WAŻNE ! POSZUKUJĘ MIESZKANKI BOLONII !!!

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 255
Cytat: SettediNove
Con il tempo le persone si rivelano per quello che veramente sono...:D

per fortuna esiste il " tempo"...
a propos mieszkanki Boloni . ( Sary nie spotkalam ) W tamtym tygodniu wybralam sie w weekend do Boloni. to naprawde piekne miasto ! szkoda tylko , ze kilka dni temu umarlo tam z zimna 20 dniowe dziecko na ulicy !| Boze jedyny co sie dzieje na tym swiecie ! a przeciez Bolonia to jedno z bogatszych miast we wloszech.
Cytat: Magdalena-Malpa
Cytat: ew77
Na pytanie czy chcesz zebym ci cos napisala na temat astrologi odpowiadasz ! nie nie " jestem z pod znaku Byka " co to w ogole znaczy ! ?? nie mozna wrzucic calej populacji do 12 workow ! (12 znakow zodiaku ) szanowany astrolog .

Ew77:))
Przeczytalas te linki, ktore mi podalas:)) TAM SIE NIE NADAJE tytulow naukowyc! Wiec niema takiej nauki.
Napisalam ze jestem z pod byka, bo wiedzialam ze zahaczysz o to i pokazesz co wiesz:))
Nie wiesz duzo, bo znakow zodiaku jest 13!
WEZOWNIK, sie klania:)))
Nie mam teraz czasu, wiec pozniej pogadamy.

Na tym brytyjskim uniwesytecie ktory link ci przeslalam astrologia jest polaczona z innymi materiami. Wezownik jest GWIAZDOZBIOREM zodiaku a nie znakiem zodiaku . Znakow zodiaku jest 12 a gwiazdozbiorow 13 , oczywiscie jak do tej pory . Na szczescie co chwile sie cos odkrywa . Meczy mnie juz to pisanie w kolo Macieja . Moze w przyszlosci pogadamy na inny temat np: o milosci ? ...
Ew77:)
Niose ci kaganek oswiecenia, ale juz mnie rece bola od tego dzwigania:))
GWIAZDOZBIOROW to jest ponad 80!!!
Wezownik jest znakiem zodiaku bo lezy na ekliptykce slonca i nie zmienisz tego:))
Tylko ze niebo sie zmienia a astrologia NIE!
Ale spoko, o milosci pogadam chetnie bo w tych sprawach to naprawde ignorantka jestem:))
Niestety teraz nie mam czasu, ale pozniej sie zglosze na ochotnika:))
Buzka i studiuj dalej bo warto, zawsze warto.
Oto wykład astronoma z Uniwersytetu Wrocławskiego na ten temat:

Znaki zodiaku i gwiazdozbiory zodiakalne to dwa różne pojęcia.

Znaki zodiaku to równe 'prostokątne' obszary na sferze wzdłuż ekliptyki, każdy o szerokości 30 stopni i wysokości 10-16 stopni. Każdy zajmuje taką samą powierzchnię sfery i wyznaczony jest przez podział ekliptyki na 12 równych części. Jest ich 12.

Natomiast gwiazdozbiory zodiakalne, to gwiazdozbiory (rozumiane w sensie obecnej astronomicznej ich definicji, czyli wydzielone obszary sfery, a nie jak w starożytności grupy jasnych gwiazd) przez które przechodzi ekliptyka.

Gwiazdozbiorów takich jest 13. Dodatkowy, Wężownik, leży ponad gwiazdozbiorem Skorpiona, w znaku zodiaku Strzelca.

Proszę zwrócić uwagę również na to, że zodiak ze swymi znakami zawsze leży gdzieś na sferze niebieskiej, a więc także na tle gwiazdozbiorów. Znaki zodiaku to jakby siatka nałożona na gwiazdozbiory, siatka ta nie zmienia swego kształtu, ale przesuwa się stale względem nieruchomych gwiazd i gwiazdozbiorów.

Oto wykład astronoma z Uniwersytetu Wrocławskiego na ten temat:

Znaki zodiaku i gwiazdozbiory zodiakalne to dwa różne pojęcia.

Gwiazdozbiorów takich jest 13. Dodatkowy, Wężownik, leży ponad gwiazdozbiorem Skorpiona, w znaku zodiaku Strzelca.

Nie, to nie sa dwa rozne pojecia, po prostu astrologia i astronomia nie ma NIC wspolnego!!!
Astronomia to nauka a astrologia to bzdury dla gospodyn domowych.
Gwiazdozbor Wezownika jest w gwiazdozbiorze Strzelca? CO ZA BZDURY!!!!
Ty nawet nie umiesz zacytowac tego co wyszukalas w google!!!
Nie masz pojecia o tym o czym piszesz!!!!
Tak masz racje, nie ma sensu rozmawiac z ignorantem, ktorym niestety jestes ty.
Przykro mi.
Jak mi ktos powie ze rozmawia ze swoim psem ktory mu objawia wielkie rzeczy to ja tego nie zaakceptuje nigdy w zyciu.
Hitler i inni wielcy i znani tego swiata korzystali z astrologow o czym sie mowi zeby napędzić klientow szarlatanom ale mniej się mowi że Hitler pod wplywem tych bzdur wiele ludzi gineło w bezsensownej smierci.np. bitwa o atlantyk sterowana sztabem astrologicznym itp itd....
Widzisz, nawet argument historyczny wytrace ci z reki:))
Chcialam z toba pogadac rzeczowo, ale niestety nie jestes dobra w tym temacie:))
Nie masz pojecia ani o astronomii ani nawet o astrologii.
Szkoda mego czasu i atlasu:))
Moze Yamadawa ci cos wyjasni, ja sie podaje:)
edytowany przez Magdalena-Malpa: 13 sty 2011
I jeszcze tylko dodam ze ja nie wierze tak naprawde w nic! I tym sposobem jestem otwarta na wszystko, ale nie na glupote.
Dlatego przyjmuje opcje ze konstalacje na niebie maja na nas wplyw.
Tylko astrologia mnie nigdy nie przekona, bo jest po prostu BLEDNA!!
Dla zwyklej formalnosci:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiazdozbi%C3%B3r

Cytat:
Ostateczną listę 88 gwiazdozbiorów oraz ich granice zatwierdziła w roku 1928 Międzynarodowa Unia Astronomiczna.

I chyba juz jasne, kto ma racje, a kto sie myli :)

Cytat:
Gwiazdozbiory okołobiegunowe północne (dla Polski) [edytuj]
Cefeusz, Kasjopeja, Mała Niedźwiedzica, Smok, Wielka Niedźwiedzica, Żyrafa.
Gwiazdozbiory zimowe - niebo północne [edytuj]
Bliźnięta, Byk, Jednorożec, Mały Pies, Orion, Rak, Woźnica, Wielki Pies
Gwiazdozbiory zimowe - niebo południowe [edytuj]
Cyrkiel, Gołąb, Malarz, Pompa, Rufa, Ryś, Zając.
Gwiazdozbiory wiosenne [edytuj]
Centaur, Hydra, Kruk, Kompas, Korona Północna, Lew, Mały Lew, Panna, Psy Gończe, Puchar, Sekstant, Skorpion, Waga, Warkocz Bereniki, Węgielnica, Wilk, Wolarz, Żagiel.
Gwiazdozbiory letnie [edytuj]
Delfin, Herkules, Indianin, Jaszczurka, Korona Południowa, Koziorożec, Lisek, Lutnia, Luneta, Łabędź, Mikroskop, Ołtarz, Orzeł, Ryba Południowa, Strzała, Strzelec, Tarcza, Wąż, Wężownik, Wodnik, Żuraw, Źrebię.
Gwiazdozbiory jesienne [edytuj]
Andromeda, Baran, Erydan, Feniks, Pegaz, Perseusz, Piec, Ryby, Rzeźbiarz, Trójkąt, Wieloryb, Zegar.
Gwiazdozbiory okołobiegunowe południowe [edytuj]
Góra Stołowa, Kameleon, Kil, Krzyż Południa, Ryba Latająca, Mucha, Oktant, Paw, Ptak Rajski, Rylec, Sieć, Trójkąt Południowy, Tukan, Wąż Wodny, Złota Ryba.
W czym sie pomylilam???
Przeciez ci pisalam ze jest ponad 80:))
Ty twierdzilas je jest 12 no i ten 13, ale dalej sie cos odkrywa. Tak, to twe slowa:))
Przestan sama sobie zaprzeczac i odkrywac:))
Albo rob to, to tez sposob na studiowanie.
Nie nie przekonasz mnie ze wiesz wiecej niz ja:)
Koncze ta rozmowe, bo to zaczyna byc groteska:)
Dziewczyno, zaluj bo moglas skorzystac z mej osoby.
[Znakow zodiaku jest 12 a gwiazdozbiorow 13 , oczywiscie jak do tej pory . Na szczescie co chwile sie cos odkrywa .

Zeby nie bylo ze cos krece:))
Chcesz jeszcze wiecej perelek:))
A teraz odkrylas ze jest ponad 80!
Wiec podziekuj Magdzie i nie krec nosem:))
Naprawde zycze owocnego studiowania, bo wiele jeszcze masz do poznania.
I wcale nie pisze tego zlosliwie.
Koncze i pozdrawiam, ciekawych swiata i WSZECHSWIATA:)
Eee Malapa, chyba pomylilas osoby... Zastanow sie czasem komu odpowiadasz.
Sorry Malpa, hihi
I czasem czytaj moze dokladnie to, co ktos inny napisal, a nie badz taka zarozumiala, hm? Bo to Ci w zyciu na pewno nie pomoze.
Cytat: gosiaBG
I czasem czytaj moze dokladnie to, co ktos inny napisal, a nie badz taka zarozumiala, hm? Bo to Ci w zyciu na pewno nie pomoze.

Wiem, wiem:)
Ale ja naprawde dokladnie czytalam i na koncu stracilam cierpliwosc.
No trudno, nie jestem swieta:)
P.S. Mozesz mi pokazac co nie doczytalam.
PRZEPRASZAM!!!!!!!
GosiaBG, jeszcze raz przepraszam. NIE DOCZYTALAM ze to ty napisalas o gwiazdozbiorach.
Myslalam ze to Ew77:))
Tak, jestem pieniacz.
Glupio mi.
Jednak jestem pyskata baba co slepnie jak sie wnerwi:)))))
Procz tego, napisalam, ze jest ich ponad 80, zreszta nie wiem, o co sie rozchodzi :) Ale nie wazne, koniec tematu :) Milego wieczoru.
Drogie Panie, czy nie zauważylyście, że to nie Wasz wątek o wszystkim i o niczym... ?? Proszę mi więcej nie zaśmiecać tematu ! A zanim Panie napiszą cokolwiek na temat mojego wątku, najpierw proszę zapoznać się z tematem i moimi dalszymi postami..., Będę wdzięczny.
Sorry Profes masz absolutnie racjie ! To cale zamieszanie wyszlo z tego, ze zaproponowalam ci pojscie do wrozki a od wrozki przeszlo na astrologie z astrologi na astronomie i sama juz nie wiem na co jeszcze ! Tu jakies bitwy zaczely sie rozgrywac o wszystko i o nic . Pozdrawiam .
nie wiedziałam że tutaj są wątki prywatne
każdemu pisać wolno jednemu lepiej drugiemu gorzej
a to Prof9 tak twierdzi..kilka lat nic nie zdzialal..ale jak ktos tu wchodzi to mu sie chyba czerwona lampkak na kompie zapala..i leci z miotla pozamiatac...hehehe...a moze to ktoras z tych co pisze to Sara?..koles nie brales tego pod uwage?:D
Bo to trzeba umieć szukać. Jak się chce, to w ciągu kilku dni się znajdzie.
To prawda, że każdy może pisać co chce..., tylko dlaczego w moim wątku... ?? Skoro już istnieje, a jak doświadczyłem każdy taki wątek może pomóc, to z całym szacunkiem proszę zajrzeć do wyszukiwarki i sprawdzić co to jest Ezoteryka i czym się różni Astronomia od Astrologii, a nie pisać bzdur w moim temacie... A jeśli nie umiecie prowadzić konwersacji na poziomie i musicie naśladować polityków, to proszę założyć odrębny temat i taplać się w błocie..., do woli.
Przesadzasz, nikt tu sie nie taplau w blocie:)
Ale ok, ja dobrowolnie opuszczam TWOJ watek.
Moze Sara sie schowala i nie chce despota:)
sluchaj Prof 9..dziewczyny ci pociagnely watek do gory!!..powinienes im podziekowac!..Tytul jest wazny i zawartosc postu!!!!!..nikt nie zwroci uwagi na paplanine 4 osobek..o astrologi...:D nie badz taki nadety..wrzuc na luz...Ciagniemy ci post do GORY..zrozum chlopie ze Cie lubimy i przykro nam ze Twoj problem do tej pory nie znalazl rozwiazania.
...no tak! Skorpion jestes :D...../p.s. ja Rak:D
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 255

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa