!
Pozdrawiam
Niewyspana, zmęczona ale szczesliwa z wielu powodów piszę do was drogie,drodzy przyjaciele.
Dzień męczący ale uwieńczony spotkaniem ze wspaniałą osobą, cieszę,że się spotkałyśmy Emra, masz wielkie serce, rewanż wkrótce.
Kilka słów po kolei jak pamietam i póki pamiętam,Zacznę od ciebie Barbi, moja ulubienico.Ja dziś też naprawdę wyglądałam jak zmora.Sporo czasu kosztowało mnie doprowadzenie się do uzytku publicznego.Także słowo paskuda dziś dla mnie to nie obraza , a wogóle ja się nie obrażam, prawie wcale, wierz mi.Trzeba bardzo ale to bardzo zajsć mi za skórę, wtedy raczej nie chcę mieć kontaktów z tą osobą.Tak jest prościej w życiu, przynajmniej dla mnie.
CAShia, ja cię rozumiem bo sama mam takie zdjęcie w dowodzie, że wyglądam jakbym własną matką była, a nie sobą.Słuchaj tu dziewczyny piszą o nieudaczności fryzjerów, ja podejrzewam o spisek fotografów, co ty na to?.Współczuję bulów nóg, każdy bół ma to do siebie ,ze odbiera chęc do życia, a już do działania na pewno,Mam nadzieję, ze znajdziesz przyczynę, i pozbędizesz sie dolegliwości.
Trevi jak już przy zdrowiu jestem, alergiczka jesteś?.Makabra tyle dni z klejonkami na pleckach, cóż zrobić jak trza to trza.POciesz sie słyszałam,że faceci nudzą się szybko kobietami, które leżą i pachną, zapach właściwy masz zapewniony po 4 dniach niemycia, jeszcze tylko poruszaj się troche, powodzenie gotowe.
Helpik, biedulko ile ty ważysz że musisz się tak katować, diety to horror.Moja kumpela kupuje sobie jakies koktajle, które pije 2 razy dziennie,a obiad normalnie.Te koktajle mają wszystkie witaminy minerały, mówi ze czuje sięświetnie,energia ją rozpiera no i schudła już widać to po niej .Jak chcesz dowiem jak te koktajle się nazywają.Wiem też że jest jeden minus są dość drogie,niestety.
Jeszcze Marzena nie do ciebie ta cała dyskusja była, było to małe nieporozumienie, wyjaśnione zresztą juz między Fio a Emrą.Wiem że Fio nie miała złych intencji, masz niepokój jeśli chodzi o to wszystko- niepotrzebnie.Nic się nie zmieniło, wszyscy rozumiemy twoją sytuację, ktoś chce i może to pomoże, a jak nie to przecież też nic złego.Jesteśmy dorośli wszyscy i mamy swoją wolę, rozum.Robimy tak jak uważamy.Proszę te wyrzuty względem siebie są nie na miejscu.Ja bym bardzo chciała kilka lat temu mieć obok siebie(myślę o forum)tylu dobrych chetnych do pomocy, nieważne słownej czy finansowej, osób.Ja to tak widzę znamy się, wspieramy, więc jak którejś z nas dzieje się żle i nie wydala, a reszta jakoś ciągnie no to pomagamy.To jest moje zdanie, jeszcze raz podkreślam, a reszta może uważać inaczej.Jeszcze kilka słów do Fio, wiem,że nie miałaś nic złego na myśli pisząc wcześniej, nie wracam już do tego.
Małgosiu jak pięknie Zeusek cię dziś ponazywał,mi dy było miło, tyle wersji , jedna ładniejsza od drugiej.Jutro coś napiszę na pocztę, dziś już nie mam na to siły.Zaraz idę spać.
Jeszcze małe słówko do STELLI UNIKA, co się dzieje, napisałaś, tyle osób odpowiedziało a ty milczysz, szkoda, bo miło by było wiedzieć, co sądzisz o nasszych radach i czy ci pomogły, którąs może zastosujesz?
Odezwij się.Pozdrawiam Lulu(lulilaj to długo), al emyślę,że sie nie obrazisz za skrót.
Weba jak przeżyłąś nalot teściowej, złe nawyki higieniczne tej osóbki, no i pewnie rady co do wychowania dzieci, a może się mylę, to jesteś wielka.
Nie wchodzę już dziś na gg bo jestem morto stanca, vado dormire.Ci vediamo a presto, cioe domani mattina.Ciao
Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 369

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa