czy to nie dziwne?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 222
marionetki :/ "Brawo, brawo, pani Ewa pokazała nam, którą ręką mamy trzymać łyżkę gdy jemy zupkę! " -.-
Ja ròwniez niewiele ogladam telewizje.Chociaz i internet to juz jest plytka papka.Jesli chcez miec fachowa wiedze lub pojecie o czyms ,to dobrze jest korzystac z dobrej fachowej literatury popartej kontaktami z osobami bedacymi w temacie majacy wiedze praktyczna.
Aktualne techniki przekazywania informacji polegaja na szybkim,prostym i wyrazistym ich dostarczeniu do mas bez mozliwosci zastanowienia sie nad nimi na zasadzie indoktrynacji inaczej prania mòzgu.Ludzi po przez tego typu zabiegow socjotechnicznych pozbawia sie indywidualnego myslenia dzialajacy na zasadzie GPS system.Wcisnij a ja cie poprowadze a ty sie ciesz.Wszyscy sie powoli uwsteczniamy chociaz sie do tego nieprzyznajemy ,uwazajac sie za coraz bardziej madrych ale czy inteligentnych?
To samo dziala na zasadzie daj im amore a one przestana myslec.Tez bardzo prosta technika.Bo system GPS amore tylko moze cie zaprowadzic do alei szczescia.Kliknij i daj sie poprowadzic.A jesli cos nie tak to przedzwon na linie konsumenta systemu takiego czy innego.Tam sa kolejni przygotowani magicy od prania szarych komorek.
Pozdrawiam
No, ale italo dziwaku, co ciebie tak zajmuje w tym, jak się sprawy mają między Włochami a Polkami? Te niekończące się dyskusje, nudne, jak flaki z olejem, czemu mają służyć?
To ma być misja jakaś? Niech sobie dziewczyny same rozmawiają o tym, bo kiedy mężczyzna się włącza w takie dyskusje, to wygląda to, jakby był zazdrosny, dosyć śmiesznie to wygląda.
Możesz mieć swój pogląd na te sprawy, ale skoro już chcesz wyrazić sprzeciw, to czy nie lepiej by było trzepnąć po rogach jakiegoś "oprawcę" naszego majątku narodowego?
Z pewnością lepsze to, niż ciągnąca się bez końca paplanina, przypominająca doradzanie kobietom, jakich podpasek powinny używać a i satysfakcję miałbyś większą, nisz widok własnego wpisu na monitorze.;)
niż*
Ale jaja.;)
No dobra niech bedzie ,ale mam troche wiecej czasu dzisiaj i moge sie pobawic w gry na monitorze :).Ja i tak sie tym wszystkim nie przejmuje.Taka swobodna dyskusja.
To forum jest naprawde zabawne.
dziiiiiiiiiiiiiiiiiiwny jest teeeeen... świaaat..... :P
A tak juz calkiem jadac ostro po bandzie.To na miejscu administratora bym zamknal czesc wloska tego portalu.Ròwnie dobrze wiele pan moglo by sobie podyskutowac i wymienic sie uwagami w autokarze na lini wlochy-polska ,na tyn sam poziomie.Tyle tylko ze to by nie razilo osòb stojacych mimo woli obok.A w moim subiektywnym odczuciu polska w wloszech jest reprezentowana w znacznym stopniu przez kulture tzw.upadlego pe-gie-eru.
Ktòra sobie znalazla w europie wolna niecke,szczelnie ja wypelniajac.Grupa ktòra napewno nie jest reprezentatywna dla naszego kraju i polakow w wloszech mieszkajacych. Szkodzac tym samym innym jednostkom(paniom) o zdrowym rozsadku.Wplywajac a itali negatywnie na ich pozytywny wizerunek mimo woli.
Ale o co Ci tak wlasciwie chodzi? Nikt tych Wlochow nie zmuszal, aby przychodzili do programu i zachowywali sie jak balwany. Widzialam zapowiedz programu i ich glupkowate zachowanie, kiedy dziewczyna powiedziala swojemu facetowi, ze chce, aby sie okreslil. O jakich stereotypach ty mowisz? Zreszta nie bede sie wypowiadala na razie, bo programu jeszcze nie widzialam, co sugeruje rowniez tobie.
Sądzisz, że należałoby rozstrzelać kilka pań dla przykładu, czy wystarczy im ogolić głowy?;))
Ja bym im wygolil ;-)
Głowy, czy jakiś bardziej autorska koncepcja?;)
Po co.Nie ma takiej potrzeby.Zycie samo to zweryfikuje i przydzieli im odpowiednie miejsce :).To tylko kwestia czasu
Gdybym pomyslal o glowach to bym to napisal , za slowo glowa pewnie nie dostaje sie bana , wiec pomysl jaki ze mnie artysta ;-)
No w końcu! Życie to samo zweryfikuje.
Ale, ale....ten pomysł, żeby admin kasował niektóre wątki, to miałaby być ta weryfikacja przez życie?
Trochę to mi na sterowanie ręczne wygląda.;)
Nie.Mam na mysli zycie codzienne i ich miejsce w nim
Ale co z tego ze admin bedzie kasowac.Skoro glupota dalej pozostanie i bedzie chodzic na dwòch nogach :) miedzy ludzmi.
Czyje życie italo dziwaku, twoje?
Azzz, uważaj, co piszesz, takie ciągoty to "załatwienia" wszystkich lasek świata mają najczęściej ci, którzy z "załatwieniem" jednej sobie nie radzą.
"Ja jestem milion, bo za miliony kocham i cierpię katusze".;)))))))))
To może jednak rozstrzelać kilka, skoro kasowanie nic nie daje, hmmm...
Dla odmiany mozemy sie teraz ze mnie posmiac.Czemu nie :)
Mnie to nie boli,niewiem jak inni.
Pośmiać, pośmiać. Chcemy arrivare al dunque.;)
(czymkolwiek by ono było)
>.Ròwnie dobrze wiele pan moglo by sobie podyskutowac i wymienic sie uwagami w autokarze na lini wlochy-polska ,na tyn sam poziomie.Tyle tylko ze to by nie razilo osòb stojacych mimo woli obok.<

dziękuję za wyrozumiałośc, dziwaku, tak się sklada, ze juz bardzo długo podróżuję takimi liniami i OWSZEM - raziłoby mnie to , gdybym stała obok mimo woli...
Jest i na to sposób: wystarczy w autokarach, gdzieś w okolicach kibelka, wydzielić miejsca "Nur für Polen" albo jeszcze lepiej "Nur für Polacken".;)))
Poczytałam sobie te Wasze wpisy i powiem, że nawet się ubawiłam, w woli ścisłości... rozbawił mnie problem jaki poruszyliście. Na tym forum nie tylko postów ale i całych wątków na odnoście powyższego zagadnienia było mnóstwo...
Prawda jest taka, że nic to nie zmieni...ani nasze oburzenie a tym bardziej dobre chęci uświadomienia owym kobietom ich położenia.

Pozostaje więc zajęcie się własną pupą i dziękowanie, że nas świadomości nie pozbawiono (mając na uwadzę fakt iż w innych dziecinach tej świadomości już możemy mieć mniej).

Pozdrawiam
>>Pozostaje więc zajęcie się własną pupą
no dobrze już dobrze ;) możecie sie zajmować pupulacjami, ale ja musze jeszcze swoje trzy grosze wrzucić:

Dziś w programie ewy drzyzgi dziewczyna na widowni, zapytana czy BYLABY w stanie byc żoną włocha z poludnia, odpowiada: Nie, no ja chyba nie dałabym rady tak cały dzień tych pomidorów obierać...................

NO COMMENT, MY DEAR FRIENDS :*
Quasi...musiałeś tę część mojego wywodu podkreślić co?:)...Miało być "własnymi dupami"( w przenośni) ale uznałam, że nie wypada...w sumie mogłam się domyśleć, że podkreślisz ISTOTNE :):):) elementy tego wpisu...

faceci:)
No, ale nawet wyszło nieźle, prawda?;))
no a jak inaczej:)...teraz mamy drugie dno, albo dosłowną interpretacje do wyboru do koloru;)
Najfajniejszy z tych Włochów był ten co wieku 32 lat sypiał z mamusią :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 222

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka