baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
601-630 z 1785
Czesc Mamusie:)))
Ja juz w Polsce. Obzeram sie na calego:)))) A chromole:)))
Witamy w klubie Elizabeta:)))
Napisz cos wiecej:)))

Czesc Marcia, ja na rozmiar 0-3 kupilam:
rampersy 2
body 6
pajacyki 2 (dostalam)
czapeczki niemowlece 4
jeden komplecik na dlugi rekaw dwuczesciowy
jeden komplecik na krotki rekaw z ogrodniczkami
skarpetek mam od groma, bo dostalam
Franus urodzi sie w lipcu wiec za rada tesiowej nie kupuje nic wiecej
Potem mamy rozmiar 3-6 dla mnie jesien i zima
kurtki 1
kombinezon 1
bluzy 2
dres 1
czapeczki 2
sweterek 1
pajacyki 6
skarpetki
buty (szukam)
komplet bluza z ogrodniczkami
Rozmiar 6-9 dla mnie jesien i wiosna:
wlasnie szukam i wybieram:)))
czesc!witaj Elisabeta. mam nadzieje ze troszke ci pomoglam co do formalnosci.
ja jestem w 34 tygodniu co przeklada sie na polowe 8 miesiaca. date porodu mam na 8 maja wiec juz niebawem. nareszcie zarezerwowalismy date slubu cywilnego. 21 kwiecien czyli za niecaly miesiac(mam nadzieje ze jeszcze letizia bedzie w brzuszku).ja tez juz nie moge sie doczekac.ja na rozmiar 0-1 miesiac mam 5 body ,3 pajacyki,1 komplet ze spodniami,spodenki i bylo by na tyle. musze jeszcze cos dokupic. ja mam mase ubranek od jego siostry .jak cos kupuje to tylko do rozmiaru 3-6 miesiecy potem czas pokaze. zalezy jak bedzie rosnac. moja kolezanka mo mowila ze lepiej nie kupowac wczesniej bo potem polowy sie nie zalozy.
pozdrawiam was dziewczyny
oj maletrata ale bym zjadla cos polskiego!!!! jak ci dobrze
ELisabeta skad jestes?
Bocco urodzila:))))!!!!!!!!
Wczoraj o 23:33
Sara ma 50 cm i wazy 3200 gram:)))))
Hip, hip, hurra:))))))!!!!!!!!!!!!!!!!
Oj, jak sie ciesze:)))))
chociaz nie jestem jedna z was ale gratuluje serdecznie Bocco !! :-)
Hihi, teraz Wam się wątek zapełni od życzeń intruzów :)
Ja też gratuluję!
Jakich intruzow?! Zarty sobie stroicie!!!!
Bocco ma juz swoja coreczke:)))))!!!!
Jak pieknie:)))!!!!
No właśnie żarty, no :):):P

Naprawdę, bardzo się cieszę!

A teraz czyja kolej? :)
ja tez sie dolaczam do gratulacji :) a i chyba nie jestem intruzem (spero di no:-)
Ojejku dziewczyny no :-D
Chodziło mi o to, że miały sobie dziewczyny spokojny wątek, pisywały te same osoby, a tu teraz się wszyscy zwalą "na krzywy ryj" :-D (BTW bardzo lubię to powiedzonko:P)
Chyba mi się poprawił humor :-)
Gratulacje Bocco!
Za resztę przyszłych mamusiek trzymam nadal kciuki! :)
rewelacja!!! gratulacje bocconcino witamy malutka Sare wsrod nas!!czyli bocco urodzila z ponad tygodniowym wyprzedzeniem bo jak pamietam to miala termin na 5 kwietnia. czyli teraz maletrata na mnie kolej... mi brakuje 5 tygodni. a tu jeszcze 21 kwietnia mamy slub cywilny(mam nadzieje ze jeszcze nie urodze) zdaje sobie sprawe teraz ze to juz naprawde blisko!!
pozdrawiam
BOCCO GRATULACJE :-)
Bocco najlepsze zyczenia:-)
no to ja tez chce sie doczepic "na krzywy ryj": Bocco-mamusiu, gratulacje i najlepsze zyczenia dla Ciebie i Sary!! :)
nio:))), po Bocco to teraz rodzi Martinaduli, czyli Marta
a potem Magia:)))))
mela, a Ty??? :)))

mela, czy masz moze umiejetnosci wrozki? haahha, mam sie bac?:)
gratulacje dla mlodej mamy i tatuśka:))
i dużo zdrowia i milości życzę całej trzyosobowej już rodzince!

czekamy teraz na martę, a magia to chyba jeszcze nie...dzisiaj ją widziałam i brzuszek miała całkiem płaski;-P
ag, j ak ja cie lubie... za ten "plaski brzuszek" :)
no wiem jak ci sie podlizac...grubasie!!!
;-)
a ja mam w domu zonkile, wiesz ????
ag... to chyba nie nasz watek, a my tu smiecimy dziewczynom
A ja wyglądam jakbym był w 3 miesiącu ale w ciąży nie jestem :P
maletrata dowiedz sie o kursy pre parto bo tobie sie juz beda niebawem zaczynac(mysle ze za miesiac to na bank). ale ma super bocco.Teraz kolej na mnie to prawda ale jakos sobie nie zdaje sprawy.. biegam z kursu pre parto na kurs na basenie ciagle cos nowego.jak mam cos czasu to pisze moja prace mgr (ale idzie mi kiepsko) mela kiedy sie bronisz? kiedy wracasz ?jak tam w domu?
Zachecamy was dziewczyny do przylaczenia sie do nas... przeciez to czas baby boom!!
co tam slychac dziewczyny? mela jak sie czuje bocco? jak tam sara? my powoli koczymy kompletowac wszsytko dla naszej malutkiej.. teraz pozostaje nam tylko czekac na poczatek maja!
pozdrawiam
Czesc Dziewczyny:))
Oj, przepraszam mialam dzisiaj konsultacje i lecialam na wysokich obrotach. Teraz padam. Ostateczne poprawki zaakceptowane:))). Za okolo 2,5 tygodnia obrona, a wracam do Wloch za 3 tygodnie. Juz jestem pelna optymizmu:))) Aczkolwiek zdechla
Dzieki Marcia:)) Chcialam sie zapisac na ten kurs jeszcze przed wyjazdem, ale nie zdazylam. Wspominalam nawet Miskowi, zeby mnie zapisal, ale robi teraz szafe dla Franusia (tzn. przerabia stara:)))) i swiata poza tym nie widzi. Jak wroce to juz obowiazkowo musze sie za to zabrac.
A dzisiaj mam pijanski wieczor i pije z mama redsa na spolke:))))
O Bocco i Sarze nie mam zadnych informacji:((((
Magia:))
Czesc dziewczyny, wczoraj wyszlam juz z malutka Sara z szpitala. Ja i malutka czujemy sie znakomicie. Pozniej napisze wam wiecej. Dziekuje za zyczenia:-) buziaczki ps moge sie tylko pochwalic, ze waze juz 10kg mniej:-) hurra
Bocco- wracaj szybciutko do formy :)

Mela- 3mam kciuki za obrone. Bedzie proscizna, zobaczysz :)
czesc wszystkim!!
GRATULACJE BOCCO!!!!!!!!! Niech Ci sie sara dobrze chowa, malo placze, wmiare duzo spi :) przynajmniej na poczatku ;)
u mnie ok, u julki tez. jest juz dluga ok 64 cm, wazy 7 kg (:O). wczoraj miala pierwsze szczepienia, po ktorych goraczki dostala, ale juz przeszla. i placzac wczoraj pierwsza lezka jej poleciala. usmiecha sie duzo i wogole jest slodka :D nawet jesli czasem daje popalic ;)
pa :*
jak milo odezwala sie nasza wisienka!! pozdrowienia dla Julki (ktora wsrod naszych bobaskow Baby boom jest najastarsza) kawal z niej juz baby!!a jak duza!! ho ho!!
Bocco gratulacje!! ciesze sie razem z toba ze twoja Sara jest juz w domku.ja dzis zrobilam pranie ubranek (jest tego tak duzo ze moi tesciowie sie smieja i mowia ze wyglada tak jakbym miala przynajmniej 5 dzieci urodzic).a to dopiero pierwsza partia prania..(dobrze miec szwagierke ktora mi dala mase ubranek) .juz teraz dochodzi do mnie powoli ze za 5 tygodni kolej na mnie!!.. jakos nie zdaje sobie sprawy!! mam jeszcze taka mase rzeczy do zrobienia (w tym pisanie mgr koniecznie musze ja skonczyc) nie moge sie juz doczekac kiedy zobacze moja letizie!!
Mela ile przytylas? ja 9 kilo.... (chyba pojde na diete bo mi sie nie usmiecha przekroczyc 10).. wiem ze 9 to jest w normie ale ta norma dla mnie jest za duza.
kurka wyszly mi jedne badania zle.. musze brac antybiotyk (mam jakas bakterie ale podobno to norma 1 na 3 kobietki to ma) wychodzi to przy tym badaniu.. tampone vaginale.
mela zapisz sie na kurs na bank w ten sposob dowiesz sie mase fajnych info. ale zazdroszcze ci ze twoj misiek jest taki przejety .. moj lorenzo jak narazie jest spokojny.. ja tu wszystkim daje twojego miska za przyklad przykladnego tatusia ktory kupuje dziecku mase ubranek!! jak dla mnie bomba... a jak misiek ma na imie?
elisabetta co z toba? jak tam decyzje? napisz cos...
buziaki wracam pisac mgr...
jak mi sie nie chce ..oj oj
Czesc Mamusie:)))
Bocco, juz wyszlas????
Super, jak znajdziesz chwile opisz wszystko, prosze
Jak Sara???
Gratuluje zrzucenia 10 kilo:)!!!
Tak trzymac!!!

Wisienka, super ze sie odezwalas:))) Pisz, pisz, pisz
Jak idzie z karmieniem Julki? Bardzo daje popalic?

Marcia, oj Ty biedactwo masz teraz mase na glowie! Porod, slub, magisterka. A czemu tak szybko chcecie slubu? Jakos sobie zakodowalam, ze planowalas po porodzie. Jesli chodzi o Miska, to daje rade. Ale strasznie mnie to cieszy. Misiek, to Alus, czyli Alessandro. Ale z tymi zakupami, to nie jest tak wesolo. Nie podoba mi sie jak wydaje mase kasy, bo mu sie sweterek dla Franusia spodobal. Jestem troche franzowata, wiec ostatnim razem jak zrobil napad na prenatal to kazalam mu odniesc. Szczerze mowiac troche glupio mi sie zrobilo, gdy okazalo sie ze on uprzedzal ekspedientki, ze moze odda, bo nie wiadomo czy spodoba sie to zonie. Kurde jestem straszna! Ale nie widze sensu wydawac np.50 euro na jeden sweterek i bluzeczke w rozmiarze 3-6, kiedy juz mamy wystarczajaco ciuchow. A wiem, ze jak Franus juz przyjdzie na swiat to przypadnie kolejna fala zakupowego szalenstwa. Juz teraz codziennie dzwoni do mnie tesciowa i drzacym glosem opowiada co nowego kupila dla dzidzi. Buuu! Co ja potem zrobie z tymi siuszkami?
Marcia, trzymam kciuki za magisterke! A z czego piszesz i kiedy planujesz obrone? Ja juz nanaosze ostatnie poprawki i w poniedzialek drukuje i oprawiam.
Ja juz mam 12 kilo do przodu:((
Ale pocieszyla mnie Bocco:))))

Salutki:))))
Temat przeniesiony do archwium.
601-630 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia