A wczoraj przez psiapsiolke byla instruowana odnosnie wanienki i prawda jest taka, ze te z przwijakow po 4 miesiacach trzeba wymienic na wieksze, bo dziadza juz za duza. Tak sobie mysle, ze albo znajde rozkladany przewijak na rozne rozmiary wanienek (chyba niemozliwe, ze istnieje) albo kupuje "lyse" wanienki.
Wczoraj wieczorkiem tez zaleglam nad ogladaniem kolderek. Nie wiem jak u Was, ale tu na poludniu nie uzywa sie kolderek. Posciel nie jest jak poszewka, tylko jak przescieradlo. Na lato sie sprawdza, ale na zime jest jednak potrzebna normalna kolderka i normalna zmiana poscieli. Wczoraj przegladalam brytyjskiego ebaya, bo tu w sklepach wybor kiepski i jakos strasznie drogo(kolderka dziecieca kosztuje tyle ile puchowa z gesi na lozko matrymonialne).Wybor na ebayu jest swietny, ale wszystkie kolderki sa sztuczne. Cholerka, kupic sztuczna, czy z normalnego puchu (moze gdzies dostane)??? Z jednej strony sztuczna jest praktyczniejsza, antyalergiczna, mozna wrzucic do pralki i po klopocie. Natomiast ta puchowa jest cieplejsza, a przy mieszkaniach ogrzewanych piecykiem ma to jednak znaczenie. Buuuu.....
A od kiedy uzywa sie poduszeczek dla Malenstw?
Buzki:)))
Ps. Moja Makuchowa, a sprawdzalas moze Argosa odnosnie kolderek? Mam cos trasznie wolny internet i nim mi sie katalog otworzy to juz mam dosyc przegladania:))