bocco czyli odeszly ci wody bez skorczow.. coz tez tak bywa. ale porod mialas normalny czy wywolany ,przez indukcje? Jak tam z pokarmem ? napisz cos o porodzie. da sie ten bol wytrzymac? jest do czegos porownywalny?-
zgadza sie odeszly mi wody bez skurczy, ale powtarzam dziewczyny nie wpadajcie w panik jak przytrafi sie wam cos podobnego, zachowajcie zimna krew i udajcie sie odrazu do szpitala, poniewaz moze dojsc do jakiejsc infekcji, a poza tym po 18 godzinach musza wam podac antybiotyk, aby malenstwu nic sie nie stalo
Porod mialam calkowicie normalny, tak jak pisalam dzieki temu, ze ostatnie 40-50 minut spedzilam w wannie rozwarcie zwiekszylo sie w tempie expresowym. Bol ciezko jest z czymkolwiek porownac. nie nalezy do najprzyjemniejszych, jednak gdy bedziecie trzymaly juz swoje malenstwo na piersi zapomnicie o wszystkim.
Z pokarmem jest ok, chociaz musze zaczac sie lepiej odzwac, bo wystarczy "chwila", by stracic pokarm.
....mowi ze w 8 miesiacu konczy sie przybieranie wlasciwe na wadze a potem to juz tylko woda. chyba ty tak bocco mialas jak pamietam bo w ostatnim miesiacu mowilas ze dosc przytylas
zgadza sie ja w ostanim okresie tylam 1-2kg na tydzien, co mnie bardzo przerazalo. Obecnie waze 56-57kg, wiec nie jest najgorzej, a od porodu minelo zaledwie 19 dni:-) do wakacji powinnam wrocic calkowicie do swej wagi