Calcio Polacco

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 338
a co sie stalo?????
no w sumie w Korei (4 lata) temu tez nie blysneli jakas szczegolna forma hahaha:):)
polecam WSZYSTKIM " TIFOSI " SUPER STRONKE O MUNDIALU:

http://mondiale.lycos.it/
DziDzi , a co ma do diabła piłka klubowa wspólnego z piłką reprezentacyjną ?!! , nie opowiadaj głupot !!!..... pozatym w skandale są zamieszani działacze nie piłkarze ! liga a mistrzostwa świata , to dwie diamatralnie różne rzeczy .... !!
ja tam popieram to co mowi Dzidzi... bo jak mozna spokojnie obserwowac np Buffona w bramce?... vergogna..
a co on niby takiego zrobił ... ? :-/ .....
Ambra poczytaj sobie intercettazioni i prasy miedzynarodowej prawdziwej nie tej przetlumaczonej przez wlochow moze wyniesiesz troche wnioskow
pamietaj ze to co sie blyszczy nie zawsze zloto jest....
cià
pewnie i masz racje ...to fakt , ze Bufonek nie broni za dobrze :):) hahah ...ale sie w tej brameczce swojej niezle "swieci" ...przystojniacha .......:))::):)
Jak to nie broni za dobrze???każdy ma lepsze i gorsze dni, ale Buffon ogólnie jest akurat bardzo dobrym bramkarzem!
Ale pieniazki zarabia nie tylko lapiac pilke ....wzbogacil sie jeszcze bardziej na pilkarskich zakladach ..to od niego zalezy czy mecz bedzie wygrany czy przegrany tak wiec nie ciezko bylo zgadnac....
dokladnie ...tylko szkoda ze nieraz to tak ewidentnie widac, ze poprostu nie chce mu sie bronic - tak jakby robil to celowo :):):) ...interesuje sie pilka...szczegolnie liga wloska i nie zgadzam sie ,ze Buffon zawsze swietnie broni !!!
Dzi Dzi , ale ty głupoty opowiadasz ! , a do tego jesteś strasznie naiwny !
sugerujesz się jakimiś bzdurami i wymysłami włoskich dziennikarzy , a każdy dobrze wie ,że we włoskiej prasie jest nagonka na zawodników Juve , którzy ze skandalen nie mieli nic wspólnego , pozatyn Buffon złożył zeznania i został oczyszczony z zarzutów , a cała sprawa okazała się ....
wymysłem dziennikarzy !! , nie było żadnego hazardu !!!
Druga sprawa w Korei włosi zostali oszukani , to wie każdy ,kto zna się choć odrobinę na piłce , zresztą koreańczycy dłuuuuugo ich potem za to przepraszali ..... :-/
Słonko ... Buffon od paru ładnych lat jest uznawany za najlepszego bramkarza świata ....
Des ..... Buffon przez większą część sezonu był poważnie kontuzjowany....
to najlepszy bramkarz , dzięki niemu klub traci zawsze najmniej bramek ze wszystkich innych drużyn ....
nie bede sie spierac...moze i najdrozszy ...ale czy najlepszy to nie jestem przekonana..widzialam jak gral w ostatniej i przedostatniej lidze mistrzow :):) moim zdaniem o wiele lepiej broni DIDA z Ac Milanu -choc za milankiem nie przepadam :P
każdy popełnia błędy , nie ma bramkarzy czy piłkarzy doskonałych , pozatym on i tak bronił genialnie , biorąc pod uwagę fakt , jak poważna była jego kontuzja , jak już wsponinałam od wielu lat jest uznawany za najlepszego bramkarza świata , co potwierdza jego gra , parady bramkarskie i strzały które broni są zachwycające , pozatym żaden bramkarz nie stracił ( nie wpóścił ) tak MAŁO bramek jak on .... a Dida , jest dobry ,ale są lepsi od niego i nie tylko Buffon ....
ah zapomniałam dodać Buffon nigdy nie popełnia tak koszmarnych błędów jak Dida , a zdarza się to dość często ..... wiem co mówię , jestem kibicem od dziecka , czyli od wielu wielu lat , różnych piłkarzy , bramkarzy już widziałam , obserwowałam ..... i póki co reszta świata się ze mną zgadza :P,są nawet tacy ,którzy twierdzą ,że Buffon to jedan z najlepszych bramkarzy w historii footballu .... mmmmm chyba tak :-D ;-)
a Dida .... jest kilku innych lepszych , on jest conajmniej 4 :P

;-D
scusate ma il titolo non e' "solo italiano"?
hm..... ma che importanza ha ? ...... qui si parla italiano e polacco ..... :P
ja mam tu cos fajnego co znalazlam...ale niestety tez dotyczy "italiano ":D:D:D

http://multimedia.repubblica.it/home/270732

**AMB** nie przecze jest naprawde the best ...no i przystojny jest czego nie da sieukryc :P:P:P ...raz broni lepiej raz gorzej...grunt by tym razem sie spisal na medal:):) a jak chodzi o mistrzostwa z Korei to szczerze Wlochom wspolczuje za to jak byli tam traktowani...mozna powiedziec ze sedziowei sie na nich uwzieli albo co ...koszmar a nie mistrzostwa:(:(:( ale teraz bedzie lepiej
ci credo - forza ITALIA :):)
Des podoba Ci się Buffon ? :-D hihi ..... mnie bardziej Nesta ,albo Cannavaro
;-D..... Buffon nie jest w moim typie hihihihi ;-)
a tak poważnie mówiąc też mam nadzieję ,że tym razem wszystko będzie ok :-)

FORZA AZZURRI !

:-***
czy ktos tu jeszcze wierzy w Polske??myslicie ze jest szansa na remis z niemcami?ogladalam mecz Pol vs Ecu z makaroniarzami i tak znich szydzili ze nie dalam rady ich wybronic:(( swinie!! oby wlochy odpadly:-/
mam nadzieję ,że tobie o(d)padnie szczęka z wrażenia po meczu Italii.....
co za ..... :-/
jasne liz d... wlochom.oni toba pomiataja.usmiechaja sie a za plecami szydza... .typowy przyklad glupiej naiwnnej polki..sorry ale zasluzylas na to.ciekawa jestem jakby sie czul twoj facet(jesli jest wlochem) albo wloscy znajomi gdybys mu mowila "o ja ale cioty z tych wlochow,co oni tu wogole robia ,amatorzy ,cieniasy itp"i to w jego wlasnym kraju.huh?
No cóż po tym co zaprezentowali nasi piłkarze to wcale mnie nie dziwi, że szydzili z nas. Zobaczymy co się bedzie działo po meczu z Niemcami (wole nie myśleć). A szczególne podziękowania należą się Janasowi. Buona Giornata :p
No i to chyba logiczne, ze Wlosi - przyzwyczajeni do "nieco" wyzszego poziomu gry, na widok marnych umiejetnosci naszych pilkarzy szeroko i z ironia sie usmiechali... ;-) Ach, spalilam buraka, gdy w przerwie meczu Argentyna-WKS na antenie RAI pokazali kilka obrazkow z przybitymi po meczu z Ekwadorem kibicami polskimi podpisanych "Che tristezza..." A potem napomkneli o malo eleganckim zachowaniu tychze po ww. meczu. Oto Polska wlasnie...
JAK SIE MOWI PO WLOSKU:"NIE ZASLUZYLAM SOBIE NA TO" W SENSIE NA TAKIE TRAKTOWANIE.?
POZDRAWIAM
non mi sono meritata un trattamento come questo - na takie traktowanie/traktowanie takie, jak to

lub: non me lo sono meritata - na to
a co robili polacy po meczu???? ,,,,nie ogladalam do konca.co wogole gadaja tam o polskich pilkarzach w tv.ja ogladalam kawalek ale zachowanie kibicow mi sie podobalo:)
no a nawet jesli Polacy grali zle to mysle ze ich rodacy powinniich bronic.
można grać źle , bardzo źle .... tragicznie ..... hm.... Polacy są gdzieś za tragicznie i przed kompletna katastrofa , bo przecież mogło być jeszcze gorzej :P
Kibolka , głupia to jesteś ty wypisując takie bzdury , to ,że mam sympatię i szacunek do włochów ( czy jakiegokolwiek innego narodu ) nie znaczy ,że jestem naiwna , pozatym nigdy nie napisała ,że polacy to "cioty" nigdy tak nie mówiałam i nie powiem ,bo NIE JESTEM TAKA JAK TY ,... żal mi ciebie
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 338

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Inne