drugi stolik

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 391
Per quale motivo?
Hai bisogno di me?
ho bisogno di...KEN!
Ken spadaj chlopie ! barbi moja jest i basta !
Juz mnie nie kochasz Diego??
Ken21cm biedaku.........
Who is who?that is the questions....
wow .... juz sie zakrecilam i chyba do tego zawekowalam .... !!!
Ale przez to nie zaniecham obietnicy dowcipu }:>

Razu pewnego samochodem jechał ksiadz, a chodnikiem szła zakonnica,
która zobaczył. Zapytał, czy ja podwiesć, a ona się zgodziła. Gdy
wsiadła do samochodu, jej habit częsć nogi odsłonił, a była to noga
piękna i ponętna nadzwyczaj. Wzrok księdza na nodze się zatrzymał i
niewiele brakowało, aby wypadek spowodował. Po odzyskaniu kontroli
nad pojazdem ręka księdza opadła na nogę siostry, a ona zapytała:
- Bracie, czy pamiętasz psalm 129?
A on rękę zabrał i przepraszać poczał. Jednakowóż, gdy biegi
zmieniał, ponownie ręka jego na nodze jej spoczęła. A ona ponownie
zapytała:
- Bracie, pamietasz psalm 129?
A on zawstydził się i ponownie przeprosił. Zatrzymali się u bram
klasztoru, a ona podeszla do srodka. On zas Pismo otworzył i
przeczytał psalm 129:
"Idz dalej przed siebie i szukaj, w górze czeka Cię nagroda".
halooooo jest tu kto ????
Cicho wszedzie, glucho wszedzie :(
Weba ahoj zajrzyj na ciasteczko!Małe wyjaśnionko dla ciebie wyżej ode mnie! nie chcę się powielać, bo i po co , raz wystarczy.
Jesteś inteligentna dziewczyna więc łapniesz o co chodzi.Cała zadyma o jedno pytanie, głupio wyszło.Ale to koniec tego ble ble.Obiecuje.A wcześniejsze wpisy .... bez komentarzy, moje olbrzymie poczucie humoru w tej sytuacji zawiodło mnie całkowicie.Nie wiem o co i po co te idiotyzmy po co się podszywać pod czyjś nick?Jak ktoś chce to proszę bardzo, ale w swoim imieniu,pomińmy to milczeniem.Plama, szkoda ,że nie mozna wykasować.
Zalesia --- ja dziś takie miałam fajne spięcia słowne z naszymi urzędasami,że nawet sama siebie nie poznawałam, znaczy się ,że mogę być taka okropna i niemiła, hm, nie znałam sie z takiej strony.Nie powiem, rzadko zdarza mi się taka nerwówa, no i bardzo dobrze.Machnij coś jak chcesz pogadać, chwilę posiedzę przy kompie.Co studiujesz?Ja już stara d... jestem, 30 kilka ale cóż to znaczy wobec wieczności prada?
Pozdrawiam wszystkich
Witam w drugim stoliku
Marzenko chce ci napisac, ze moja niunia podczas pobytu w Polsce prawie nic nie jadla, tylko banany i winogrona.
Moja mama malo sie nie zaplakala,ze tak rzadko nas widzi a ona nie chce nic jesc.
Ale tez droga byla koszmarna....dluga...14 godzin, Niunia wymiotowala, mimo ,ze jechalismy noca zeby spala, pòzniej owszem spala, ale to byl koszmarek.
bylam z nia na wizycie u pediatry, wszystko ok tylko chudzina z niej.....wazy 9700, i ma 81 cm.
A Twoja Oliwka?
Po powrocie, czyli od kilku dni, nie pije w nocy mleka, czasem lyczek wody, ale generalnie spi dluzej i lepiej.
dobra.....sorki jesli kogos zanudzilam.
Dziewczyny, mysle ,ze wszyscy mozemy pisac gdzie chcemy, i jestem pewna ,ze i tu bedzie zagladac duzo osòb.Mysle,ze my mieszkajace w Italii czy sposate con l'italiani nie mamy zadnego monopolu na madrosc zyciowa, i ja jesli moge sie czegos nauczyc to zasze skorzystam.
Fakt faktem ,ze czasem niektòre wypowiedzi sa nudne...ale przeciez kazdy z nas ma ochote czasem ponudzic, nie?!
Pozdrawiam.
Dorka, Marzena,Meg-dziewczyny wezcie sie w garsc!!!!!!
ja na przyklad prawie nigdy w weekendy nie pisze jak i wiekszosc.zobaczcie co sie dzialo jak Franci pelnila dyzur w wakacje. ta to miala cierpliwosc!!!!!
ale na pewno nie jest tak ze jeden stolik jest lepszy a drugi nie!!!!!!powinnyscie dostac O.P.R ;)))
WIEC PROSZE PRZESTAC SIE UZALAC CZY JAK TO SOBIE NAZWIECIE!!!!A NAJLEPIEJ PRZECZYTAJCIE WPISY POWYZEJ,IDA W PIETY!NIE ZA OSTRO !PRZECIEZ ONA SIE STRASZNIE TYM GRYZIE A JEST W CIAZY!DZIEWCZYNY CO Z WAMI!

Marzenko!podziwiam ze masz tyle sily,dziecko ,po ukolysaniu a ty te podlogi...niezla z ciebie gospodyni!
Dorka!no co tam u ciebie ;)))))))
Barbi -doszlas juz do tego hasla??????
no czekamy na szczegoly od ciebie Franci o pobycie w Polsce!!!!!!!!!!
pozdrawiam
Dorka widzisz do czego nasze piekne panstwo nas doprowadza ;)
Co do mnie to aktualnie studiuje Zdrowie Publiczne na AWFiS w Gdansku, ale mam nadzieje przeniesc sie do Rzymu bo dostalam wspaniala propozycje pracy (w sumie moich marzen) lecz teraz caly czas jestem w pogoni za mieszkaniem tam, co nie jest latwe :( Szczegolnie na odleglosc :/
Pozatym wiele lat ternowalam plywanie w pletwach i tak apropo to mieszkam w Gdyni :D
witajcie.franci nareszcie sie odezwlas. ciesze sie ze wrocilas, boze twoja niunia moze przez zmiane klimatu, zmiene otoczenia nie chciala jest.i jak schudla. moja oliwka wazy ponad 11 kg. ma wielki apetyt, ale nie wiem jak by zareagowala na zmiane klimatu i otoczenia. nigdy nigdzie nie wyjezdzalam z nia.wiesz strasznie sie odparzyla, kupilam ostatnio takie pieluszki podroby pampersow ceratowe i strasznie sie odparzyla.teraz smaruje ja mascia i kupilam lepsze pampersy takie bawelniane z huggesa.franci chcialam sie ciebie zapytac czy podajesz swojej niuni jeszcze witamine d3? wogole do ktorego roku zycia sie podaje te witaminke? dorko ty pracujesz w szpitalu, moze cos wiesz jak dlugo stoswac vigantol u dzieci?
hej dziewczyny, naprawdę nie skończymy idiotycznej jakby nie było wymiany zdań?Aneczko popatrz na moje wpisy godz. 13 21 minut, 13 44 minut, 19 35 minut, trzy razy nie starczy?Aniu gdzie ty widzisz uzalanie się nad losem dobrym czy złym?Kurczę toz to nie w moim stylu, napiasałam i nie załuję, potem napisałam coś czego załuję, zostało zle zrozumiane, przeprosiłam, chyba postępuje ok?
Trzymam się w garści, zwłaszcza dziś, kiedy stoczyłam prawdziwą walkę z jakimiś dupkami w urzędzie, telefonicznie co prawda ale zawsze.
Słuchajcie przepraszam ostatni raz tu o tym piszę, ale czemu nikt nie zwrócił uwagi ,że na końcu mojej poniedziałkowej wypowiedzi napisałam do Weby:szanuję, cenięitp?przecież nie było po chamsku, jeszcze raz napiszę ja z tych co pytają jak maja wątpliwości.Ale staram się grzecznie.Nie będe więcej o nic zabiegać, jeśli ktoś czuje się urażony, przepraszam.A to że Weba jest w ciąży wiem, i nie widze powodu dla którego miałaby się na mnie akurat denerwować, toz ja jeej jak najlepiej zycze, zart mam czasem cięty, ale tylko zart,nie ma o co się boczyć.
To tyle definitywnie i ostatecznie.
Oj Zaleśka ależ masz fajnie, super młodość ,przygoda w zasięgu ręki, wojaze po świecie.Jedż , poznasz świat, język,zazdroszczę ale pozytywnie.Też mnie zastrzeliłaś tym zdrowiem publicznym, ciekawy kierunek, nieco wspólny z moją profesją, napisz co was uczą na uniwerku
życze wszystkim pogody ducha, uśmiechu i właśnie większego luzu,hm a ostatniego akurat zawsze życzyła Weba.

Hej Franci-- witam serdecznie, ech, nostalgia canalia, wiem jak sie czujesz, juz za kilka miesięcy mnie to czeka.Rozumiem cię, ja jak stoję na dworcu we Wrocku widzę odjezdzające autokary i ludzi z wielkimi walizami żegnających się z odprowadzającymi, mam łzy pod powieką a serce w supełek związane....
Napisz w jaka literaturę się zaopatrzyłąś?
kiedy następny przyjazd?moze na święta?
Pozdrawiam wszystkich miłego wieczoru
anka1 ja po calym dniu takiej charowki, sprzataniu, praniu, bawieniu dziecka, nie mam czasem juz sily. oczy same mi sie zamykaja. dobrze ze moja mama gotuje obiady. inaczej nie wiem jak bym poradzila sobie. moja oliwka spi tylko godzinke w dzien. nie mam wiec jak co zrobic.ani nie ma mi kto jej popilnowac oprocz mamy. bardzo ciezko wychowywac dziecko samemu.
Marzena teraz przez okres jesienno zimowy podawaj jeszcze wigantol, podaje sie dopóki nie zarośnie ciemiączko na główce, czyli u każdego dziecka różnie, do wiosny napewno.Miłego wieczora raz jeszcze.Ja tez ide spać.
Witajcie wszyscy! Nie mogłam wcześniej się zjawić z uwagi na bardzo pracowity i ciężki dzień bez chwili wytchnienia. Urządzanie domu to fajne ale męczące zajęcie. Wynosząc swoje rzeczy od rodziców, pakowałam je w pudła na zasadzie wszystko razem, czyli groch z kapustą. Teraz segreguję, układam, przenoszę a zbędne drobiazgi wyrzucam. Niczego nie mogę znaleźć w tym bałaganie, ale jak poopróżniam kartony, zrobi się bardziej przytulnie. Wczoraj kupiłam sobie kołderkę i poduszkę, bo nowe to zawsze nowe. Byłam z mamą na zakupach jakoś pościel sama w ręce wpadła. Jest w kolorze błękitnego nieba i ma ładny wzorek. Ania1 - jak tacka - pomalowałaś? Pochwal się,... Dorka - a Ty już posprzątałaś po tych fachowcach? Zapomniałam dodać, że dziś kupiłam komplecik do kawy; 6 filiżanek i spodków + komplet sztućców i cukierniczkę. Dziś było sporo słońca, ale ciut chłodniej. Innych sensacji nie odnotowałam. Idę jeszcze zajrzeć do książki, gdyż nauka włoskiego lepiej idzie mi wieczorem niż rano. Pozdrowienia dla wszystkich. Ciao! - meg.
witam wszystkich przy drugim stoliku...na kawke juz troche za pozno ale herbatke chetnie wypije w milym towarzystwie.od jakiegos czasu sledze wasze rozmowy ale nigdy nie odwazylam sie nic napisac,mimo iz nie naleze do osob niesmialych.piszecie ze forum
sie umniejsza ,tematy o dupie marynie i ogolnie nieciekawie.
nie wiem jak bylo wczesniej bo trafilam juz po podziale na 2 obozy,ktore
,wydawalo by sie ze niedlugo zaczna miedzy soba rywalizowac o to kto kiedy
i ile napisal i kto kogo przeciagnal na swoja strone. weszlam i usiadlam
przy tym stoliczku i mam ochote pogawedzic w milym i wesolym towarzystwie
,wiec babki moje kochane przestancie narzekac i cieszcie sie tym co macie,
a macie wiele wspanialych chwil tutaj,wielu milych i cieplych ludzi.wiec
przestancie stawiac na ilosc.postawcie na jakosc!!! przy takim stoliczku
chetnie bym sie odstresowywala po kolejnym ciezkim dniu.pozdrawiam
Witam,póbuję zalogowac się,ale znów mam problem.Niech ktoś mnie oświeci,dlaczego?
Barbi...chyba pisalas ze adres emilowy pod ktorym bylas zalogowana juz nie istnieje ... wiec chyba to jest przyczyna, gdyz podejrzewam, ze serwer forum scisle kontaktuje sie z pocztami na ktorych sa loginy...a gdyby adres byl aktualny to wystarczy wyslac przypomnienie hasla :P

Dorka co do mojego kierunku to smiejemy sie ze jestesmy wrogami lekarzy, bo naszym zadaniem bedzie dbanie o zdrowie ludzi, czyli typowa profilaktyka :D A co do przedniotow jakie nas ucza, to do tych najbardziej hardcorowych naleza: anatomia (na cale szczcie jest juz za mna)cytologia (tez do przodu;))a teraz mam antropologie, biochemie, fizjologie, potem bedzie jeszcze biomechanika i juz nawet nie wiem co :P
no wiesz Zalesia :] anatomia to raczej przyjemna jest, zreszta mozna zawsze cwiczyc w podgrupach a potem utrwalac wiadomosci :] potem znowu sobie przypominac.... :] Fizjologie tez dobrze wspominam, antropologia momentami bywa tylko nudna a biochemia hmmm :]
to jak sie nazywa ten kierunek ?

tanti saluti
Zalesia,ja wczoraj zalożylam nowy adres,barbi222,tak dla kontynuacji tej"barbie"i caly czas mam przy logowaniu informację,że adres nie istnieje,zaraz dostanę fiola!Chyba zostawię to tak ,jak bylo.Może przeszly ochoty na żarty memu 'dręczycielowi".Jest mi glupio,przez te ostatnie wpisy...
Mimo,ze moja Niunia ma juz od jakiegos czasu zarosniete ciemiaczko podaje jej witamine D3.W lecie nie podawalam, bo u nas jest takie slonce ,ze wystarczy....polska pediatra dala mi tez cebion multi ...witaminy, i citro pepsin na apetyt...ale Niunia zaczyna jesc.Moze faktycznie zmiana klimatu tak na nia zadzialala.
Ale juz jestesmy w domu i wracamy wszyscy do normy...a poza tym mamy dzis z mezem rocznice slubu:)
Mielismy sie wybrac na kolacje , a tesciowie mieli zostac z Niunia ale widze ,ze dopadl ich wirus i cala noc wymiotowali....wiec pewnie skonczy sie na pizzy w domu i butelce dobrego wina.
dobre i to.......
A i zazyczylam sobie w prezencie od meza ( sam mnie pytal co) mòj hit ostatnio.....Chanel " Madmoisel"...wywachalam to teraz w Polsce i strasznie mi sie spodobalo ale w Polsce kosztuje koszmarne pieniadez...tu naprawde duzo mniej.
Pozdrawiam
Franci gratulacje i najlepsze życzenia !!!
Słuchajcie, mam wredny nastruj od rana.Odpaliłam kompa, mam zwyczaj czytania porannych wiadomości na onecie, patrzę, a tam taki piękny artykuł, daję wycinek abyście wiedzieli co mnie tak ugotowało

Gazeta Wyborcza": Dwie pielęgniarki na nocnym dyżurze bawiły się kilogramowym wcześniakiem. Wyciągnęły go z inkubatora, zmuszały, by "pozował" do zdjęć, jedna z nich włożyła dziecko do kieszeni fartucha.
Takie sceny działy się na oddziale patologii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach - informuje "Gazeta Wyborcza

Zgroza, ale to jeszcze nic, to co te idiotki zrobiły jest oczywiście poza wszelkim komentarzem.Wywalić dywscyplinarnie z pracy a nawet odebrac prawo wykonywania zawodu.
Chciałam powiedzieć,że równie zbulwersowały mnie , amoże nawet bardziej komentarze naszych rodaków, nie będe wkleja, zaintereswanych odsyłam na onet.
Tak pokrótce to po prostu faszystoskie teksty w stylu głupie niedouczone krowy, które tylko lataj za lekarzami, siedza,dupy nie rusza, no chyba,ze sie im łapówe wsadzi w łapę, np kawę, czekoladkę, no nie wiem co tam jeszcze wyczytałam co to niby jeszcze bierzemy....
Złapałam się za głowę, boże święty to moi rodacy tak postrzegaj polska pielęgniarkę?
Miałam wyrzuty sumienia,że chcę std wyjchać, za kasa nie ma co ukrywać, ale po tej porannej porcji trucizny rozgrzeszam się.
Smutno mi bo ja i moje koleżanki nigdy nie uzależniłyśmy jakośći naszej opieki od tego co za ni dostajemy, z ręk na sercu mogę napisać,że mój szef też.A jak ktoś z rodziców podziękował i przyniósł kawę, herbatę, ba czasem torty się zdarzaja, niektórzy ciasta dla nas pieka, ale ludzie ja myśłałam ,że to z sympati dla nas życzliości, w podzięce za nasza pracę,serce.A tu dowiaduję się, ze jest akurat odwrotnie...siaśc i płakać, co niniejszym czynię.....

Zalesia widzisz co się nawyprawiało, ja nie wiem czy temu społeczeństwu coś pomoże, zdrowie publiczne przynajmniej w sferze psychiki wymaga wymiany komurek mózgowych, zadna profilaktyka nie wchodzi w grę...

Cholera z tego wszystkiego zapomniałam przywitać Zeo--- cześc, muszę ci powiedzieć, że Mario dostanie ode mnie w ucho jak go tylko dorwę, zapomniał do mnie adresu, czy co?
Musze mu posłć smsa, albo sygnał puścić, może sobie przypomni.

Witam koleżankę wyżej, sorry, przez wzburzenie poranne wypadł mi nick z głowy(tej co w nocy na herbatkę wpadła)Cześc, witam cię w imieniu wszystkich, jeszcze nie raz poplotkujemy.

Barbi jest tak jak pisze Zalesia, czyli musz ci na pocztę nowe hasło przysłać, inaczej się nie zalogujesz(chyba)

Zalesia twój nick to od tego regionu Polski--Zalesie, czy raczej od drzewostanu..ah idiotyczne poczucie humoru mam dzisiaj, wybaczcie....
Boże,Dorka,co Ty za horrory opowiadasz z rana?To przecież niemożliwe!
Są patologie w slużbie zdrowia,ale w to nie wierzę.Jeśli okaże się to prawdą,skutki bedą niewyobrazalne.
owszem masz rację to horrory, nie potrafię zrozumieć co kierowało tymi babami ,że to zrobiły.J a14 lat pracuję z maluszkami, teraz akurat mamy takiego z wag urodzeniowa 1200, obecnie waży 1400 i jakieś gramy, nie mam słów by to skomentować, jedyn kara zabrać prawo wykonywania zawodu by juz nikomu wiecej krzywdy nie zrobiły, ale komentarze do tego strszne, boli jak cholera, zwłaszcza jak człowiek z tych piguł z powołania
Boze ludzie naprawde maja nasrane w tych glowach ... dla mnie ostatnio to przechodzi wszelkie wyobrazenia !!!
Dorka co do mojego nicku jest on poprostu od nazwiska :P
Mieszkam w Gdyni od urodzenia, wiec dosc daleko mi od Zalesia ... hehehe
no wlasnie juz wiem o czym zapomnialem :]
pozdrowienia od Mariusza co go Italia nie rusza :]
nasmarowal do mnie cala strone papieru i prosil przekazac fioletowe buziaki, poki co nie ma stalej pracy i ima sie dorywczej roboty ale humor mu dopisuje

uciekam do arbeitu
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 391

»

Pomoc językowa