Calcio Polacco

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 338
aha Kibolka jeszcze jedno , jeśli znasz/znałaś włochów , którzy pomiatali tobą i szydzili z ciebie to gratuluje wspaniałych znajomości ....już wyobrażam sobie jaka jesteś skoro ludzie cie tak traktują/traktowali , mnie nigdy nikt tak nie potraktował , a wracając do Polski to 90% kibiców jest tego samego zdania co Ja ,że ten mecz to była kompletna żenada , i nie wkładaj mi w usta słów ,których nie powiedziałam , bo nigdy nie nazwałam polaków "ciotami" ...... nie jestem osobą twojego pokroju , a jeśli sądzisz ,że fakt iż kibicuje włochom to podlizywanie , to bardzo ci współczuje .... biedna dziewczynka .
ten mecz to bylo zalosne widowisko...w wydaniu oczywiscie polskich pilkarzy...chlopcy poza tym, ze grac nie potrafia, to jeszcze mieli powazne problemy z koordynacja ruchowa, bo wciaz potykali sie o wlasne nogi...nie wiem jak to sie robi!!!

natomiast jesli chodzi o polskich kibicow to jestem dla nich pelna podziwu, bo kibicowali rewelacyjne..mi by sie nie chcialo zdzierac gardla widzac takie pierdoly na boisku......o ekscesach po meczu w zadnych newsach (polskich czy zagranicznych) nie slyszalam...wiec o co chodzi DEE???
A nie wiem, po prostu w przerwie meczy Argentyny cos tam Mazzocchi wyburczal na temat zachowania Polakow po meczu... nie pamietam dokladnie, o co mu chodzilo, ale nawiazal potem tez do kibicow angielskich, wiec dodalam jedno do drugiego... ale z matmy zawsze bylam slaba.;-)
o Anglikach tez slyszalam..o Polakach (kibicach!) nic negatywnego...
Vediamo come giocera oggi Italia ,sono un'po indeboliti per malori di Totti e altri ma c'e un grande giocatore che mi piace tanto,come si comporta in campo e come uomo .E Luca Toni ....io ho a casa un grande tifoso che ascolta con alta volume e gridi quando fanno gol ...e nostra Polonia avra un compito difficile da fare con tedeschi ma Ci credo un'po perche sono optimista..saluti a Tutti
ja tylko slyszalam jedynie same pochwaly w kierunku polskich kibicow!
No to tym lepiej, ja akurat grzalam sie przy kominku (sic! - mamy czerwiec...), wiec troche otumaniona moze bylam, a specjalnie sie nie wsluchiwalam w tv.:)
Biri ,Francesco Totti gioca nella partita di oggi :-) , ma io decisamente preferirei Alessandro Del Piero è migliore tecnicalmente poi è la prima partita di Totti dopo l'infortunio , secondo me Lippi rischia molto puntando su di lui in una partita talmente importante... ma io sto di buon animo !

:-)
FORZA FRANCIE!!!!!
zabrzmi plytko ale nie lubie wloskich pilkarzy, za kopanie pilki zarabiaja miliardy.Jak widze gebe tottiego w reklamie vodafone to mnie skreca.Krazy taka anegdota o nim ze jak nakrecali ta reklame to totti czytal z planszy "lajf is naw"
Niezly prostak jest, to juz wole del piero,chlopak chociaz inteligentny.
a ja .... Totti głupi czy nie , ale zawodnikiem jest świetnym , Ja też za nim nie przepadam ,ale mam szacunek to niego jako piłkarza , a to co robi poza boiskiem i fakt czy jest naprawdę takim idiotom czy nie , mało mnie interesuje , grunt aby dobrze grał dla reprezentacji .... :P
ambra ty tepaku wracaj do szkoly i naucz sie czytac ze zrozumieniem.gdzie ja napisalam ze ty cos o ciotach mowisz .no gdzie??kazalam ci sie postawic w sytuacji.widac ze nie zbyt inteligetna jestes a na dodatek wolisz wlochom kibicowac i wstydzisz sie swojego pochodzenia.wspolczje.biedna zakompleksiona dziewczynka z prowincji:-/
mecz Polski z Ekwadorem to byla istna zenada i porazka...wspolczuje naszym kibicom, ktorzy tam pojechali by zobaczyc nazywo to posmiewieko...wspolczuje im tego upokorzenia przez takich matolow...jak mogli nas wszystkich tak ponizyc i to za taka kase jaka biora...oni niegrali zle hahah...bo oni wogole nie grali...maja nogi z olowiu ...co za lenie ...
chociaz znam takie osoby co nadal twierdza ZE POSLKA DOBRZE GRALA hahahah, i ze nadal gra dobrze a ten mecz nie byl taki zly ...ale to sa juz znawcy pilki z wyzszej polki hihihih:):):):):):):)
tepaki z tych pilkarzy , niech lepiej wracaja do domu (niestety do polski) i niech nie robia juz wiecej nam wstydu na caly swiat...a to ,ze wlosi sie z tego meczu smiali to ani troche mnie nie dziwi znaja sie na pilce i zobaczyli co zaprezentowalismy...:(:(:(
Oczywiscie masz racje.Polska nie prezentowala sie dobrze,nawet wcale,ale wiesz...wlosi lepiej niech sie przymkna bo sami zbyt dobrze to nie umieja grac i na pewno sa gorsi od polskiej reprezentacji,ktora caly czas nie grala tak jak pokazali ostatnio z Ekwadorem,wiec uwazam,ze Twoj wpis jest z "leksza"przesadny.
pozdr
Teraz zauwazylam to zdanie"WLOSI ZNAJA SIE NA PILCE";)
No to mnie ubawilas tym;););)
nie wydaje mi sie...co Ty wogole mowisz ..Wloska reprezentacja nie jest lepsza niz nasza...no prosze cie :P:P...popatrz sobie na jakiekolwiek statystyki...od x lat zajmuja wszedzie dosc dobre miejsca...ile razy oni byli w MS, ME albo Lidze Mistrzow (ile ich klubow bylo0 a nasi ???? wiec moze nie porownujmy "pieci" do "nosa " :):):):) nasi poprostu pokazali co naprawde potrafia hahaha...zreszta pokazali to jeszcze przed Mundialem w meczu towarzyskim hahahah
Kibolka , zanim nazwiesz kogoś kretynem , tempakiem ...... popatrz w lustro .... z twoich wypowiedzi nie trudno wywnioskować ,że jesteś małolatą , nadodatek wyjątkowo chamstą i wulgarną , a twoje "odzywki" są poprostu prosteckie i poniżej krytyki , po raz kolejny wkładasz mi w usta słowa ,których nigdy nie powiedziałam , NIGDY NIE POWIEDZIAŁAM ,ŻE WSTYDZE SIĘ SWOJEJ POLSKOŚĆI !!!!! , to są tylko i wyłącznie twoje chore wymysły ! pozatym nie jestem z prowincji , a już tym bardziej nie mam kompleksów , ale ty chyba masz i próbujesz się dowartościować w jakiś ( chory ) sposób tu na forum , obrażając innych , osoba dorosła, dojrzała i inteligentna nigdy nie zachowałaby się w taki sposób jak ty , szkoda mi ciebie , bo jesteś żałosna , a te twoje komentarze wywołują u mnie śmiech i politowanie ....
dziewczyny przestancie skakc sobie do oczu bo nie ma sensu....i to w dodatku o pilke nozna...kazdy ma swoje opinie na ten temat i kazda opinia musi zostac uszanowana-tak to juz jest....a wiec reka na zgode
masz rację Kasiu , ale przeczytaj jej posty ... no ręce poprostu opadają , ona idealnie pasowałaby do "naszego kolegi " Johna .... ;-)
oki to była moja mała złośliwość ;-) , Ja pasuje .....
no wlasnie o to mi chodzilo a mianowicie by miedzy nami dziewczynami nie zaistniala taka atmosfera jak u tego palanta na watku....koniec tematu...ja kibicuje WLOCHOM dzis wieczorem...jezeli wygraja to bede sie cieszyc..jezeli przegraja to powiem do meza"a mowilam,ze nie masz sie smiac z Polski bo was tez moze to spotkac"...szkoda ze nie ma Alexa del Piero...ale cieszymy sie ,ze jest Totti i Buffon...dla mnie JUve jest number one ...niestety prezesowie nabroili a pilkarze musza cierpiec i placic za to wszystko.....
che vinca il migliore
ale w razie czego Alex jest na ławce.... :-D
Forza Azzurri !

buziaczki :-***
ja tez im kibicuje....i nie zakladam , ze moze byc inaczej niz WYGRANA ...dzadza rade ...GHANA to nie jakis grozny przeciwnik (oczywiscie nie umniejszajac nikomu) ...ale o wiele gorzej beda mieli z CZechami:(:( ale dadza rade...i tak mysle, ze z grupy to wyjda wlasnie "ONI" i CZESI :):):)

to do boju dzis wieczorkiam...Fratelli Italia.:):):)
Ci z Ghana sa na pewno szybcy ostatnio coraz wiecej pokazuje sie afrykanskich pilkarzy ... zobaczyc nasza Polska druzyne w finale bedzie ciezko, tak wiec pokibicujmy Itali ...Forza Toni
>>>FORZA ITALIA
Italia lalalalalala..... Italia lalalalallalal ......
forza azzurri !.... forza azzurri !.....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
oby czechy wyszly z gr z 1-szego miejsca.wczoraj grali duzo lepiej niz wlosi...pokazali sie z lepszej str.sedziowie wczoraj sprzyjali wlochom.taka prawda..
sedziowe nie sprzyjali nikomu...spali a nie sedziowali...nie widzieli kiedy spalony a kiedy nie ...nich sobie na drugi raz lornetki zabiora na mecz :(:(:to fakt, ze wlosi nie grali najlepiej 9tzn. nie na maxa na tyle i le ich stac) ale oszczedzali silyna inne mecze(taka opinie slyszalam od wloskich kibicow - to nie jest moje zdanie)...ale jak maja wyjsc z grupy to tylko na 1 MIEJSCU bo w przeciwnym razie trafia na BRAZYLIE i wtedy juz nie widze ich dalszej "kariery " w tym Mundialu :(::(:(:(:
w którym momencie sprzyjali włochom ? , kiedy Ghańczyk rzucił się szczupakiem w polu karnym ,żeby jego upadek wyglądał bardziej efektownie ? .... to powinna być ewidentna żółta kartka za symulowanie faulu !!! , następna sytuacja .... walka o piłkę bark w bark Ghańczyk potyka się o własne nogi ... kiedy jest walka o piłkę w przedpolu nie ma mowy o karnym !
a te spalone odgwizdane na niekorzyść Italii , w momencie kiedy ABSOLUTNIE NIE BYŁO ŻADNEGO SPALONEGO !! ,wówczas na milion procent padła by bramka , a ten brutalny , chamski faul na Vincenzo Iaquincie ? ... czerwona kartka ewidentnie !!! , pozatym Ghańczykom za kilka takich chamskich zagrań należały się jeszcze conajmniej 3 żólte kartki ! .... no i komu tu sędzia sprzyjał i dla kogo był pobłażliwy ?
ITALIA ZAGRAŁA REWELACYJNIE , płynność akcji , świetnie podania , dośrodkowania ,grali na dużej szybkości, świetnie technicznie ( pod tym względem byli lepisi od Czechów ) .... nic dodać nic ująć , ale zobaczymy dalej
FORZA ITALIA ! :-D
:-**
mimo wszystko troche sie obawiam o ich mecz z Czechami...moze byc ciezko jak nie zmienia troszke gry ...wczoraj bylo dobrze nie przecze ale z Czechami zeby wygrac i wyjas z grupy na I-wszym miejscu to musza dac z siebie wszystko...

a tu przytaczam fajna wypowiedz Pirlo..."gol dla swojego synka...:):)

PIRLO: GOL ME LO HA CHIESTO MIO FIGLIO DI 3 ANNI
"Il gol me lo aveva chiesto Niccolò, mio figlio che ha tre anni. Stamattina ho parlato con lui al telefono e mi ha detto "papà, mi fai un gol?". Casa Pirlo in festa, dunque, per la rete di Andrea che ha aperto le marcature azzurre a Germania 2006. E' festa anche ad Hannover, dove il centrocampista della nazionale è stato premiato come miglior uomo in campo dallo sponsor Budweiser. "Ho provato fin dall'inizio a rubare palloni in mezzo e rilanciare - ha spiegato Pirlo -. Loro a centrocampo sono molto bravi, noi però lo siamo stati di più. Totti? Mi è sembrato in grossa ripresa, ha dato parecchie palle a Toni e Gilardino".
Des weź pod uwagę fakt ,że Italia grała z dużo silniejszym przeciwnikiem niż Czesi , co za tym idzie , mieli trudniejsze zadanie , a gra się tak jak przeciwnik pozwala , a Usa .... co to za drużyna , to taki przysłowiowy dostarczyciel punktów , z Ghaną amerykanie też sobie nie pograją ....
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 338

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Inne